Panda Club Serbia
20 мај, 2012, 18:43:09 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Novi kolačić sa hiljadu pitanja  (Pročitano 664 puta)
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« poslato: 19 март, 2009, 15:31:34 »

Eh...mislim da je ovdje pravo mjesto da i ja napišem riječ-dvije. Da sam novi, to svi vidite. Imam 190 cm visine i 135 kg težine i Romanija-gora mi je postojbina. Tačnije, njena šira okolina. Do sada sam vozio (uglavnom) velike automobile, dizelaše. Stara majka mi živi u vikendici, na porodičnom imanju, i imam 1 km vožnje po livadi, bez bilo kakvog puta. Pošto već 10 godina imam vv „pasata 3 TDI“ (koga bi se teško odrekao) kao porodično auto, imam potrebu i za jednim terencem. Vozio sam godinama „suzuki vitaru“ 1.6 b ajnšpric 4WD... dobar je to bio auto, ali mi ga je supruga razdrndala pošto je i ona „vozač“. Solidan na asfaltu, dobar na terenu, potrošač, hm... tako-tako, podnošljivo, lim-nikakav. Nevjerovatno je da su japanci tako sfušorili limariju. Sledeći terenac bio mi je „suzuki samurai“ 1,3 b 4WD. Na asvaltu kao kamion, na terenu neprikosnoven, potrošač...ubica džepa. Još tražim budalu da mu ga „utrapim“. Elem, preporučiše mi ljudi „pandu“ 4x4. Pazarim „pandu“ 4x4 1,1B 1995. godište za 4.650 KM (konvertibilnih maraka). Svi su mi se smijali kako ću ja ovoliki sjesti u tako mali auto, a i ja sam se sam (u) sebi smijao.
Međutim... „pandica“ je, kako reče neko od Vas, stvarno mali-veliki auto. Odmaknem sjedište sasvim nazad, malo naslon pomjerim unazad i smjestim se sasvim lijepo. Čak mi ni glava ne udara u krov što mi se u bilo kome „audiju“ redovno dešava. Kad sam sjeo u auto i izašao na put nisam mogao da vjerujem (pazario sam je na neviđeno!)! Jedno desetak km sam vozio za suprugom u „pasatu“ a onda sam je pretekao i nije me vidjela sve do kuće smile. Popio sam i kaficu dok je ona stigla! Zar može ovolišni automobil da bude ovako živahan, ovako startan ???? Sad se utrkujemo ko će od nas dvoje prvi poći na posao jer on/a redovno između „pasata“ „samuraia“ i „pande“ uzima - „pandu“. Po snijegu i blatu ide bez pardona.
Generalni utisci: ide kao zmaj, (ne)udobnost na očekivanim nivou, unutrašnjost mnogo veća od očekivane, prohodnost na terenu- skoro pa se može porediti sa „ladom nivom“; potrošnjom sam zadovoljan mada... u gradu mi potroši i 10 litara; na otvorenom skoro upola manje. Nije mi jasmo ništa, do sada je automobil za mene bio mehanička naprava za  prevoz od tačke A do tačke B ali,... u „pandu“ sam se zaljubio na prvi pogled. Inače ne bih Vam ovo pisao. Pisanje je moj zanat i to nikad ne radim bez kakve „kešovine“. Ali kad sam vidio da ovdje „čukate“ o „pandicama“ nisam mogao odoljeti a da Vam se ne pridružim... i neću tražiti ni markice za ovo pisanje Wink
Nedostatci mog primjerka „pande“: ima neko „čukanje“ u zadnjem desnom točku, mislim da je to posao za majstora; vibracije sa auspuha se, pri manjem broju obrtaja, prenose u kabinu. Podvirivao sam se, mislim da auspuh nema fleksibini dio; čujem struganje pri kočenju, moraću obloge zamijeniti; kod paljenja, počesto, bendiks prokliza pa se mora anlasovanje ponoviti; tijesno mi je nogama pa jednim pritiskom stisnem dvije (nekad i sve tri) papučice; mjenjanje brzina je nevjerovatno loše, brzine naprosto moraš gađati, jedini tako loš mjenjač sam imao priliku osjetiti na „jugu 45“, prilikom vožnje na nizbrdici, na terenu, uz moju kilažu, prečesto zapinje čak i na ravnom. Da li bi bilo izvodljivo da mu se prednji kraj podigne nekih 10-15 cm? Još jedno pitanje: po forumu nadugačko „raspredate“ o ugradnji mjerača temperature rashladne tečnosti, ja taj uređaj imam ugrađen odmah ispod mjerača nivoa goriva; da li to zavisi od modela?
ZAKLJUČAK: DEFINITIVNO ĆU ZADRŽATI OVOG MALOG ZMAJA, I NASTAVITI DA SE „DRIBLAM“ SA ŽENOM UJUTRO KO ĆE GA SE PRVI DOČEPATI
« Poslednja izmena: 28 април, 2009, 08:35:23 Karabaja42 » Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
zeka
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 19 март, 2009, 15:49:17 »

