|
dadja
|
 |
« Odgovor #360 poslato: 30 јануар, 2012, 13:10:26 » |
|
Ja mogu da kazem da je Sava Eskimo ekstra po snegu i klizavom. Naravno ona je meksa pa se brze trosi ako je toplo (kada nema snega i leda) tako da Tigar Winter je za gradske uslove ekstra. U planinksim uzeo bih Savu bez razmisljanja. Tako da treba uzeti gumu prema nameni gde ce se voziti u zimskim uslovima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
veran-veran
|
 |
« Odgovor #361 poslato: 30 јануар, 2012, 18:02:27 » |
|
dadja je u pravu..na pandi koju ja vozim su sve 4 winterine,a na drugoj (brat sto tera) sve 4 savine..druga zima i jednoj i drugoj..posto je kod nas brdsko planinski predeo,(uz brdo-niz brdo)..velika je razlika.ja ne mogu izaci gde ide sava guma ladno bez ikakvih problema..tacno je da se sava mnogo brze trosi... Za sledecu zimu cu obezbediti strogo dve savine iskljucivo za sneg..provereno su bolje za zimske uslove,
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Vlajko
|
 |
« Odgovor #362 poslato: 03 фебруар, 2012, 21:15:33 » |
|
Kako vas sluze gume ovih dana? Mislim zimske, ja imam barum polaris. Prosle god sam svaki sneg i led bez problema savladao. Ove sedmice sam par dana isao peske na posao, danas se zahebem i krenem kolima. qq lele, takvo prolizavanje i slajfovanje, srecom sam se vratio u komadu, da cu da ga parkiram do daljeg. Ne isplati se. Aku ce verovatno da odapne u medjuvremenu ali sta da mu radim. pozz,
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dragan2229
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #363 poslato: 03 фебруар, 2012, 23:35:35 » |
|
U premisljanju da li da kupujem zimske 13-ice posto u garazi imam 5 rezervnih felni ili da se vracam na 14-ice jer mi se panda previse spustila i ne ponasa se dobro van asfalta, docekah sneg sa letnjim gumama - napred 2 komada fabrickih Ceat 155/70-13 i pozadi 2 Trayal T-100 165-13 (stajale na prikolici 10 godina, nisu presle ni 100 km). Iako sam na zestokom brdu koje se retko cisti pandica me odusevljava i vozim je svakog dana, bez obzira da li je sneg pola metra ili led. Cak sam juce slepao koleginu sluzbenu fabiu koja je zamrzla nekih 20-ak km do servisa
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #364 poslato: 04 фебруар, 2012, 10:58:30 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bobanz75
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #365 poslato: 04 фебруар, 2012, 17:51:24 » |
|
drugari dali na gumama sa balonom 70(telekomov van),se mogu montirati lanci, mislim dali nece zakacivati po braniku, trenutno imam gume 80 i nemogu ici lanci!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
veran-veran
|
 |
« Odgovor #366 poslato: 04 фебруар, 2012, 19:29:00 » |
|
mogu.meni su 70..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bobanz75
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #367 poslato: 04 фебруар, 2012, 19:46:49 » |
|
hvala druze,bilo mi je bitno da znam sta da uzmem!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
veran-veran
|
 |
« Odgovor #368 poslato: 05 фебруар, 2012, 12:53:52 » |
|
nema na cemu...i meni je vulkanizer rekao da ne moze,dok ovde na forumu mi je tvrdio da moze..neznam -nisam probao na 80..dok na 70-tici sasvim uredno pasuju..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Vlajko
|
 |
« Odgovor #369 poslato: 18 фебруар, 2012, 11:19:22 » |
|
sunce napolju, vreme da se planira skitnja. A za to treba nova obuca, kom 4.  Najvise grad ali i malo off road voznje - pecanje, selo. Malo - nadam se svaki vikend. Znaci da ih ne stedim, ako pocepam, odem kupim drugu. Dimenzija 155/70 od jeftinijih sta je vasa preporuka: - Debica - Barum - Toyo - Sava - Kleber - xy Pirocance bi izbegao, mnogo se zale na njih. Naravno rec je o letnjim.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 18 фебруар, 2012, 12:20:53 Vlajko »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mapanda
|
 |
« Odgovor #370 poslato: 18 фебруар, 2012, 11:51:26 » |
|
sunce napolju, vreme da se planira skitnja. A za to treba nova obuca, kom 4.  Najvise grad ali i malo off road voznje - pecanje, selo. Malo - nadam se svaki vikend. Znaci da ih ne stedim, ako pocepam, odem kupim drugu. Dimenzija 155/70 od jeftinijih sta je vasa preporuka: - Debica - Barum - Toyo - Sava - Kleber - xy Pirocance bi izbegao, mnogo se zale na njih. Ja sam dobio pandu sa 4 tigrove piroćanke zimske, i odlično se ponašaju. Barum imam na Cliu, gore su od letnjih, ili su ostarile. Savu imam na 2 službena, nisu loše... Nisi napisao šta uzimaš, zimske letnje all season?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Go go gooooooooo!
|
|
|
|
Sinnerman
|
 |
« Odgovor #371 poslato: 18 фебруар, 2012, 11:59:43 » |
|
Pozdrav Pandistima! Razmisljam da uzmem 4 letnje 155/70 R13 mada me malo nervira cinjenica da imam jedan para savinih s3 155/65 r13 koje su presle 4-5000 pa mi se ne uklapaju u pricu... za Vlajka: http://www.coningdoo.co.rs/putnicki-program/05616/Barum/U ponedeljak sam kod njih na sajtu nasao gume "Tigar Sigura 155/70 R13" za 2500 RSD, suza mi je skoro razbila monitor kada sam ih okrenuo... akcija je zavrsena 3 dana pre mog poziva "izvinite, nismo vratili cenu..." 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Vlajko
|
 |
« Odgovor #372 poslato: 18 фебруар, 2012, 12:25:22 » |
|
hahha, suza i monitor. Dobar. i ja nesto najvise naginjem Barumkama. Imam zimske polaris i dobro su se pokazale. (naravno ako ne ocekujes cuda.) i jos neko ih je ovde hvalio, ne secam se ko. Mada na drugim mestima sam nalazio da bas i nisu zadovljni njima. bem li ga..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #373 poslato: 18 фебруар, 2012, 13:26:51 » |
|
Ja sam kupio Barum 4 kom. isto kod http://www.coningdoo.co.rs/putnicki-program/05616/Barum/ U cenu je uračunata usluga montaže i punjenje azotom. Gume su se pokazale odlično za varijantu kako ja vozim.  Uzeo sam i jedan par zimskih za Seicenta i sa njima sam super zadovoljan, mada taj auto vozi moja gospoja. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
mapanda
|
 |
« Odgovor #374 poslato: 18 фебруар, 2012, 14:02:29 » |
|
Ja sam kupio Barum 4 kom. isto kod http://www.coningdoo.co.rs/putnicki-program/05616/Barum/ U cenu je uračunata usluga montaže i punjenje azotom. Gume su se pokazale odlično za varijantu kako ja vozim.  Uzeo sam i jedan par zimskih za Seicenta i sa njima sam super zadovoljan, mada taj auto vozi moja gospoja.  Zoki, za 3397.00 RSD dobijas montiranje i punjenje azotom i gumu? Pa to je super! A balansiranje?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Go go gooooooooo!
|
|
|
|