|
d.e.x.
|
 |
« poslato: 23 март, 2009, 11:29:07 » |
|
u novom sadu dizu kilometraze za 100 000...valjda zbog carine ili sta vec.. jel ima neko iskustva sa vracanjem km na satu ??? hteo bih da mi se kilometraza slaze sa servisnom knjizicom.....a i 180 000 km :o .......mnogo je!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 23 март, 2009, 12:33:33 » |
|
isto vazi i za mene,pa da li to rade ovi sto steluju taxi sajgere i sajle ili domaca radinost?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 23 март, 2009, 12:39:08 » |
|
dok sam birao pandu u n.s. baja koji tamo radi je nastelovao km na 8 pandi za 20 minuta stoga mislim da nije neka nauka. video sam da je skidao onu plastiku sa ins.table ali nisam zagledao sta je onda radio..jbg.. trebalo bi da je laganica....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 23 март, 2009, 12:49:26 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23 март, 2009, 13:40:15 » |
|
Meni ne smeta... Samo neka radi, znam koliko je bilo kad sam je kupio pa ću dalje voditi računa sam. Dosad sam vozio Zastavu 128 sa 5 cifara na cajgeru, NIKO živ ne zna koliko je prešla... I još uvek ide...  @ d.e.x. ova crna Panda čiju sliku imaš ispod imena, tvoja je ili...? Fotkao sam jednu (istu) ispred Firme u kojoj radim, al dok siđoh odjezdi čovek
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 23 март, 2009, 13:51:10 » |
|
lik koji je radio na vracanju km u novom sadu nije imao busilicu. to me buni. i nije imao podignute haube kad je to radio. samo je cackao oko instrumental table. nije moja panda.... ja imam crvenu sa sve " telecom italia" na vratima... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 23 март, 2009, 14:26:44 » |
|
Onda je rucno stelovao brojke na meracu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
veljap
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 23 март, 2009, 14:30:40 » |
|
Dex, na brojčaniku kilometar sata prvi broj tj. ako je sada jedinica namestiš da bude nula i to je za 100.000 manje, samo pazi da kad vraćaš na nulu lepo uzubi da posle ne preskače sat.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 23 март, 2009, 14:34:07 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 24 март, 2009, 15:10:50 » |
|
pffff....do sad se drndah oko vracanja km-a i .....nista. ne moze rucno. da sam jos malo jace pokusao da prstom pomerim postojecu kilometrazu,poispadali bi brojevi. mora da ima neka druga caka....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 24 март, 2009, 15:23:21 » |
|
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 28 март, 2009, 14:25:29 yungalunga »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jokicm
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 25 март, 2009, 19:24:03 » |
|
Moja kilometraza,tj.Pandina, kad sam je kupio u martu 2007. bila je oko 31000, sto po opstem stanju motora i unutrasnjosti smatram da nije tacno, mora biti vise, ali sta je tu je, bar ne moram da je vracam, ha, ha... Pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 28 март, 2009, 18:37:18 » |
|
ako mislis da je bilo vise kilometara od 31 000 znaci da je km vracena. to mi treba..... samo kako ???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Karabaja42
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 28 март, 2009, 19:43:26 » |
|
Ja danas vratio kilometrazu na svome pandoliniju na 387 km  Razmontira tablu i prstima malo jace pritisnuo na brojeve, okrenuo ih na nulu. Sa ova tri posljednja nisam htio da se "akam" da sta ne polomim. satavio..  radiiiii!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
|
|
|
|
Karabaja42
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 29 март, 2009, 18:22:07 » |
|
Razšarafaš plastike na tabli, skineš ih; odvrneš dva crna duga šrafa sa sitnim navojem koji drže tablu; poskidaš struju sa table, sve je na štekere, samo pritisneš utvđivač u sredini štekera i povučeš lagano unazad, nemoj previše da cimaš da ne polomiš okolne plastike; na kilometar sajli prsten od bijele plastike povučeš unazad i izvadiš sajlu, skida se vrlo lako(isto tako, obrnutim redoslijedom, se i montira); time si odvojio tablu, i možes da je nosiš u kuću ako ti je hladno vani . Pardon, ipak prvo skini kilometar-sajlu pa onda strujne kablove, tako je lakše. Sa obje duže strane tabla je spojena, kako da ih nazovem, recimo "žabicama" ili utvrđivačima. Šrafcigerom ih malo "nategneš" i oni se oslobađaju. Pazi da ne pokidaš provodnu foliju (ono čudo što je zamjena za štampana kola). Sa jedne strane otvoriš tablu, tako da druga ostane spojena ovom folijom. E sad si došao u "srce" table. odvrneš ona dva mala, crna šrafa sa strana pokazivača brzine, pažljivo skineš kazaljku pokazivača brzine, samo je povučeš unazad vodeći računa da je ne iskriviš ili polomiš. Time si oslobodio crnu plastiku koja pokriva površinu table, onu koja nam je vidljiva u toku vožnje. E sad, ona se sigurno može skroz skinuti ali ja sam je samo malo "zadigao" ustranu, bojeći se da je ne polomim jer je nekako sva nježna Kad je malko podigneš vide se brojevi brojača kilometara. Ja nisam htio da rizikujem da ih "otpakujem". Samo sam ih pritisnuo palcem (prilično jako) i zarotirao, čuje se "klik" dok prezubljuju, pomjeriš ih na nulu. Kod mene se ništa nije polomilo i radi mi sad brojač Ja sam samo pomjerio prva tri, što mislim da je i dovoljno. Nisam htio da rizikujem sa ostalima bojeći se da im se ne polome "zubići" kojima je sinhronizovan njihov rad, ali... zar nije dovoljno to što mi sad pokazuje samo 400 km
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
|
|
|
|