Panda Club Serbia
20 мај, 2012, 19:04:08 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: Brava... Ključ... Nešto ne štima...  (Pročitano 1296 puta)
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #15 poslato: 12 новембар, 2009, 15:37:27 »

WD40 i u salatu turam  biggrin
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
fivewho
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 19 децембар, 2009, 16:38:47 »

ja sam se skroz smorio...auto mi je parkiran vec 5 dana, pokriven snegom i rekoh da probam danas srecu da ga otkljucam.
prvo sam se 5 minuta probijao do njega jer sam sam na parkingu i nema ni jednog auta okolo, svud je sneg oko 30cm.
nakvasim se posteno dok dodjem do auta, probam gepek, mucak, probam vrata, isto mucak...
i wd40 i asovche i glicerin, sve mi je zakljuchano u autu...
i shta sad da radim??

p.s. nisam bio u gradu nekih 7 dana i jbg nije imao ko da ga otkljucha, podmaze itd...
da nesreca bude josh veca, podignuta mi je ruchna i kako je bio minus strah me je da pomislim shta se desilo sa tom napregnutom sajlom...

neki savet?
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #17 poslato: 20 децембар, 2009, 00:47:00 »

Petko, ne paniči, to prvo i pre svega...

Sledeći koraci, koje bih u tvojoj situaciji preuzeo:

1. Napravio bih rezervni ključ, ali običan bez elektronike i sa njime bih pokušavao da otvorim vrata, pa i ako pukne nije strašno, košta 300-400din... Pre nego što bih pokušao da otvorim vrata čuknuo bih nekoliko puta donjim delom dlana u deo vrata između bravice i prozora i onda polako pokušavao da okrenem ključ... Treba čuknuti snažno ali ne preterivati a sa ključem biti oprezan... Ako neće, čuo sam da neki ljudi donesu lavor vrele vode i šljisnu ga preko vrata i led onda popusti na kratko, taman da otvoriš vrata (nikada to nisam radio pa ne znam)... Ako nešto od ovoga uspe, pali makinu, pusti grejanje da se otope ostale brave i izmaži kedere glicerinom, brave naprskaj WD-om i onda si miran

2. Što se ručne tiče, možda neće biti problema jer si je povukao dok je sve bilo suvo - pretpostavljam... Ako vidiš da je zapelo zavuci se ispod i prodrmaj malo  creva kuda idu sajle, to može da pomogne u protivnom, ne znam, uzmi čekić i lagano lupkaj po dobošu ne bi li otpustio - otprilike kako rade oni otpravnici vozova ili šta li su već...

Imaj u glavi da su takve samo malo drugačije Pande (4x4) korišćene po Alpima kao službena vozila policije, šumara, vatrogasaca itd. što znači da Panda ima planinski pedigre i predviđena je za svakakve temperature... Po potrebi od Mečeta postaje i polarni medved....
Sačuvana

bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 20 децембар, 2009, 14:26:23 »

Uzmi rakije, mučenice, pa sipaj u neku malu bočicu koja ima diznu. Onda malo guni iz main-flaše da odmrzneš grlo i nakupiš toplotne energije  pa sa tom malom bočicom izađi napolje i dobro naprskaj bravice i u prorez gde ide ključ. Mislim da ćeš uspeti. Isto možeš i sa čistim apotekarskim alkoholom ali njega nemoj da piješ. Može, ali pali grlo, žestoko.

Kada uđeš u kola, dalje sve kako ti je Giba napisao.
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Jacan89
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 30 децембар, 2010, 13:08:56 »

Pre svega drago mi je da sam u ovom drustvu smile nabavio sam za dz seat marbella, ali posto je to vanbracno dete fiata ista smo familija smile, nisam imao zatvarac rezervoara sa bravom..interesuje me gde bih to mogao da nabavim polovno, da li neko zna?

Hvala!
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #20 poslato: 30 децембар, 2010, 15:23:42 »

Jacane, dobrodošao!

Mali savet: dovoljno je da na jednom mestu napišeš šta te muči i šta ti treba, uvek će se naći neko da ti pomogne savetom ili čime već treba!
Sačuvana

Jacan89
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 02 јануар, 2011, 16:00:31 »

Ma coveka kad nesto muci on ce sve da radi da nadje pomoc, pogotovo kad mi je rezervoar na izvolte na parkingu, nisam znao gde tacno da napisem pitanje tako da sam napisao na vishe...al ljudi stvarno ste sila, tako da sam dobio pomoc i do kraja praznika bice autic kompletan..

Hvala vam puno..smile
Sačuvana
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  

Prebaci se na: