gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« poslato: 20 фебруар, 2009, 01:08:54 » |
|
Elem, nešto me zeza brava vozačevih vrata... Kada gurnjem ključ neće ni na jednu stranu da se okreće, jedva sam zaključao auto... Iznutra se lepo zaključava i otvara, međutim spolja pravi problem... Mislio sam do sada da je do leda, ali sada mi se desilo kada je auto bio zagrejan i još sam naknadno ušpricao WD40 u bravu neposredno po završetku vošnje (po preporuci kolege)...
Kako se kod vas ponašaju brave po ovoj zimi?
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:45:50 salemfk »
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 20 фебруар, 2009, 07:45:04 » |
|
Isti problem je i kod mene Gibaja..... Mislim da treba podmazati sistem poluga unutar vrata, na mestu gde cilindar brave gura polugu za otkljucavanje, jer ovako samo podmazujemo cilindar ali sistem poluga ostaje unutar vrata. I moja vrata se na zagrejanom autu lakse zakljucavaju-otkljucavaju, predpostavljam mzato jer topao vazduh zagreje poluge unutar vrata, pa ceo mehanizam bolje funkcionise. Na hladno, verovatno zbog skupljanja metala, sistem poluga se zategne a ako su spojevi nepodmazani, onda sve ide teze
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:50:19 salemfk »
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 20 фебруар, 2009, 07:59:55 » |
|
Onda nam ostaje da sačekamo malko toplije vreme pa da se bacimo u akciju podmazivanja... Inače, dade mi kolega ideju. Pošto ključ za Pandu nije jeftin a ne znam koliko je pametno zagrevati ga (zbog koda i ko zna čega od elektronike što se nalazi unutra) a ako se previše zapne bojim se da ne dođe do loma stoga je ideja da se napravi običan ključ po ovom originalnom (znači parče metala bez one plastike i koda) i da se onda on zagreva i da se njime otključavaju vrata... I čuh još jednu ideju - kada brava zmrzne moše se urinirati po njoj kako bi se otopila 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:46:40 salemfk »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 20 фебруар, 2009, 08:23:10 » |
|
I čuh još jednu ideju - kada brava zmrzne može se urinirati po njoj kako bi se otopila E pa sad, ajde nek neka devojka ili zena na taj nacin odledi bravu!!!!! Na svakoj pumpi moze da se kupi sprej za odledjivanje. A kad otopli , zaboravite podmazivanje WD-om. Uzmite neko kvalitetnije ulje u spreju, npr Wurt-ovo. Ja sam dobio od prijatelja neko nemacko ulje u sprej bocici i jesenas sam naprskao i cilindre i sisteme poluga. Radi savrseno . Evo jutros na -7 u Dobanovcima, ko od sale. Nego Gibo, jedno pitanjce. Pratim vec neko vreme jedan forum koji izgleda bas kao i nas, s tim da je preveden na Srpski. Ima li sanse(samo pitam ) da se nesto po tom pitanju uradi. Mnogima , pogotovo starijoj gardi ce biti mnogo lakse da citiraju, ubacuju slike, otvaraju nove teme. Ja se sinoc nisam snasao u otvaranju nove teme. Pomagaj Pozdrav 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:47:57 salemfk »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 20 фебруар, 2009, 08:25:19 » |
|
Gibanitza, i kod mene je isti problem zimi, a iskustvo koje imam sa fiatima koje sam vozio , da im je to velika mana sto se tice brava,( da li vrata vozaca , suvozaca , gepeka ) Strpljen - spasen
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:48:35 salemfk »
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 20 фебруар, 2009, 09:55:23 » |
|
Da, izgleda da je to FIAT boljka... Prešivećemo nekako i ovo čudo, probaću da nabavim taj "odmrz" sprej...
@Roberto
biće sve, i mene nervira ovo na engleskom, samo polako... upravo mi je uleteo novi projekat na poslu pa neću baš biti ekspeditivan... molim za strpljenje...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:49:05 salemfk »
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 21 фебруар, 2009, 13:44:35 » |
|
Samo da javim da je sa svim bravama sve u redu otkako je malo popustio minus...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 фебруар, 2009, 17:50:04 salemfk »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 21 фебруар, 2009, 22:12:31 » |
|
Čini mi se da taj problem sa bravama biva izraženiji posle vožnje tokom koje su se stakla više maglila.Par puta sam prskao WD40,ali se i dalje teško otključava
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 21 фебруар, 2009, 22:30:24 » |
|
Čini mi se da taj problem sa bravama biva izraženiji posle vožnje tokom koje su se stakla više maglila.Par puta sam prskao WD40,ali se i dalje teško otključava
Opa, kolega b, zivi ste. Ja ujutro oko 07:45 pored Informatike, a crvene pande nema na parkingu!!! Ili ste avanzovali pa dobili mesto u garazi , ili ste kasnili ovih dana?????
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
šUKI
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 11 новембар, 2009, 19:29:40 » |
|
pojavio mi se problem sa otključavanjem-zaključavanjem vozačevih vrata.Ide ključ u nju lako,pomera se na obe strane ali teško.Probao sam da podmažem sa uljem za podmazivanje šivacih masina juče i bilo je malo bolje ,ali danas opet teško,šta da radim
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 11 новембар, 2009, 20:33:33 » |
|
I meni isto, ali bih pre rekao da je do mehanizma brave u vratima... Polugica neka, šta li...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 11 новембар, 2009, 23:03:42 » |
|
Hm, i meni se isto dešava, a nisam podmazao letos sistem poluga kada sam skidao tapacirung... Lenjost, zaboravnost... A nisam ni napravio običan ključ od ovog kodiranog...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 12 новембар, 2009, 14:14:25 » |
|
Isto problem kod mene, otklonio sam ga sinoc. Tapacirung se otkaci, (ne skidati podizac prozora) WD sa cevcicom usmeren u pravcu polugica ,tj same brave, dva puta shtrc, i sve radi kako treba. Utoseno vreme 1.28 min !
Ajmo, ko ce brze !!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 12 новембар, 2009, 15:00:45 » |
|
A kad otopli , zaboravite podmazivanje WD-om. Uzmite neko kvalitetnije ulje u spreju, npr Wurt-ovo. Ja sam dobio od prijatelja neko nemacko ulje u sprej bocici i jesenas sam naprskao i cilindre i sisteme poluga. Radi savrseno . Evo jutros na -7 u Dobanovcima, ko od sale. Isto problem kod mene, otklonio sam ga sinoc. Tapacirung se otkaci, (ne skidati podizac prozora) WD sa cevcicom usmeren u pravcu polugica ,tj same brave, dva puta shtrc, i sve radi kako treba. Utoseno vreme 1.28 min ! I kome ja sada da verujem? Robiju od zimus ili Robertu od juče? WD ili ulje u spreju? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 12 новембар, 2009, 15:22:35 » |
|
A kad otopli , zaboravite podmazivanje WD-om. Uzmite neko kvalitetnije ulje u spreju, npr Wurt-ovo. Ja sam dobio od prijatelja neko nemacko ulje u sprej bocici i jesenas sam naprskao i cilindre i sisteme poluga. Radi savrseno . Evo jutros na -7 u Dobanovcima, ko od sale. Isto problem kod mene, otklonio sam ga sinoc. Tapacirung se otkaci, (ne skidati podizac prozora) WD sa cevcicom usmeren u pravcu polugica ,tj same brave, dva puta shtrc, i sve radi kako treba. Utoseno vreme 1.28 min ! I kome ja sada da verujem? Robiju od zimus ili Robertu od juče? WD ili ulje u spreju?  Bla ,bla, bla, i sad ces da reknes : U lazi su kratke noge, bla, bla, bla.  Elem, stvari stoje 'vako! Ja imam ulje u spreju, a koliko vas ce da ide da ga kupi samo zbog bravica. Svi uglavnom imamo WD u nekim kutijama, podrumima, garazama i zati, braco, ma, samo prskajte, nece se pokvari nista! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|