Mi u firmi nismo prezalili sto nismo nasli nekog 4x4 vana iako smo u centru Beograda.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 19 март, 2009, 15:49:29 »

Pozdrav Karabaja.... Pisanije je zanimljivo... Sa srećom da je voziš...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 19 март, 2009, 16:09:58 »

Pozdrav smile
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 19 март, 2009, 21:56:55 »

Pozdrav
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 20 март, 2009, 06:58:33 »

biggrin Pozdrav biggrin
Sačuvana
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 20 март, 2009, 08:25:02 »

Srdacan pozdrav novom clanu...
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 20 март, 2009, 08:38:32 »

Pasat i Panda- a kažu da je nemoguće.

Pozdrav!
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 20 март, 2009, 12:53:54 »

Ooooh,  hvala Vam svima na rijecima dobroslice  Wink
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 20 март, 2009, 12:59:06 »

Karabaja, mali savet za bendix:
Ako se desi da nece da ukljuci iz vise pokusaja, moras u gepeku imati jednu motku (kao recimo drsku od sekire), pa ga samo slobodno unako udari malo po telu alnasera ko tuckom- na sredinu, ne suvise jako, da se nesto ulubi, ali da mu pokazes da se ne salis, i onda ponovo u kabinu i verglaj, poslusace te i nece vise preskakati - bar ne do sledeceg puta. Stvar se lechi rastavljanjem bendixa, ali i motka je dobar metod kad nisi pri majstoru ili pri parama biggrin biggrin biggrin
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 20 март, 2009, 20:41:04 »

Znao sam ja da je batina iz raja izašla  biggrin
...ali kad svoju suprugu ubjeđujem da ovo važi i u pedagogoiji, ona mi kaže: "Da je batina valjala - ostala bi u raju, ne bi je odatle protjerali"!  :o
Za šalu-šala, a na savjetu - HVALA  Wink
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 20 март, 2009, 20:55:58 »

biggrin biggrin biggrin Ma slika raja je ionako samo screen-saver biggrin biggrin biggrin
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 20 март, 2009, 23:22:03 »

Vi za vi ove naše priče, sjetih se jednog vica.
Pokojni (Bog da mu duši oprosti i podari rajsko naselje) Ilija Guzina bio je direktor SRT, Srpske radio-televizije u ratu, a vic ide ovako:
Umro Ilija i došao kod Svetog Petra. Ovaj mu pustio snimke raja i pakla i dao mu mogućnost da bira gdje će. Ali bira samo jednom, povratka nema. Gleda Ilija i dvoumi se. U raju svi leže na plažama, služe ih zgodne konobarice, pijuckaju koktele, sunčaju se…Dosadno, pomisli Ilija. Pogleda zatim snimke pakla. Tamo se kockaju, jure ribe, piju, lupaju automobile… Ma hoću ja u pakao, Veli Ilija Guzina Svetom Petru. Ovaj mu usliši želju.
Uđe Ilija u pakao. Odmah iza vrata ga uhvati crnac sa ogromnom "alatkom" i silova ga. Nije kako treba ni ustao zveknu ga neko bejzbol palicom i maznu mu novčanik. Kad se osvijestio bio je samo u gaćama, ukrali su mu čak odjeću i obuću. Sveeeeeeeeeeti Petreeeeeeeeeeeee, zavapi Ilija, ama šta je bolan ovo, pa na snimcima nigdje nije bilo ovoga u paklu!?
Eeeeeeeeeeeee, moj Ilija, tako ti je to, i mi ovdje imamo SVOJU DRŽAVNU TELEVIZIJU!!!  biggrin
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 21 март, 2009, 11:05:21 »

biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin Vala bas ko kod nas,  biggrin biggrin biggrin
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 21 март, 2009, 17:20:02 »

Izbjeglice iz Srebrenice došle u Sarajevo i uselile se u srpski stan.
Nekako su svi ukućani prihvatili urbane navike, samo nana je imala problema. Čudila se oklen voda iz duvara, oklen krupna i sitna voda (iz česme i iz tuša) itd.  Svakog jutra nana ustane prva, napravi kahvicu odraslima, djeci čaj, i tek onda probudi ukućane: sina da ide na liniju na Žuč, snajku da ide raditi na buvljaku, a djecu da idu u školu. Jednog jutra mali Muradif je imao predčas. Ustao prvi, obavio veliku nuždu, ali nije bilo vode pa ostavio uneređenu wc šolju, a on otišao u školu. Ustali ostali ukućani i posjedali za siniju, kad ono – nema kahvice. Ni čaja. Nanoooooooo, šta je, bona, sa jutarnjom kahvicom, pita Zulfo majku. Ma ništa, moj sinko, posr'o nam se Muradif u onaj „bunarčić“ odakle sam vam svakog jutra zahvatala vodu za kahvicu! Eto zato nisam jutros napravila!
 :o  Cool
Sačuvana

Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: