|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 17 јун, 2009, 10:15:56 » |
|
Idem sutra sabahile na Kopaonik i teram na gepeku tuš-kabinu od cca 70kg da je gore namontiram. Pa neću valjda zbog nekih zvukića da odustanem... Ćutim, kenjam i brzine menjam, hehehehhe... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 18 јун, 2009, 12:31:40 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Alex
Pandista

Van mreže
BG - Bergamo, Beograd ;-)
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 18 јун, 2009, 13:00:09 » |
|
Ovo je bolje od one kompjuterske dijagnostike ili kako se već zove i mogu ti reći da nisi daleko od istine.  Elem, razlog za "čudan zvuk" je sasvim bezvezan...jutros sam prošao istim putem i radi se o nekim neravninama koje na prvi pogled nisu uočljive ali žestoko tresu vozilo. A ja digao frku bez potrebe...  Ali znaš kako, čim kupiš polovno vozilo, ma kako da je očuvano, svašta ti se mota po glavi...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 18 јун, 2009, 13:03:03 Alex »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 19 јун, 2009, 15:33:24 » |
|
Dobar konj ima hiljadu (tisuću)mana,a loš ima samo jednu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 24 јун, 2010, 13:21:13 » |
|
Pre svega veliko hvala Aci na svim ovim lepim i prostim objasnjenjima. Spasio si me rasprave sa majstorom. No i ja imam gremlina od napred, lici na oscilaciono, medjutim... Cuo sam ga nekih desetak dana ali sada se vise ne cuje.Ne zelim da se zamaram oko toga previse ali posto me ocekuje uskoro put da CG znacu na sta da skrenem paznju majstoru. Hvala jos jednom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 29 јул, 2010, 15:23:56 » |
|
E pa bio sam kod majstora, na pregled pred put. Kontrolisao sve i rekao teraj Misko. A sto ponekad bruji, pitam ga ja a on ce : Je..s ato koji se ne cuje.  Sledecu proveru sam uradio kod trapadzije ( lasersko centriranje, kontrolu platio 400 din u Sremcici ) i tu sam dobio prolaznu ocenu tipa Odlican trap,upravljacki sistem u perfektnom stanju, sjajan autic... I slicno. Eto, sada samo da docekam 7 avgust pa u toplije krajeve.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 29 јул, 2010, 16:43:03 » |
|
@ Vladann Srećan ti tutanj. Samo pažljivo i ne brigaj brigu.  Autić će te sigurno oneti i doneti nazad... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 29 јул, 2010, 19:05:11 » |
|
Veliko hvala. Nemam nikakvih sumnji u malog zmaja. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 30 јул, 2010, 10:38:05 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 30 јул, 2010, 10:58:17 » |
|
hehehe "Dezurna panda sluzba" !!!  Hvala hocu. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 29 јануар, 2012, 21:52:04 » |
|
Definitivno vidim da sam dosadio u ovoj temi!  Elem, kada sam motao pun desni ili skoro pun, culo se neko lupkanje tipa: tap tap tap, nekako gumasto, ni najmanje metalno. Majstor mi zamenio desni kraj spone, stvarno se tockovi malo "razisli", pogotovo desni. Centrirao trap i teraj... Kad posle dva dana ono opet na desno motanje opet isti zvuk, tap tap tap tap... Ako je prosli put bio problem kraj spone nije moguce da je opet isto posle dva dana, a i tockovi mi stoje ok. Ima li ko od gurua ideju sta bi moglo biti?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 29 јануар, 2012, 22:39:06 » |
|
Probaj kraj letve volana. To sada ide ovako: uzmeš komad stiropora za pod guzu(zbog zime i vlage) digneš desnu stranu Pande na dizalicu sedneš pored točka(na stiropor),noge pružiš ispred da točak bude između kolena rukama uhvatiš točak na 9 i 3 sata i mrdaš levo-desno gledajuči sponu od kraja spone do letve volana,treba da uočiš da li negde ima lufta.
Opcija br.2 odeš kod majstora(ne treba stiropor)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 30 јануар, 2012, 08:16:46 » |
|
Definitivno vidim da sam dosadio u ovoj temi!  Elem, kada sam motao pun desni ili skoro pun, culo se neko lupkanje tipa: tap tap tap, nekako gumasto, ni najmanje metalno. Majstor mi zamenio desni kraj spone, stvarno se tockovi malo "razisli", pogotovo desni. Centrirao trap i teraj... Kad posle dva dana ono opet na desno motanje opet isti zvuk, tap tap tap tap... Ako je prosli put bio problem kraj spone nije moguce da je opet isto posle dva dana, a i tockovi mi stoje ok. Ima li ko od gurua ideju sta bi moglo biti? Ako lupka dok motas u mestu gecrko ti le lezaj u solji amortizera, ako to tup, tup, cujes kada smotas pa krenes , onda ti je gecrko homo kineticki. Pre dve nedelje sam menjao krajeve letve volana , a njihov gecrk se manifestuje tako sto u voznji po kaldrmi ili preko tranvajskih sina cujes sitno lupkanje ispod haube ali 'nako, ko shvapski shmajser , trrrrrrrrrr....... Ako se neko usudi da sam menja krajeve letve, moj drugarski savet je da batali i ode kod majstora JER , ako je letva jos sa fabrickim krajevima, nema teorije da se posao obavi bez vadjenja letve napolje. Probali smo , i ustanovili da su fabricki krajevi na letvi , posto su navijeni i dooooooobro zategnuti, jos i KIRNOVANI da bi se sprecila bilo kakva mogucnost samoodvrtanja. Sad ce neki da se pitaju sta je kirnovanje, e j.....em li ga kako da objasnim? To vam je.............imas navoj koji se u par tacaka namerno osteti metalnim probojcem da bi se sprecilo odvijanje. I onda rodis mecku kad treba to da skines.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 31 јануар, 2012, 12:36:54 » |
|
Hmmm, pa sad probao sve varijante i nisam vise pametan. Trapadzija mi rece kao sve je ok kad sam centrirao trap, oticicu i po drugo misljenje ipak. Sad da nesto zvecka i luka bem li ga... Ono nesto se cuje u pandi povazdan od kada sam je kupio!  U svakom slucaju pogledace majstor mehanicar i drugi trapadzija ponovo i to doooobro, jer cu biti tako fin i ljubazan... Hvala u svakom slucaju na savetima, obraticu paznju i na to.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mapanda
Pandista početnik
Van mreže
Proffesional Driver
|
 |
« Odgovor #44 poslato: danas u 13:54:40 » |
|
Aco burazeru pomagaj, pomagajte svi!!!
Kad sam kupovao pandicu, gledao sam luft u volanu, pri motanju u mestu i nije bilo nista. Sad, posle 1500 km, cuje se tak tak kad motam levo desno desno levo po malo.
A sta se jos cuje, cuje se kao da mi se volan odsrafio, hahahaha... po ovom snegu i recimo po kaldrmi, tatatatatata i kao da je ta letva volana ili ceo taj sistem od volana do dole. kao da lupka to sve. na ravnom je ok. jel nesto opasno ili? kad sam bio na centriranju trapa, centrirali su ga i kao sve je ok. bmliga
oce malo da vuce u stranu i posle centriranja, ali nije nesto strasno, i kao da se volan opet iskrivio, ali mnogo manje nego kad sam uzeo meckicu ...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Go go gooooooooo!
|
|
|
|