Panda Club Serbia
20 мај, 2012, 18:35:47 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 3 [4] 5
  Štampaj  
Autor Tema: Senzori  (Pročitano 2774 puta)
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #45 poslato: 15 фебруар, 2010, 14:20:17 »

biggrin
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: 15 фебруар, 2010, 19:49:30 »

U svakom slucaju, za razliku od kisnog mantila - stari senzor nemojte bacati. Ako nista drugo, na njega se moze primeniti ``Vlaski`` recept sa dzezvom napunjenom toplom vodom......... wacko
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 15 фебруар, 2010, 21:33:04 »

Neko  Aco, daj vidi kod tih Ango-saksonaca, jel postoji varijanta da se softverski eliminise postojanje ovog senzora. Mislim da bi to bila ok varijanta !
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #48 poslato: 15 фебруар, 2010, 22:47:25 »

Jao bre Robi, pa Aca čovek oplave dok je objašnjavao zašto je bitan taj senzor a ti opet ko baba o uštipcima...

Ne može da se lažira/eliminiše jer to nije konstantna vrednost već je prilično promenljiva tj. srazmerna sa brzinom a ako ga izbaciš mogu da se jave detonacije koje ne prijaju baš plastičnim usisnim granama. A ti vidi pa skini taj tvoj senzor, doturi mi ga pa ću ga dati onom kolegi da ga pogleda, ništa te ne košta!
Sačuvana

roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 15 фебруар, 2010, 23:12:19 »

Ma  cito ja to sto Aca piso, te daje sihnal tamo, te daje sihnal vamo, te od njega zavisi ovo, te od njega zavisi ono, al fakat je da ta budza kod mene ne radi vec 2 godine a auto radi kako treba (pu, pu) zato mislim moze li se soff. izbaciti nebi li se ugasila lampica. A sto se skidanja tice, ja ga skino, razbuco, iznerviro se i utuko stampu cekicom !!!
Jedino da zovem Kuma u HR pa da salje nesto sa onog spiska koji je Aca ostavio( sa nekog drugog auta)
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #50 poslato: 16 фебруар, 2010, 07:34:26 »

Dobro, slažem se, teorija je jedno a praksa je drugo... I ako bi neko znao da ga "softverski" isključi i ako bi to uopšte moglo kontam da bi ti takav znalac-profesionalac uzeo nekoliko desetina evra za taj posao što je već blizu cene polovnog senzora koje će i Milan01 uskoro nabaviti, ako ih već i nije dobio...

A sada znam da ne treba da ti prilazim kada imaš čekić u ruci  jester
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 16 фебруар, 2010, 08:00:54 »

Jes, vala, mnogo sam prico na ovu temu...........racunam - da nije lose da se ponesto zna o ovom senzoru......Dobro je da je ECU takav - da radi i bez adekvatnog signala sa ovog senzora. Bilo bi loshe da su ga programirali tako da u slucaju kvara ovog senzora uopste nece da radi............Ipak zarad gasenja lampice, mislim da je najbolje naci nov ili polovan senzor i postaviti ga. Za tu cifru, racunam isplatice se za neko vreme - a u najmanju ruku ugasice narandzastu lampicu.
Da senzor nije sasvim ``naivan`` (u svojoj funkciji) - posvedocio mi je jedan od clanova ovog foruma - kome sam nedavno sa onim scannerom - ugasio lampicu koja je zbog njega gorela i koji mi je nakon dva dana javio da je motor po njegovom licnom osecaju - znatno bolje radio (narocito na uzbrdicama i na vecim brzinama), ali na zalost lampica mu se ponovo upalila drugog dana i sve se vratilo na staro............Iz ovog zapazanja zakljucujem da u slucaju loseg rada senzora - ECU sam ugasi senzor brzine vozila i ``predje`` na neku drugu ``strategiju`` bez upotrebe podataka sa ovog senzora (a upali lampicu i ostavi ``zapis`` u memoriji kodova), ali da se u tom slucaju gubi koji promil efikasnosti motora - zbog nove - ``krnje`` strategije.......Ko sto sam vec pisao, izgleda da se zbog konstrukcije sam senzor zapravo samo zaprlja i/ili osteti, ali da su racunali s tim, jer kad se poremeti signal, ECU ga jednostavno izbaci iz parametara.
« Poslednja izmena: 16 фебруар, 2010, 08:14:46 AcaDorcol » Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 16 фебруар, 2010, 08:25:57 »

Inace Fiat Barchetta, ima senzor sa istom plocicom (elektronikom) ali mu je konstrukcija malo imanjena, buduci da se u njega ne usrafljuje sajla kilometar-sata, nego se isti signal koristi i za ECU i za cajger, (koji je kod nje elektro-impulsni). Vdi sliku.
Zato u slucaju kvara, nikako ne bacajte stari senzor, jer se iz Barchettinog moze uzeti samo plocica sa elektronskim komponentama.............i umetnuti u stari........Verovatno ovaj Barchettin ide i u jos neke Fiatove modele..........
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 16 фебруар, 2010, 22:48:05 »

Na slici koju je Aca postavio vidi se trunka hrdže koja može da smeta hal elementu-daje lažnu promenu magnetnog polja.
Halove elemente mogu da sprže pikovi struje sa alternatora.
Slično rešenje je bilo primenjeno na elektronskom paljenju na Trabantu i pikovi su ga ubijali.
Tamo se hal štitio jačim elektrolitom.
Senzor brzinomera verovatno nije jedini sa halovim elementom;možda ga ima i onaj kod remenice radilice.
Ono što nama treba je pamčenje do letnjih dana i dobra volja i slobodno vreme kada stignu.
Sačuvana
milan01
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 09 март, 2010, 21:56:15 »

.....hajd i ja da se nadovezem na odgovore, obavestio sam admina o elektonskim meracima brzine previsokih cena  wacko
porucio sam 5 kom polovnih, jokicm je uzeo 1an, 3 su otisla na drugu stranu i ostao je 1an!
Cena za forummashe biggrin je 30 evropljanskih!
pozz
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 23 март, 2010, 18:42:14 »

Kao sto ste iz Milanovog posta videli, uzeo sam jedan senzor. Postavio sam ga u subotu, isturiro auto,
skidao klemu, i lampa se nije ugasila. Resio sam da idem na dijagnostiku. U medjuvremenu primetim da mi zadnja leva lagano gubi pritisak, pa danas krenem kod vulkanizera. Udjem u auto, kresnem, i.... baksuz se ugasi.
Vozo se po gradu, palio auto, gasio, i ono sve /pu,pu/ normalno. Dokle ce trajati, neznam, al bar vise ne bode oci.
Pozzz
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #56 poslato: 23 март, 2010, 18:53:52 »

drinks drinks drinks
Sačuvana

roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 23 март, 2010, 21:08:45 »

Mislim, sta reci a ubediti vas u istinitost tvrdnje. scratch_ones_head scratch_ones_head
 Posle Milanovog posta, uzmem i ja senzor brzine, ugradim ga odmah i odem kod Zeljka da mi ponisti gresku dijagnostikom. Iako je lampica posle dijagnostike bila ugasena, u voznji nije bilo ocitavanja brzine vozila na kompjuteru. Kao mogucnost greske izasle su tri stvari:
- kvar senzora,prekinute zice izmedju senzora i pandinog kompjutera, i trece, kvar samog kompjutera. Zeljko mi rece da ce se lampica ponovo upaliti i tako i bi. Medjutim, danas krenem do Surcina , kad se na pola puta baksuz od lampice ugasi. Stanem, nekoliko puta upalim i ugasim auto, a ono sve radi savrseno a narandzaste boje NEMA.(pu,pu, pu)
E sad , ko oce nek veruje, ko nece nemora. Cinjenica da se Jokicu i meni , u istom danu desava ista stvar, govori u prilog o magicnosti ovog autica i o postojanju dobrih i losih gremlina u njemu.  dance1 dance1 preved preved victory victory

Neka ovako ostane , ja zadovoljan !!!
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: 23 март, 2010, 23:00:19 »

Kompjuter je to  jester jester
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: 24 март, 2010, 09:15:15 »

Možda treba s vremena na vreme otići u crkvu i zapaliti sveću za Marfija  this  jester  lol
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5
  Štampaj  

Prebaci se na: