Panda Club Serbia
11 фебруар, 2012, 21:09:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 25
  Štampaj  
Autor Tema: Gume,gume, i .....gume  (Pročitano 13090 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #120 poslato: 18 новембар, 2009, 21:21:10 »

Ne`e losh (mada ga nisam probao na Pandi, nego na Fordu). Cini mi se da je malo osetljiviji na udarne rupetine (pusta balone) (a na ove rupe ko ne bi, ne balone, nego prdez da pustis) ali ovaj koji sam probao bio je nikoprofilas - sto je za rupe bas, bas nezgodno. Mislim da nije losh izbor za tu razliku u ceni.
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #121 poslato: 18 новембар, 2009, 22:51:35 »

Vezano za Kleber gume, zaboravih da kažem Gibi:

Pričam prošle nedelje kolegi kako načuh da se Winter1, a možda i Tigar gume uopšte, više neće proizvoditi, te kako je jednog drugara Pandistu prodavac ubedio da umesto pomenute "Piroćanke" uzme Kleber Krisalp. Tu ovaj počne da se smeje i pita: "Jel' mu pokazivao reklamacije za Tigrice?". Reko': "Jeste, kako znaš?" (mislim se, čita i on forum, baraba  read), kad se ispostavilo da je u Eurogumi, gde uzimamo neke od pneumatika za firmina vozila, nakon što je pomenuti kolega pokušao za sebe da pazari četiri Winter1-e, prodavac uz identičnu priču i njemu probao da "uvali" Krisalp.  haha

E sad, ne kažem da je Kleber loša guma, ali je očigledno sledeće u pitanju: Koliko god reklamacija Tigar imao, prodaja pirotskog i France brenda nije uporediva. Winter1 ide kao alva (a polako ih izgleda i nestaje), pa sebi mogu dopustiti da "ljubazno i bez zadnje namere" predlažu drugog proizvođača, kako bi se oslobodili viškova po magacinima i polako spremili mušterije na novi "glavni" brend u cenovnoj kategoriji.

Inače, cenom su vrlo konkurentne i Fulda gume, ali o njima sam čuo samo najgore. Barum je takođe tu sa cenom, ali o njihovom kvalitetu ne znam ništa.

PS: Mislim da ovo može da se spoji s postojećom temom o gumama, da ne razvlačimo forum k'o pitu...
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #122 poslato: 19 новембар, 2009, 00:37:37 »

Obrade, pročitaj malo ovu temu nekoliko postova unazad, da se ne ponavljamo!

@Kuntalo

Ma znaš šta, kapiram ja da su im marže za Tigar niske jer svaki vulkanizer valja Wintere i Sigure, što bi se reklo "mala trola puna kontrolora" a prema tome na Kleberu mogu više da se ugrade... Ali opet pročitah na nekoliko foruma to što mi ovaj prodavac reče o rupama a kažem da mi tih 600-700din i ne znači puno ako sam glavu smirio... Sve u svemu za sada sam zadovoljan Kleber gumom a cenim da bih bio isto tako zadovoljan i Winterom jer i ona stvarno ima odlične performanse...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #123 poslato: 19 новембар, 2009, 01:05:32 »

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/155_70_R13QST/default.asp?ComponentID=194625&SourcePageID=8979
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #124 poslato: 19 новембар, 2009, 13:56:36 »

Video,hvala svima poz...
JEL' ZNATE KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU FUDBALERA I NOGOMETASA?...FUDBALERI IDU NA SVETSKO PRVENSTVO dance1
Sačuvana
bole81
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #125 poslato: 19 новембар, 2009, 18:06:46 »

I ja da se uklucim malo u diskusiju,

Posetio sam danas zvanican tigrov centar na autoputu preko puta Arene i nisu imali Winteru, kaze mi prodavac da je Michlen postao vecinski vlasnik i da ima nameru da ugasi proizvodjnu ili da je smanji sto je vise moguce. Izgleda da ce Tigrovih proizvoda biti sve manje i manje na trzistu ukoliko su njegovi navodi istiniti. Winteru sam nasao u Beocaru na Nbgd po ceni od 2935 din, dok je Sigura 2810.

Po novom zakonu ce zimske gume biti obavezne na pogonskim tockovima inace ce da nas rebnu po dzepu za 5000 din i iskljuce iz saobracaja.

rtfm read skull fan

Zakljucak: evo snega jebo njega  preved

Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: 19 новембар, 2009, 22:37:51 »

Po novom zakonu ce zimske gume biti obavezne na pogonskim tockovima inace ce da nas rebnu po dzepu za 5000 din i iskljuce iz saobracaja.

Tačnije:

Зимска опрема моторних и прикључних возила, у смислу овог правилника, подразумева пнеуматике за зимску употребу (М+S) на погонским точковима, или пнеуматике са летњим профилом уколико возило у опреми има ланце или друга оговарајућа средства за повећање тракције погонских точкова.
На пнеуматицима са летњим профилом из става 1. овог члана, када се на њима не користе оговарајућа средства за повећање тракције погонских точкова, дубина шара газећег слоја, по обиму и ширини, мора износити најмање 4 mm.
За возила категорија М2, М3, N обавезни део зимске опреме је и лопата.
На возилима се не смеју постављати пнеуматици са клиновима.

A ovo sa Tigrom je neverovatno sranje, da izvinite. Meni je uvek žao ljudi, radnika u firmama koje se gase, idu u stečaj ili na koji već način se firme ubijaju ovde, ali npr. JAT-u i ostalim parazitskim, budžeto-sisačkim monopolistima želim da se prilagode uslovima tržišta ili crknu (Izvini Gibo  biggrin). Ipak, da shvatim po kojoj internacionalno-konglomeratsko-ekono-šemi vlasniku odgovara da se ugasi jedan solidan, profitabilan brend, ne mogu.
« Poslednja izmena: 19 новембар, 2009, 22:39:53 kuntalo » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #127 poslato: 20 новембар, 2009, 07:57:11 »

Ni meni nije jasno da Michelin ima nameru da zatvori Tigar... Pa evo čak u Rusiji hoće da ožive marku Moskviča jer su izračunali da je mnogo lakše manipulisati sa postojećim i poznatim brendom nego kreirati novi.... U svakom slučaju loša priča za pirotski kraj...
« Poslednja izmena: 21 новембар, 2009, 00:36:45 Administrator » Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: 20 новембар, 2009, 19:28:30 »

skull Ljudi, zna li ko koje su preciznije dimenzije Pandinih felni, koliko je rastojanje rupa za srafove (100 ili 98), koliki je offset (30,32,34,38), kolko je originalna felna jota (J) 4, 5, 5,5?, koliki je centralni otvor za glavcinu????? skull
 skull skull skull skull skull skull skull skull skull skull skull skull skull skull skull skull skull skull
« Poslednja izmena: 20 новембар, 2009, 19:36:06 AcaDorcol » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #129 poslato: 20 новембар, 2009, 20:24:09 »

4x98 ; offset ne bih znao tačno ali je tu negde između 30mm i 38mm što je i dozvoljeno odstupanje; 4J ; 58.0mm.

« Poslednja izmena: 21 новембар, 2009, 11:17:05 gibanitza » Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #130 poslato: 20 новембар, 2009, 21:02:19 »

Moram sigurno da saznam dal je raspored rupa na felni 4x98 ili 4x100? (verujem da si u pravu i da je 4x98).
Mislim da u mojoj knjizici koju sam dobio uz pandu pise da je felna 4J 13 cola ``B`` rubovi, i da je offset 43 (pise ET43).

Ajd ko moze da proveri nek javi!
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: 20 новембар, 2009, 22:44:49 »

@Aca,bilo bi lakše pročitati sa felni dok su bile nove,pokušaću ujutro uz pomoč lupe i dodatnog svetla.Jesi li to pronašao neke alufelne?
« Poslednja izmena: 21 новембар, 2009, 00:39:47 Administrator » Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #132 poslato: 21 новембар, 2009, 08:10:36 »

Cinilo se da jesam (jedan poznanik mi je nudio) ali su srafovi 4x100 (a ne 4x98) i ima jos razlika (centralna rupa nije 58, rub nije B-nego P, ofset 48.....) - pa su otpale.
Sad sam u fazi obuvanja zimske obuce na prednjoj osovini (mozda bude i na obe osovine)- tako da kalkulisem sta i kako........ima bezbroj varijanti - ali po svemu sudeci bice opet najprostija varijanta (SEKA)

@ TIGAR - Na zalost danas je ekonomija postala znatno drugacija nego pre deset godina. Primenjuju se potpuno drugacije strategije nego pre, mada one u pocetku izgledaju suludo. Interesantno je da se u timove za razvoj strategija ukljucuju strucnjaci raznih specijalnosti, pored ekonomista i pravnika, tu su statisticari, matematicari, psiholozi, sociolozi, lekari..........Oni nas trenutno JAKO JAKO SKENIRAJU (nije teorija zavere, nego je fakticko stanje takvo).
Predpostavljam da su ti timovi zakljucili sledece u svojim screeninzima: Michelin - posto su nasi lokalci iz istog izgubili bitku sa Trayalom i FAS-om (Fiat Automobili Srbija - jer je posao prve ugradnje dobio Trayal) nakon izgubljene bitke - u tom trzisnom ``ratu`` pocinju sa primenom novih strategija. Cilj ratovanja je opstanak na trzistu. Teorija optimalnog rasporeda za plasman Tigrovih guma je pokazala da lokacija proizvodnje (u Pirotu) i mesta plasmana - ne daju dovoljne ekonomske efekte. Gasenjem proizvodnje, Michelin ``OTVARA`` trziste (Aftermarket) u regionu za svoje pogone u Bugarskoj (Konstanca) i Turskoj. Kad se sve ubaci u Excelove tabele i kad to jos zacine psiholozi i sociolizi sa svojim istrazivanjima - koja govore da Srbi uvek daju vise novca za sredjivanje auta - nego sto bi to uradio neko ko je istog materijalnog stanja u nekoj zapadnoj zemlji (sto je + za Aftermarket), - Odluka o gasenju - koliko god izgledala suludo - i stetno (po radnike i lokalnu ekonomiju), dobija neke konture da je sa stanovista Michelina - veoma, veoma efektna (profitabilna) - ZA NJIH, NE ZA -``NAS``. Sta ce te nazalost mnoge su kompanije (znane i neznane) danas JACE OD ``nas`. Niko vise ne pita sta kazu radnici.......sta kaze Opstina, ......Radnici sede na pruzi......(pa ih ``odrade`` - pa odu).IZvinjavam se na offu
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: 22 новембар, 2009, 09:59:20 »

@Aca  bit će valjda još povoljnih prilika  Cool  .Vidim da Ti je već bilo poznato ovo što sam ja pročitao na felnama uz pomoć lupe krpe i četke,još si i nekim slovima delimično otkrio značenje,pa kad stigneš uputi nas na izvor znanja o merama i oznakama na felnama.
Meni se ,kao tanka mogučnost ,nazire vožnja po puno snega.Kako ne bih bacao novce poradi nečeg neizvesnog,razmišljam o dva točka od Fiće,pa im na suvo obujem lance,napumpam i ondak su spremni za sneg i led.Ne košta ništa,a možda bi valjalo.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: 22 новембар, 2009, 13:09:18 »

Tjah, Ifa - ako nesto naleti - naleti, ali SEKA radi.......Trenutno je mnoooogo realnije da cu ici na varijantu :
a) Dva polovna prednja tocka s celicnim felnama - i zimskim pneumaticima
b) Cetiri polovna tocka sa celicnim felnama i zimskim pneumaticima

Sto se tice oznaka za felne - nasao sam ih u Pandinoj fabrickoj knjizici koju dobih uz nju. Tamo je za CityVan model koji ja imam, navedeno; Felne: 4.00 B 13``H2 ET43, (strana 134 i 135) a za pneumatike je stavljeno 155/65 R 13``-68S
Ima dosta toga napisano i na specijalizovanim sajtovima za gume.........
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 25
  Štampaj  

Prebaci se na: