|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #61 poslato: 11 јануар, 2010, 08:08:44 » |
|
Moj trik je bio taj da sam nakon skidanja akumulatora i izolacije poskidao sve kopcice sem onih ispod sofersajbne na onom racvastom delu koji uduvava u samu kabinu kroz dva tunelcica. Oslobodio sam sraf i stopicu koja pritiska u samoj kockastoj kutili (ispod plasticne mrezice) sajlu od klapne za ulaz svezeg vazduha i onda sam podigao gornji deo kutije jedno 7-8 centima dok kutija nije pukla na mestu gde se racva u tunele za kabinu. Pukla je samo malo - jedno 4-5 cm sa vozaceve strane. Tada ventilator postaje dostupan. Pazi ventilator na telu ima jedan plastican pipak koji ulazi u rupicu u kutiji, tako da ga prvo moras odici u vis jedno 3 cm, pa tek onda ide napolje. Isto vodi racuna kad ga vracas da taj pipak legne na svoje mesto. Isto je vazko da se oslobodi stopica sajle klapne vazduha, jer bez toga ne moze se ``krcnuti`` sama crna kutija na gore, barem ne moze dovoljno da se izvadi ventilator.......
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #62 poslato: 11 јануар, 2010, 15:31:16 » |
|
Ok, jasno. Uz mali i kontrolisani krc i skinuto što više kopči dođe se do ventilatora. Dalje je već opisano detaljno... HVALA!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #63 poslato: 11 јануар, 2010, 15:37:02 » |
|
KAd sve vratis tacno na mesto, krc se ni nevidi 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Pella Panda
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #64 poslato: 30 август, 2010, 23:27:21 » |
|
E,ove jeseni cim sredim amortizere radim grejanje...Aco prijatelju veliko hvala,zaista ce doci dan da se vidimo,dace Bog...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira: Gde je mrznja da donosim ljubav! Gde je uvreda da donosim prastanje. Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
|
|
|
Pella Panda
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #65 poslato: 03 септембар, 2010, 23:03:32 » |
|
Dve godine sam vozio bez grejanja...a trebala je samo nova slavinica...ima je u bgdu originalna i 1100 din je...ja sam kupio od keca i nabudili je sada greje super.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira: Gde je mrznja da donosim ljubav! Gde je uvreda da donosim prastanje. Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #66 poslato: 19 септембар, 2010, 12:11:45 » |
|
Neki to resavaju ovako 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #67 poslato: 19 септембар, 2010, 16:06:20 » |
|
O jebote! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #68 poslato: 19 септембар, 2010, 17:15:54 » |
|
Kad se nisam sad slogirao  nikad necu. O sta sve ljudi rade...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pandula
Iskusni Pandista

Van mreže
...koji je to auto bolji od moskvicha...????
|
 |
« Odgovor #69 poslato: 20 септембар, 2010, 09:49:11 » |
|
Mogao je i tus da instalira.....hahahahaha
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bobanz75
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #70 poslato: 19 октобар, 2011, 14:10:46 » |
|
kada sam kupio pandu pre dva meseca bivsi vlasnik mi je rekao da je ugradio slavinicu za pustanje i zatvaranje grejanja, naravno to tada nisam proveravao,sada kada je zahladnelo reko da pustim grejanje, na polugici plavo-crveno nije moglo,pa skinem akumulator i tapacir i vidim ugradjena slavinica(obicna 1/2 cola kuglicna) na crevu koje ulazi u fabricku slavinicu, pustim grejanje,greje kao ludo ali je problem sto ja to grejanje nemogu smanjiti,sada u prelaznom periodu mora da otvaram prozor, a da non stop skidam akumulator i da palim gasim nije neko resenje, citajuci ranije postove u ovom topiku,proverim sve sajle dali rade i rade, crveno-plava polugica mrda sajlu a sajla na slavinici pokrece leptir(beli plasticni) kontaktirajuci bivseg vlasnika saznao sam da je slavinicu ugradio jer nije bilo moguce ugasiti grejanje, e sada pitanje za iskusnije,pretpostavljam da slavinica koja ide na radijator grejanja,sluzi da se upali i ugasi grejanje, i da se grejanje moze pojacati i smanjiti,posto sajla radi verovatno je ta slavinica nesto blokirala, nasao sam je u euro7 prodavnici kosta 1250 din,znaci pitanje je dali je treba promeniti(mozda se stara eventualno moze razraditi) i dali se to moze izvesti bez rasturanja celog sistema za grejanje,samo iz dela ispred akumulatora!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #71 poslato: 19 октобар, 2011, 16:56:22 » |
|
Ja sam pre dve nedelje imao ceo hladnjak ( citaj grejac) u rukama. Podesio sam sajlicu koja otvara i zatvara ventil, ali , dal to moze bez cupanja napolje da se izvede, jbm li ga . Mislim da moze ali treba mecka da se rodi. Nadji ti lepo Acine ranije postove o tome kako se vadi grejac uz obavezno KRCCCCC plastike i lepo zameni tu slavinicu . Srecno. Usput, i meni je KRCCCCCCCnula plastika, ali kad se sve vrati na mesto......ma ko novo..... Evo to Acino uputstvo http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,126.msg7156.html#msg7156
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 19 октобар, 2011, 16:58:42 roberto_s »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|