Panda Club Serbia
11 фебруар, 2012, 21:01:52 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  
Autor Tema: Prednji trap - neki čudan zvuk  (Pročitano 1963 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 15 март, 2009, 10:10:04 »

Za otklanjanje brodske skripe (skripa sa drvenih Rimskih galija) naneti WD40 OVDE (videti sliku Pande u akciji)
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #16 poslato: 15 март, 2009, 12:53:23 »

Da li se uplašio Gremlin ili šta li, jučer sam motao volan u mestu, u vožnji i nije bilo tog zvuka... Motriću još pa ako se pojavi znam što mi je činiti...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 25 март, 2009, 14:28:08 »

možda lupetam ali.. to je moje iskustvo sa pasata (ma šta se odmah durite  :o). Kad se javljaju metalni zvukovi pri "punom volanu", dakle kad se namota pun u jednu ili drugu stranu u pitanju su šolje amortizera.
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
darkosim
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 23 април, 2009, 18:53:03 »

ja imam problem,ako je problem,naime prednji tockovi cini mi se da su blago iskoseni ka unutra,cini mi se da to ranije nije bilo,a kada namotam pun levi cuje se krckanje , dali je homokineticki zglob   blink
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 23 април, 2009, 23:46:26 »

Karabaja,pasat,šta da se durimo.
Sad voziš Pandu,znači bolja je
Sačuvana
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #20 poslato: 23 април, 2009, 23:54:47 »

ta brodska skripa... jeli stalno ili? kod mene se nekad cuje kad naidjem na malo vecu poprecnu neravninu, rupu, ili kad silazim s ivicnjaka (ali ne i kad se penjem)... dakle iskljucivo kada tocak(lijevi) ide prema dole... nekad se cuje po 3-4 dana pa onda ne cuje neko vrijeme pa opet...
je li to znaci da gremlini zaspu ili? smile
Sačuvana
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #21 poslato: 23 април, 2009, 23:56:30 »

Karabaja, pa svi nekad u zivotu pogrijesimo... pa tako i ti s passatom...  unsure
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 25 април, 2009, 23:58:00 »

Pa da, ja sam inače sav jedna velika greška: poigrali su se majka-priroda i otac-karikaturista  threaten
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
Peckoni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 18 мај, 2009, 09:51:01 »

Promena (ili pregled) spona ili oscilatornih ramena i sl., Automehanicar Djuro Rasic Tosin Bunar 234V - nakon cega obavezno uraditi centriranje trapa - bez obzira sta Djuro kaze nakon intervencije (a reci ce da je to bacanje para Roll Eyes )

Jel moze da se dobije telefon ovog majstora. Cujem neko lupanje kad prelazim preko neravnina. Dal su amortizeri ili krajevi spona ili...

poz.
Sačuvana

Don't worry, be happy ! 

A vi kako te?
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 18 мај, 2009, 13:43:59 »

Alo, alo, stani! nono Odmah pa kod majstora. bb Evo ti mog iskustva koje sam i opisao na forumu... Roll Eyes

Испод самог ауспуха налази се једна попречно постављена шипка око 20мм дебела. Предпостављам да је замишљена да штити ауспух и доњи део машине и мењача од опаљивања у земљу или слично.

Е изгледа да је неки луди жабос, који је терао мој ауто у Ита. ркно негде мало жешће па је савио ту шипку па је ауспух повремено додиривао и чуло се што се чуло. Ја узео велика водоинсталатерска кљешта од 2 цола и са њима малко исправио шипку и ето ти новог стручњака за ПАНДУ..

Malko čučni pa pogledaj sa prednje strane. Ne košta ništa a ko zna....? biggrin biggrin
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #25 poslato: 18 мај, 2009, 13:55:03 »

A može i ovako:

Sve sam odlagao akciju oko trapa ono tipa danas, sutra, za vikend i u međuvremenu je prestalo da se čuje...  victory whistle yes
Sačuvana

Alex
Pandista
**
Van mreže Van mreže

BG - Bergamo, Beograd ;-)

« Odgovor #26 poslato: 17 јун, 2009, 09:09:31 »

Takođe čudni zvuci i kod mene od ranog jutra.  biggrin U dužini od nekih 50-ak metara, a možda ni toliko, osetio sam neki tup zvuk na desnoj strani, mislim da je napred, u redovnim intervalima kao da se javlja pri svakom okretanju točka. Kao kada je guma pukla, nešto slično.
Posle toga je prestalo, sledećih kilometar ili dva koliko sam vozio nije se javljao taj zvuk. Proverio sam kasnije šrafove na točku, dobro su zategnuti, gume naduvane, tehnički je rađen pre 3 meseca i sve bilo OK, i posle toga je bio na nekom manjem pregledu. Tokom vožnje, a prešao do sada oko 2.000 km zaista nikakve probleme nisam imao. Razmišljam kao totalni laik - ako je nešto otkazalo, popustilo...taj zvuk bi se i kasnije javljao.
Zvuk bi mogao da potiče i od eventualnih neravnina na toj deonici puta ali nisam nešto primetio da ih ima, a i zvuk je bio suviše sinhronizovan za tako nešto.
Ako neko ima neku ideju...unapred zahvalan.  Wink
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 17 јун, 2009, 09:17:25 »

@ ALEX

Ako si prošao tehnički, i to bez flajke ili slično, onda brate, ćuti, kenjaj i brzine menjaj... victory

A šti se zvukova tiče, sir u uši ko u kafiću "Alo,alo" kad zapeva madmoazel... lol lol
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Alex
Pandista
**
Van mreže Van mreže

BG - Bergamo, Beograd ;-)

« Odgovor #28 poslato: 17 јун, 2009, 09:22:47 »

Hvala Bibazoki!  drinks
Slično mi je rekao i kolega malopre, ali hajde ipak da pitam Panda experte. Nadam se da se "slučaj" neće ponoviti. Inače, tehnički prošao bez flajke  laugh strogo profesionalno.  Wink
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #29 poslato: 17 јун, 2009, 10:09:46 »

Pošto sam za muziku totalni anti sluhista sa druge strane imam veoma istančan sluh kada su u pitanju zvuci iz automobila i tako sam svašta nešto čuo i pitao majstora a on mi reče:

Ej bre, to je FIAT, ćuti i vozi, mora nešto da se čuje...

Naravno ipak treba obraćati pažnju  i sa vremena na odraditi neki pregled radi lične sigurnosti...
Sačuvana

Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  

Prebaci se na: