obrad1981
Iskusni Pandista

Van mreže
Pandara
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 26 март, 2010, 22:23:49 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Inkabar
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 30 март, 2010, 17:30:43 » |
|
Za ne poverovati, ali i ja imam isti problem!  Kupio sam policu, kupio sam i radio ali nemam kako da spojim ta dva?! Radio sam dobio bez tog metalnog lezista... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 04 новембар, 2010, 14:01:35 » |
|
Imam ispred sebe i crnu i sivu konzolu za radio u pandi. Osim boje su naizgled jednake, ali kad se pogleda odostraga, vidi se drastična razlika: crna ima dodatne već uljevene plastične nosače za donji dio radia (da ne struže po platnu police) i pregradu između prostora za radio i mjesta za upaljač, siva koju imam toga nema! sad sam na muci: ugradit crnu ili izradit neke nosače za radio u sivoj 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Uvijek gledaj vedriju stranu 
|
|
|
|
veran-veran
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 30 септембар, 2011, 20:56:18 » |
|
ljudi,kako se povezuje ovaj upaljac s cetri zice?danas mi stigla konzola ,zajedno s upaljacem.. Na sta da prespojim ove zice,a da nebude miris paljevine
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 01 октобар, 2011, 21:56:21 veran-veran »
|
Sačuvana
|
|
|
|
DREXY
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 02 октобар, 2011, 17:03:32 » |
|
Nema smisla da upaljac bude sa 4 zice.Verovatno su dve za upaljac,jedna + i jedna - koje povezes na stalni izvor napona.A dve za osvetljenje(zeleni ili kakav vec krug oko upaljaca),takodje jedna + ,a druga- koje vezes za prekidac za svetlo ili kontakt bravu.Posto po novom zakonu svetla non-stop gore, nema veze koja je u pitanju samo da gasi struju kad se ugasi auto ,da ti ne prazni akumulator.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
veran-veran
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 02 октобар, 2011, 19:27:03 » |
|
pa zbog toga i pitam,nelogicno mi je malo.sa zadnje strane upaljaca stoji ona bela muska uticnica koja je ubodena u upaljac,na toj uticnici stoji jedna tanja crveno-zelena zica(predpostavljam za tinjalicu tog prstena),dve deblje iste boje ubodene u istu buksnu bele uticnice,(predpostavljam +,ali zasto dve?)i jedna crna(zica za masu).. Unutar inst.table postoje vise slobodnih dovoda izoliranih sa tim belim uticnicama,izgleda ostavljene za nesto-znali neko cemu one sluze?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 03 октобар, 2011, 07:17:35 » |
|
Da si slikao,lakše bi se razmišljalo o problemu. Recimo da je jedna žica za upaljač,a druga za radio(možda i njemu treba malo struje). Možda račva treba da razdvoji napajanje starog i novog upaljača.............
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
veran-veran
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 03 октобар, 2011, 13:50:44 » |
|
nece nesto da mi ubaca fotke,jbg.pokusavao sam nekoliko puta,ali dzaba..postoji resenje,neverujem IFA da ima ikakve veze s radio..naime postoji izvod u inst.tabli za upaljac( i za jos sto sta-samo sto neznam zasta jos)namerno izveden i ostavljen izoliran sa istim br zica,i sa istom bojom,i preseka...sklopio sam,funkcionise savrseno..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DREXY
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 04 октобар, 2011, 21:19:41 » |
|
Mnogi ljudi misle da se elektricne instalacije za automobile rade direktno na samom autu u procesu proizvodnje.Elektricne instalacije se rade posebno za svaki model automobila u zasebnim postrojenjima, pa se naknadno ugradjuju u automobile.E vidis kad jedan auto ima vise razlicitih namena,modela i pratece opreme,proizvodjaci zicanih delova se trude da sto je vise moguce standardizuju proces proizvodnje,tako sto ce napraviti sve moguce prikljucke,a prilikom slapanja u fabrici visak se prikrije... Bitno je samo da ispitas unimerom koja je koja zica i da proveris da li je vezana za nekakav prekidac ili za kontakt bravu,koji osigurac koristi i bez problema mozes da povezes na nju sta god hoces(naravno treba voditi racuna o preseku zice i potrosacu koji se na nju vezuje i nikako ne stavljati ekser umesto osiguraca)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|