Panda Club Serbia
20 мај, 2012, 18:56:20 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: sta reci o novim pandama!! pohvale,mane.......  (Pročitano 1293 puta)
bole81
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 19 јануар, 2011, 15:01:46 »

Sto se kilometraze tice slazem se da nikada ne mozes da budes 100% siguran ali zato postoje servisi i majstori, za bratov fokus je Zeljko rekao da to sto pise (122000) stvarno i jeste.
A jel znas mozda koliko kosta zamena seta kvacila sa plivajucim zamajcem za taj tdci motor. I zbog cega je recimo stariji tddi fordov motor trazeniji?
kad brat predje 50000-100000 kod nas , sa nasim gorivom, e tek onda mozes da svedes racune.
Koliko ja znam na 250000 riknjava turbina kod vecine dizel automobila i remon je otprilike u slicnom cenovnom rangu!

Mi smo prezadovoljni autom i znam koliko je zamena seta kvacila i plivajuceg zamajca, hvala na pitanju.

« Poslednja izmena: 19 јануар, 2011, 15:33:42 bole81 » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #16 poslato: 19 јануар, 2011, 19:56:03 »

Bole, samo polako...

Svaki auto košta, samo je problem što ti moderni, sofisticirani dizeli umeju dosta da izbiju iz džepa. Od uštede zbog manje potrošnje skoro da nema ništa kada se povuče crta... Jedan moj rođak iz Beča od '91 vozi dizele i posle skoro 700 000km pređenih sada je kupio opet benzinca. Jednostavno nema računicu više sa dizelom...

Plivajući zamajac sa setom kvačila košta oko 500-600€, što je možda nekih 200€ više od običnog seta kvačila. Za te pare može se kupiti dosta goriva/benzina. Ako je tvoj auto stvarno prešao toliko nemaš čega da se plašiš narednih 70-80 000km, dakle Bojanovo pitanje možeš shvatiti kao savet da ga prodaješ kada brojčanik dođe blizu 200 000km.
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
bojanvet
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 19 јануар, 2011, 20:33:45 »

Polako Bole, nemo da se ljutis. Nemoj da hvalis konja kojeg jos nisi jahao dovoljno dugo. Ako plivajuci zamjac kosta 400-600E onda to i nije opasno.
Pored Subaru-a G3X koji je zamenio pandu kao terensko vozilo, posedujem kao porodicni auto Toyotu avensis 2.0d4d, predstavicu je u temi "moj novi auto". Ide ko sasava, a trosi ko upaljac. Na otvorenom se moze spustiti i ispod 5l/100km.
Ali...  Za avenisa plivajuci zamajac kosta 94000rsd plus 24000rsd za set kvacila plus za ruke majstora oko 10000rsd(pod uslovom da nije u ovlascenom servisu),  pa racunaj ako smes (ja ne smem).
Ali kad krenem na put, pa osetim udobnost i moc Toyote, onda kazem "Neka kosta koliko kosta-vredi".
Pa i njegovo velicanstvo-plivajuci zamajac, ces zameniti jednom ili nijednom u radnom veku automobila. Dodje mu ko jedna "generalna"na benzincu. Mada kako su ovi nasi pustili liberalizaciju cena, vise nema ekonomicne voznje!
Pozdrav, i izvini ako si se nasao uvredjenim.

« Poslednja izmena: 19 јануар, 2011, 20:39:26 bojanvet » Sačuvana
bole81
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 19 јануар, 2011, 23:35:03 »

Auto smo uzeli i bili smo kompletno upoznati sa problematikom plivajuceg zamajca. Uradili smo sve moguce preglede i dijagnostiku i veliki servis posle kupovine i brat je prezadovoljan kako ga auto sluzi. Eto to je sve sto sam ja hteo da kazem. Malo mi nisu jasni neki komentari ali se ne ljutim.
Sačuvana
bojanvet
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 20 јануар, 2011, 11:37:44 »

Auto smo uzeli i bili smo kompletno upoznati sa problematikom plivajuceg zamajca. Uradili smo sve moguce preglede i dijagnostiku i veliki servis posle kupovine i brat je prezadovoljan kako ga auto sluzi. Eto to je sve sto sam ja hteo da kazem. Malo mi nisu jasni neki komentari ali se ne ljutim.
Dace Bog da ga posluzi jos dugo!
Stanje zamajca se ne vidi niti na velikom servisu niti na dijagnostici.
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 20 јануар, 2011, 11:41:15 »

Ali se vidi predjena kilometraza
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
bojanvet
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 20 јануар, 2011, 12:36:51 »

Ali se vidi predjena kilometraza
I to je relativno, za vozilo od 2004-5 i mladje ok, za ove starije i nisam bas siguran. Jedino da ovlasceni servis udje u centralnu bazu podataka, onda mogu da se vide servisi u inostranstvu, pod uslovom da je tamo auto odrzavan u ovlascenom  servisu.
Nagledao sam se svega i svacega po raznim auto placevima, a takodje i na carinskom parkingu gde dolaze vozila iz inostranstva. I sva ona zavrse na raznim placevima i svima bude predjena kilometraza 100000-130000 i svi su stari po 7-10godina. E sad, da li mozes da poverujes da neko,tamo negde preko stvarno prelazi 10-15000km, za godinu dana?
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 20 јануар, 2011, 12:51:41 »

Meni su nudili da za 100 evrija nagruvaju nekih 10-tak konja tyningom! Ako moze to, sto ne moze da se lazira kilometraza. Ma ovi danjasnji klinci sa tastaturama su cudo. angry2
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 20 јануар, 2011, 20:03:56 »

http://www.polovniautomobili.com/oglas843715/fiat_panda_13_m_jet/
Mislim da kilometraža govori sve... read
Novo je novo, pa makar i na kredit ili lizing, ko ima srce i finansijske mogucnosti da stisne i u ova turobna vremena se odluči na isti...A nova Panda iako je nova, nosi stari duh u novom ruhu, mali, drčan, pravi gradski autic hi
 drinks
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 20 јануар, 2011, 21:13:56 »

Ja i dalje nisam siguran sta da mislim o kilometrazi. Kad sam kupio pisalo je 195k uz ono cuveno - dodali smo 100k zbog carine.
Ispod sedista sam nasao popunjenu svesku, neku vrstu evidencije sa datumima i km. Po njoj ispada da su prelazili oko 1600km mesecno?!
I pitao sam jednom majstora moze li da proveri na dijagnostici rece - ne moze.
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 20 јануар, 2011, 21:56:29 »

Sve poštarske i telekom pande servisirane su u ovlašćenim servisima, podaci o servisiranju su u bazi podataka koja pristupačna svim ovlašćenim servisima, znači ako poznajete nekoga ko radi u takvom servisu i ima pristup bazi, možete proveriti. Pozz!
Sačuvana
speed_serb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 20 јануар, 2011, 22:39:17 »

Moja panda je Telekom Italija, kada sam je uzeo u Novom Sadu na kilometar satu je pisalo 202.000 km. U pandi sam nasao servisnu knjizicu i hrpu italijanskih putnih naloga. Svuda je kao zadnja upisana kilometraza pisalo 102.000 km. Ispada da su ovi na auto placu dodali tacno 100.000 km.
Sačuvana
ddrasko
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 28 фебруар, 2011, 08:44:32 »

Sa ovog linka možete skinuti e-learn za Novu Pandu

http://rapidshare.com/files/83973628/FiatForum.com.pl.Fiat.Panda.Workshop.Manual.PL.rar

Sačuvana
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  

Prebaci se na: