Panda Club Serbia
09 фебруар, 2012, 04:51:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Bullbar  (Pročitano 1327 puta)
Pella Panda
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 11 март, 2009, 21:12:18 »

Ako se tako kaze.Da li je neko pravio prednji zastitnik,kako li se vec zove...?ili gde ima da se kupi?
« Poslednja izmena: 08 април, 2009, 21:50:20 Pella Panda » Sačuvana

Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
Gde je mrznja da donosim ljubav!
Gde je uvreda da donosim prastanje.
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 11 март, 2009, 21:23:25 »

Pella, vreme je da upoznas naseg drugara Yungu. On ima bullbar!
Sačuvana
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #2 poslato: 12 март, 2009, 10:14:41 »

Sto se tice bullbar-a, postoje orginalne verzije raznih varijanti, koje su po mom misljenju skupe i nabavka samo ako imas nekog ``preko``.
Za varijantu kupovine kod nas ,mozes i to kod renomiranih auto tunning radnji, ali i tu deru ( kao da kupujes bullbar za hamera ) cena od 400 e.
Ja sam uradio moju verziju, ne uradjenu do savrsenstva,ali zadovoljava za hiljadu din. Imas izbora da biras precnik cevi i pravis obline i krivine gde hoces,sablon pravis od armaturne ispravljene sipke FI 6. Mogucnost savijanja sam izabrao na masini za savijanje i rucno pravljenje auspuha.Najbolja krivina je ta ako se pre savijanja cev napuni PESKOM i na krajevima zatvore drvenim cepovima.
Na bubnju sam gledao i varijante od nive i ostalih dzipova,ali sve je to gabaritno veliko.
Moja sledeca stvar je postavljanje pragova na sajtne, e tu vec postoje gotove varijante od drugih proizvodjaca.
 evo nekih varijanti:
Sačuvana
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #3 poslato: 12 март, 2009, 11:37:33 »

evo jos par slika:
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 28 март, 2009, 19:52:24 »

Ja kako bi mi ovo leglo na pandu 4x4... ko budali samar yes
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
Pella Panda
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 08 април, 2009, 21:49:39 »

Vreme je da uradim bullbar,znam coveka koji mi je pravio police za radnju od cevi,tako da je ovo za njega sitnica,a i za male pare...naum mi je da uradim kao ovaj gore na slici koju sam postavio,pa me zanima malo preciznije kako se dole ucvrscuje,srafi za sta...i kakve rupe otvore da ostavim ...pomoc! read
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 08 април, 2009, 22:44:15 »

......pa me zanima malo preciznije kako se dole ucvrscuje,srafi za sta...i kakve rupe otvore da ostavim ...pomoc! read

Pella - pogledaj u gornjem Yunginom postu sliku koja nosi naziv ``objasnjenje``. Na toj slici se vidi mesto ispod motora na kome su ostavljene cak dve rupe sa lozom za srafcinu- sa obe strane vozila. U originalu ove rupe su predvidjene za donji stitnik kartera - takozvani rostilj - koji stiti karter od udaraca odozdo prilikom terenske voznje narocito za Pande 4x4(jedna od rupa - ona unutarnja) a ova druga je za BULL-BAR (spoljna) No, Yunga je to odradio - profi preved U Portugalu te rupe su iskoristili kao mesto na kome montiraju Vitlo (Chekrk) - za izvlacenje iz blatista i sl.  dance1 dance1 dance1
Sačuvana
Pella Panda
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 10 април, 2009, 21:17:50 »

Vidoh ih...e,sada prvo registracija a kasnije bullbar,a da sto da ne...i vitlo...danas sam video divan bullbar na seat marabeli,izgleda fabricki...super je...pozzz
Sačuvana

kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 11 април, 2009, 09:44:09 »

Kod studentske, iza politehničke škole, stalno viđam KG Pandu sa bull-bar-om.

Tako da nisi jedini, yunga.
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 14 април, 2009, 22:31:02 »

E Kuntalo,to je izgleda lik od kojeg sam ja kupio Pandu,a sad se setih da on možda ima i crne nastavke ako nije pobacao
Sačuvana
nitro
Moderator
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 28 септембар, 2010, 17:04:41 »

Malo da se pokrenemo ovu temu ... Roll Eyes
Da li je ko jos postavljao bullbar? Moze li da okači fotografije?
Pogotovu, da li je ko radio i ovaj sa zadnje strane, kao na ovim fotografijama... Interesuje me gde se pričvršćuje zadnji bullbar ako neko zna?
Bacio bih se u pravljenje istih  bb , doduše, ja imam crni produžetak pozadi  dance1 , pa me taj sa zadnje strane malo brine  blush2 , da ne bude zaklanjao tablicu i/ili pravio problem sa zadnjim vratima...
Hvala  drinks
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 28 септембар, 2010, 20:43:50 »

Milan je prodavao prednje treba da ga nazovete
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 28 септембар, 2010, 20:51:29 »

Da.......Ovo je jedna od omiljenih tema vlasnika Pande Classic po svetu. Na stranim forumima postoji zaista obilje ideja i objasnjenja jer su bull barove uglavnom vlasnici Pandi pravili sami. Naravno bilo je i onih koje su radile specijalizovane firme, a od tih najpoznatija verzija jeste ona koju je radila jedna firma iz Nemacke u vreme dok je Panda Classic masovno jezdila nemackim drumovima, a to je ovaj rozi na slikama a bukvalno prednji, bocni i zadnji bull bar je radjen iz jednog komada cevi kao komplet, i pored estetike imao je i zadatak da ojaca celu sasiju. Ponekad na Nemackom E-bay natrci neki komad te verzije skinut sa neke Pande koja zavrsi na otpadu, ali cena mu nije mala i odma plane.......taj jednodelni all in one - bull bar se montirao odozdo - podizuci jednu kompletnu stranu Pande sa boka i usrafljivao se napred na mesta predvidjena za donji stitnik motora (vidi Yungalungine slike), dok su se bocni delovi ucvrscivali na mesta predvidjena za oslon dizalica (ne one dizalice za zamenu tocka, nego onih mehanicarskih - hidraulicnih liftova), dok se zadnji deo cevi ucvrscivao na ``U`` profile na koje se kaci kuka za vucu. Buduci da ovog tipa bull bara vise nema u proizvodnji, Italijani su po principu uradi sam napravili nesto slicno, samo ne iz jednog komada cevi - vec iz 4 posebna dela za napred, za pozadi i 2 za bokove. Slike gde se vidi i deo za montazu te vrste bullova postavljam u prilogu ovog posta.......
Inace Italijani na svom forumu 4x4 Pandi- imaju posebnu temu sa 22 stranice postova i slika posvecenih ovom pitanju i tu se moze naci sijaset manje i vise uspesnih resenja i raznih kreacija stvorenih u glavama ponosnih majstora........Neka od resenja su cisto sminkerska, dok su neka prilicno ako mogu tako reci - agresivna, ili su u kombinaciji sa dodatnim svetlima i stitnicima za karter.........U svakom slucaju vredi videti...
Link je : http://www.panda4x4.info/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123&whichpage=1
pa ko ima strpljenja neka prosurfuje, a uz koriscenje gooooooogle translate funkcije sve se da i prevesti prilicno kvalitetno......
Pozz....
Sačuvana
nitro
Moderator
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 28 септембар, 2010, 21:52:41 »

Aco, svaka cast clapping clapping clapping clapping clapping clapping i hvala  drinks good good
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 29 септембар, 2010, 07:48:59 »

Stvarno Panda tako odlicno izgleda, sta kaze novi zakon, jel prolazi na tehnickom pregledu ?
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: