|
roberto_s
|
 |
« poslato: 24 март, 2009, 08:55:43 » |
|
Sramota me da priznam:....... Od kako sam polozio vozacki 1991godine, manje vise, uvek sam vozio porodicni auto, Skoda 120 GLS. Sam sam je odrzavao, polugeneralnu sam mogao na sred puta da uradim , o kocnicama, poluosovinama i sl. da ne pricam. E , verovali vi meni ili ne, od tog doba , pa sve do pre neki dan, Roberto nije uradio , ama bas nikada , sledecu stvar: KUPIO NOVU GUMU !!! E eto toliko o vremenima u kojima smo ziveli. U okruzenju sam uvek imao par vulkanizerskih radnji, pa , "komsija , jel mogu da izaberem neku sa gomile?"
Stavio sam napred dve Sigure , pazite, model za 4x4, 145/80-13 . Pre njih sam imao odlicne Dunlop 135/70-13, ali su vremenom pregorele i postale previse tvrde, i istrosene na kraju krajeva. Razlika je voznji je velika, a najvise se manifestuje time sto sam uspavao neke gremline u prednjem trapu. Al' evo i malog nedostatka. Posto ova guma ima veci obim, mnogo sam izgubio u startnosti.Pomislio sam da nesto nije u redu sa motorom, lose gorivo, i sl. , kad ono nove gume! Pa drugari, vise nema trkanja na semaforima, mislim , moze ali sto da kidam motor. Primecujem da ne mogu tek tako lako da u trecem stepenu vozim na niskim obrtajima, zato sada skolski, druga pa gas.....
I na kraju , toplo preporucujem: Ako ste gradski tip, volite da ostavite upitnike iznad glava drugih vozaca na semaforima, kupujte 145/70-13 . To je guma koju je jako tesko naci, ali vredi ! Ostace vam startnost, auto ce biti maaaaaalo nizi pa cete dobiti na stabilnosti, bare kisu i bljuzgavicu nikada necete osetiti, a po snegu prolazite mnogo bolje nego sa 155 gumama.
Ako ste skloni vozni po losim putevima , kamenjarima, lov, ribolov, kampovanje, stavite ove kao i ja , i Bog da vas vidi!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 24 март, 2009, 09:05:56 » |
|
Robi, bilo je zadovoljstvo procitati tvoja zapazanja na ovu temu, a i poucno zbog nekih nabavki u perspektivi. Obzirom da ja uglavnom Pandu koristim u gradskim uslovima, i nekoliko puta godisnje za poneku duzu prugu, moram reci da Barumove 155/65x13 zaista obezbedjuju sve sto je meni-potrebno. Dovoljno su mekane za postizanje udobnosti. Obim im je takav da obezbedjuju zaista explozivan start u gradskim ``izazovima`` - u kojima ponekad zaista uzivam (znam da nije lepo-ni pametno- ali ne volim provokacije ovdasnjih gradskih-nadri-japija), na mokrom kolovozu i u krivinama zbog svog sirokog traga daju dobru stabilnost, na autoputu obezbedjuju udobno krstarenje, jedino visina vozila jeste nesto manja od one koja je ponekad prilikom pentranja na ivicnjake pozeljna. Za sada ne menjam nista 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 24 март, 2009, 12:00:02 » |
|
Znaci,Robi stavio si obucu,lepo  A sto se tice dimenzije 155/65x13 ,slazem se sa Acom.U mom slucaju su to 155/70x13 i smatram da je mala razlika izmedju 65 i 70 visine, a sa novim gumama kao da pandojlo ima servo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 24 март, 2009, 20:21:27 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 24 март, 2009, 20:47:44 » |
|
Jao, sad kad počne 45+ ekipa: During the war... 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 27 март, 2009, 15:27:10 kuntalo »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 25 март, 2009, 00:50:42 » |
|
Ajde , de , vi sajber klinci, mojne da se folirate !!!! A sta ce onaj vartburg ispred tvoje kuce? Paja rece tvoj je ! I bas ako hoces, YES DURING THE WAR.....  Ja u junu punim 4 banke. Ifa, Aco, Drajgane, Ziko, oprostite mu, ne zna sta govori......  Usput, gde nam je Toncica??? Eh , kad bi Varburtgova sedista mogla da pricaju........... Ne bi me cudilo da je pandista junior zacet na istocnonemackom plehu 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 25 март, 2009, 06:34:47 » |
|
Šega, bolan- šega...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
drajgan
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 26 март, 2009, 13:59:27 » |
|
Jao, sad kad počne 45+ ekipa:
During the war... Ti sam bio, ja ćeš biti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 26 март, 2009, 14:13:41 » |
|
 Evo, već mi se vratilo što Vas zezam- sinoć me steglo u leđima kao nikad- 'ladno sam morao da otpužem do kreveta... In Diklofenak We trust! Žiko, feels good, jel' da? Kad bi samo s cipelama bilo tako... Kol'ko para?
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 27 март, 2009, 15:22:17 kuntalo »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
|
inspkluzo
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 26 март, 2009, 21:50:22 » |
|
Hm, vratite se na temu, na gume, guru je najiskusniji pandista, ovo mu je druga panda i obe bez meraca temperature, a sa setom se prisecam kada smo zapoceli temu. Robi i meni je ubrzanje manje sa ovim gumama, ali sam dobio na udobnosti, auto je tisi i neko je rekao kao da sam dobio servo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Karabaja42
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 26 март, 2009, 22:03:06 » |
|
Eh...eh... moji drugari, ne počinjite temu kostobolje predamnom. Ja o tome mogu da pisem eseje. Ovo vrijeme nestabilno pa skoro da i ne spavam. Meni se u ratu desilo da, tokom noći, okopni snijeg ispod mene. Zaspao preumoran u nekoj vrtači na snijegu. Ujutro - nema snijega ispod mene. A ja sanjam kako mi ogroman pas grize leđa i otkida komade tkiva. Jednom, negdje na obroncima Treskavice, sjedi moj saborac pored vatre (džabe vatra, ogriješ samo ruke) i mene na straži. Planina, februar mjesec, gluvo doba noći. Pogledam, ma da li su mu to suze u očima. Pitam ga - šta to radiš? - Plačem, veli on. - A što plačeš, pitam opet ja? - Zima mi je, odgovara on i tu se razgovor završava. Dečku 21 godina, 192 cm visok i 96 kg mišića ali... plače zbog hladnoće. Ne zna šta bi drugo radio. Tako mu nekako (kao) lakše. Ni bombardovanje, granatiranje, ni borbe, ni glad, ništa mi nije dojadilo kao hladnoća. ne postoji način da se obučeš protiv hladnoće. Možeš i jorganom da se omotaš ali... hladno je ako nema spoljni izvor toplote. Na planini Zvijezdi stražar je bio zadužen da nas budi svako sat vremena. Ako odbijemo da nas prisili da promijenimo položaj tijela, da se okrenemo na drugu stranu. To je bio jedini način da budemo sigurni da ćemo se svi ujutro probuditi. Pa zamislite, evo sad, da vas neko istjera iz kuće (stana) samo da jednu noć prespavate na goloj zemlji... Rat je najveća glupost koja može da se desi u životu bilo kog čovjeka. Ko još jednom spomene rat PLAĆA PIĆE SVOJ RAJI NA FORUMU  .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 26 март, 2009, 22:17:49 » |
|
Karabaja ... jarane...Sto ucini?? Jeb**te, ubedacio si me ! Nekih trenutaka ne zelim da se secam!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 26 март, 2009, 22:24:11 » |
|
Hm, vratite se na temu, na gume, guru je najiskusniji pandista, ovo mu je druga panda i obe bez meraca temperature, a sa setom se prisecam kada smo zapoceli temu. Robi i meni je ubrzanje manje sa ovim gumama, ali sam dobio na udobnosti, auto je tisi i neko je rekao kao da sam dobio servo.
Hm, hm, Inspektore potpuno ste u pravu! da se vratimo na temu! Dakle, gume..... postoje one sa raznim neravninama , zatim sa raznim ukusima.Postoje i one za duze relacije, ali je efekat individualan. Medju proizvodjacima se sigurno izdvaja Durex. ........ Molim.........sta........opet sam promasio temu...?? Ja se stvarno izvinjavam........ 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|