|
mirorab
|
 |
« poslato: 17 март, 2009, 20:53:11 » |
|
Drugari,
Verovatno je neko od vas kupio musavu talijansku Pandu. Majstori, majstori... (bio je takav i film!) Interesuje me da li je neko od entuzijasta probao da obriše tapacirung 'plafona', i ako je to uspešno odradio čime i kako je to uspeo? Za unutrašnje limene delove mi je jasno: dobro oceđena krpa i blag deterdžent rešiće masne naslage po stubovima, na mušemi, po žljebovima... Al tapacirung plafona mi je malo.... Naša Panda je musava do zla Boga, ne stižem je sredit al se nešto nameštam da zasučem rukave za vikend, pa bi sugestije i eventualna iskustva dobrodošla. S obzirom da su Telekomove 'majstorske' Pande, cenim da ih je dosta musavih došlo pa bi ovo možda bila interesantna tema?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
coolair
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 18 март, 2009, 12:06:57 » |
|
Kod naše Pande, nebo nije bilo musavo, za pravo čudo. Međutim, prednji sicevi, zadnji naknadno kupljeni sic, kao i patos (posebno ispod salonita pozadi), bili su umuzgani, kao da su majstori bili vulkanizeri ili recimo mazaličari tenkova >  Rešenje je bilo perionica Petošević, gde su mi oprali dubinskom hemiskom metodom siceve, a auto toliko lepo oprali, da mi je bilo žao što ulazim sa "prljavim" cipelama :-\ Zadovoljstvo pranja u pomenutom servisu me je koštalo "tričavih2 3.000 dinara > 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 18 март, 2009, 12:14:38 » |
|
Mirorab, postoji spej za ciscenje tapacirunga.Ne znam da li si nekad gledao kako peru sa kirbijem,ali u tom poslu moze da ti pomogne bilo koji usisivac tzv.aqua usisivac.Znaj da kada budes oprao unutrasnjost, imaces osecaj kao da nesto smrdi,e to ti je isparavanje svog smrada i prljavstine koja postoji u unutrasnjosti vozila. I jos jedna preporuka ,pranje tapacirunga obavezno leti ,materijal treba dobro da se osusi,a ako nije tako ``dzaba si krecio``.U perionicama kada peru unutra ,obavezno ukljucuju najmanje po dva kalorifera da bi sto pre osusili unutrasnjost.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 29 март, 2009, 15:27:53 » |
|
A da li neko ima iskustva sa pranjem motora? Ovaj motor koji je u mojem autu je dozlaboga prašnjav a tu i tamo i uljav. Potrebno ga je oprati i zbog estetike a i naslov ove teme je indikativan. Ja sam ne Renou4 prao motor više puta ali na tom autu vrhunac elektronike je bo(m)bina a ostalo sve je gvojze, guma i alumin. Na pandinom motoru vidim splet nekakvih kablića i konektora pa zato pitam da li neće doći do piz...ja ako se to nakvasi u servisu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 29 март, 2009, 17:34:48 » |
|
Pičvajz, i to veoma lako, ako se pere pod pritiskom. Za izbegavati. Malo štroke ne smeta.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 29 март, 2009, 17:53:22 » |
|
Fala na upozorenje. Kad mi se digne ja ću krpu da obrišem što se obrisati može i to...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
|
|
rele
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 29 март, 2009, 19:07:46 » |
|
Ja sam na mojoj oprao motor mešavinom nafte i benzina2/1 pod pritiskom u par navrata i onda vodom pod pritiskom isprao naravno uz izbegavanje vitalnih stvari,slikaću sutra.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 29 март, 2009, 21:39:57 » |
|
Na Jugopetrolovim pumpama postoji Cesko sretstvo za pranje motora, tacan naziv mogu da vam javim sutra! Hladan motor poprskate tim sprejom, sacekate desetak minuta i onda jednostavno sve isperete hladnom vodom sa creva. Nikakav Wap, nikakav visoki pritisak. Moja preporuka je da posle ove intervencije sve plasticne delove i kablove poprskate nekom sretstvom za odrzavanje kokpita. Ja sam u protekle dve godine , tri puta prao motor bez ikakvih problema. I dan danas je ispod haube sve cisto i svako eventualno cureneje bi bilo, u tom smislu, vidljivo!!! Poz\drav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 29 март, 2009, 21:52:36 » |
|
HA<HA<HA<HA
Tipično srpski. Ebiga... Eci peci pec....?????
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 30 март, 2009, 13:01:40 » |
|
Pa to... jedan kaže nemo da pereš motor a drugi peri slobodno. ???????????
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
rele
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 30 март, 2009, 13:08:23 » |
|
Pa to... jedan kaže nemo da pereš motor a drugi peri slobodno. ???????????
Ja nisam rekao 'peri' nego da sam ja oprao kod mene,sa tim da već imam dosta iskustva po tom pitanju i opcije ako se pokvasi nešto što netreba da to i rešim(izduvam kompresorom),a ako neko planira da poliva-pere i natapa ceo motorski prostor bolje u startu da se okane ćorava posla. Što će reći-pranje motora na odredjen način i nema problema 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s