Panda Club Serbia
20 мај, 2012, 18:26:28 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3] 4 5
  Štampaj  
Autor Tema: Dolivanje rashladne tečnosti?  (Pročitano 4512 puta)
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #30 poslato: 05 фебруар, 2010, 14:11:53 »

Imaš privatnu poruku...

A red je i da se predstaviš u rubrici Predstavljanje Članova!
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 06 фебруар, 2010, 19:00:03 »

Ovo je  izdvojeno sa starog foruma (u nadi da olaksa citanje istog  read i dopuni ovu temu )sa adrese   http://www.elitemadzone.org/t339368-1-Re-Fiat-Panda-Classic-klub-poruke-iz-januara-februara-marta  i sve na dalje su citati i fotke clanova foruma,sto starog,sto novog  hi 
 Hvala vam  fan  good good

@veljap:

Citat
    Da li postoji razlika izmedju PARAFLU UP i PARAFLU 11
             Ako postoji koja je.
             Ja sam na NET-u nasao da je Paraflu UP na bazi monoetilen glikola a Paraflu 11 na bazi
             etilen glikola, pa ne znam da li ova dva antifriza mogu medjusobno da se mesaju.
@inspkluzo:

Citat
     Veljo, meni je objašnjeno da je Paraflu UP crvene boje (11 je plave) i nije agresivan      za        sisteme hladenja, pa se ne mora menjati svake dve godine, što nije slucaj kod 11, ne mogu se     mešati i ako menjaš 11 sa UP ili obrnuto moraš isprati sistem! POzz! 

@AcaDorcol:

Citat
Ima 3 tipa rashladne tecnosti PARAFLU i to:

PARAFLU UP
       PARAFLU 11
       PARAFLU 11 F.E.

Paraflu UP ima u sebi 91-96% etilenglikola ostalo je destilovana voda
         PARAFLU 11 u sebi ima 90-95% etilenglikola, 4% sode bikarbone i ostalo do 100% je destilovana voda
         PARAFLU 11 F.E. u sebi ima 30-60% etilenglikola, 3% sode bikarbone , 0.2% sodium nitrita i ostatak do 100% je destilovana voda.

Nije preporucljivo mesati ih, jer imaju razlicitu gustinu
        Svi su na bazi etilengllikola, ali neki imaju i sodu bikarbonu i sodiumnitrit, a ovaj 11 F.E. je vec razredjen vodom

« Poslednja izmena: 06 фебруар, 2010, 19:04:45 nitro » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #32 poslato: 05 март, 2010, 12:53:17 »

E ovako, pošto sam tijekom zime dolio oko 1.5l antizviza (prosečno 900km mesečno) rešio sam da završim i tu priču te sam promenio hladnjak i pumpu. Sada se nadam da više Gvido neće gubiti tečnosti.
Sačuvana

kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 05 март, 2010, 23:32:15 »

Otprilike isto, ali ja čekam cveće i pčelice da proverim da nije neka šelna, neka druga glupost...
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 06 март, 2010, 23:09:38 »

E ovako, pošto sam tijekom zime dolio oko 1.5l antizviza (prosečno 900km mesečno) rešio sam da završim i tu priču te sam promenio hladnjak i pumpu. Sada se nadam da više Gvido neće gubiti tečnosti.
Šta si uradio sa starim-šupljim hladnjakom
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #35 poslato: 06 март, 2010, 23:48:55 »

U žurbi sam ga ostavio kod Bobana... A on ga je najverovatnije dao SSS (sakupljačima sekundarnih sirovina)...
Sačuvana

Jole
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 10 март, 2010, 14:14:36 »

Prosle godine mi se desilo sledece: Pandolino je bez palenja stajao na parkingu oko sedam dana i jedno jutro da ga upalim, zavergla kratko i uz cudan zvuk stade.Probam ponovo i sada prepoznam zvuk proklizavanja anlasera-blokirao motor.Skinem poklopac zupcastog remena i vidim da je remen ostecen. Skinem i njega, smaknuta dva zuba i polupocepan je. Sa majstorom (dugogodisnji prijatelj) postavimo na licu mesta drugi,upalimo motor,sve u redu.Zakljucimo da je bio los kvalitet remena ili je uleteo neki strani predmet i prouzrokovao preskakanje tj.izbacivanje iz faze ali nisam bas ubedjen u sve to. Konsultujem se sa maestrom iz Dobanovaca i on mi ustvrdi da je u pitanju dihtung glave motora.Propustio je rashladnu tecnost u prvi cilindar i pri pokretanju klipa ka GMT blokirao motor (hidro udar).Zvuci logicno a i setio sam se da sam cesce morao da dolivam tecnost. Sledi poznata prica oko zamene dihtunga.   yes                                                                                                        P.S.                                                                                                                                                 Opet po malo moram da dolivam a ne vidim gde odlazi     suicide_fool
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 10 март, 2010, 18:02:45 »

verovatno na vodenoj pumpi ali ne u vidu kapljica nego u vidu pare ! Ja ovo cuo od maestra iz Dobanovaca !  Zato covek preporucuje zamenu vodene pumpe, iako je sa njom , naizgled, sve u redu!

Ja je jos nisam zamenio, ali zato cesto kontrolisem nivo u chantri !!!
Sačuvana
Jole
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 12 март, 2010, 14:22:45 »

Hvala Roberto! I ja sam posumnjao na pumpu ali cu pre nego se odlucim na njenu zamenu probati sa sredstvom za zaptivanje. Nabavio sam ga u sportskoj radnji (100 din), da probam.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 12 март, 2010, 18:47:12 »

Razmisli, ta sredsrva za zaptivanje rade na principu - sloj se zalepi na zidove sistema i drzi vodu. Ali, .... tom prilikom se zalepi i na cevi hladnjaka, na zidove u unutrasnjosti bloka motora i slicno. Ja bih to sipao samo u krajnjoj nuzdi, mozda ni tada, radije kod majstora da se sredi kako dolikuje. Sva ta sredstava funkcionisu po principu SIPAJ i PRODAJ AUTO !!! nono nono nono
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #40 poslato: 13 март, 2010, 14:03:41 »

Moje iskustvo je bilo donekle drugacije, sipao sam to cudo, radilo je svoj posao odlicno, e ondak sam zamenio antizviz i opet je poceo negde da gubi vodu... Posto nisam vise imao zivaca da se zajebavam sa tim promenio sam pumpu i ladnjak, stisnes malo zube (jedno 7000din) i prodje  Roll Eyes

Inace, to sredstvo uglavnom reaguje sa vazduhom tako da dok je unutra u principu ne bi trebalo da se lepi i pravi sranja...
Sačuvana

Jole
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 13 март, 2010, 15:18:00 »

I na nekim prethodnim autima sam par puta upotrebio sredstvo za zaptivanje (slovenacki tesnilc) i nije bilo stetnih posledica. Kad kazem da cu da probam mislim na velicinu otvora kroz koji curi tecnost,pomaze ako je curenje slabije.  Takodje na istom mestu procuri ponovo i kod kompletne zamene antifriza . Ne tvrdim da je to pravo resenje ali trenutno bi moglo pomoci. Misljenje ne zasnivam na nauci vec na dosadasnjem iskustvu a i ova cuda su masovno  u upotrebi.To lepljenje na zidove hladnjaka i ostalog,  koje  pominje Robi je verovatno skodljivo kod cesce upotrebe, kao i u zavisnosti od  kvaliteta sredstva.
Sačuvana
NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 21 април, 2010, 23:33:15 »

Meni nije jasno, Kuntalo je dao onaj sken gde se navodi da se procenat Paraflua preko 58% nikako ne preporučuje, a gledajući datu šemu na 100% koncentrata učinak zaštite od smrzavanja je na oko -15ºC. Još i to da čist koncentrat šatro nagriza delove motora... Ako je ovo tačno Aca je u grdnom problemu, iako je to demantovao svojim dugogodišnjim iskustvom.  drinks Uglavnom iako je možda drugima jasno ja niš ne kontam.  telephone
Sačuvana

Nikola Ivanković /Lazarevac - /Seicento* driver/
posetite na FaceBOOK-u  http://www.facebook.com/pages/Fiat-Seicento-Serbia-Fiat-600-BRE/119362504930?ref=sgm
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 01 март, 2012, 10:09:36 »

Uskoro planiram menjanje celokupne rashladne tesnosti, kupih  Paraflu 11 , otvorim, boja zelenkasta, a pre zime sam dolivao isti, doduse kupljen prosle godine, boja plavicasta, sad na AP sportovom sajtu imaju crveni i zeleni??? Sta se desilo sa plavim  i da li ima razlike u odnosu na ovaj zeleni? Da li neko zna? scratch_ones_head
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 01 март, 2012, 11:40:10 »

Razmisli, ta sredsrva za zaptivanje rade na principu - sloj se zalepi na zidove sistema i drzi vodu. Ali, .... tom prilikom se zalepi i na cevi hladnjaka, na zidove u unutrasnjosti bloka motora i slicno. Ja bih to sipao samo u krajnjoj nuzdi, mozda ni tada, radije kod majstora da se sredi kako dolikuje. Sva ta sredstava funkcionisu po principu SIPAJ i PRODAJ AUTO !!! nono nono nono
Napisah ja ovo, i onda sipah taj andrak, o predjoh sa njim 10000 km. Do duse, pre mesec dana mi zveknu dihtung glave, al nista strasno, nije puno bolelo, sad, dal je zbog tog sredstva, ko ce ga znati????
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5
  Štampaj  

Prebaci se na: