Jel to Robi otvaraš sezonu

Evo i par fotki sa predzadnjeg i zadnjeg god.odmora provedenog u vožnji po srbiji i cg.
1 Drina
2 reka od 365 dana,toliko je i dugačka a zove se Vrelo
3 Perućac
4 potpećka pećina
Rele, divne destinacije, bio ja 2004 godine. Prva slika Drine je upucana po prilicno visokom vodostaju. Ta kucicu na steni grade clanovi kajakaskog kluba i zaljubljenici u Drinu. Namerno sam rekao GRADE, jer Drina cesto odnese njihovih ruku delo, a oni ponovo navale na posao. Ne zna se ko je tvrdoglaviji, Drina ili oni.
Recica Vrelo, stvarno dugacka samo 365 m i onda se strmoglavo uliva u Drinu praveci prelepe slapove. Jos jedna znamenitost ove recice: Kod samog izvorista, covek napravio uzgajivalista pastrmki. Na samom kraju recice, tik iznad slapova, opet, neko napravio restoran. Dodjosmo zena i ja na rucak i naravno narucismo pastrmku, kad istrca neki kuvar iz restorana sa meredovom u ruci, stade pored naseg stola i , tras, izvadi iz reke par lepih porcijasica. Ljubazno nam objasni da gazda restorana i gazda ribnjaka imaju dil, ovaj pusta pestrmke u recicu, a ovaj ih 'fata naocigled gostiju i tako sveze ih sprema. Lepo jednom, lepo drugom a gostima bogami skupo.

Perucko jezero, hidroelektrana koju je energoprojekt davno izgradio, impozantno zdanje.
Svake godine, drugi vikend Jula, na samo par stotina metara nizvodno od brane krece Drinska regata, neki je zovu Guca na vodi. To je bio pravi razlog zasto se obresmo tamo 2004. godine. Kisa nas je pratila celim tokom , ali nista nije mogla da pokvari, Rostilji na camcima, dva orkestra trubaca, jedinstven i neponovljiv duh mestana Bajine Baste koji ti stalno peilaze svojim camcima i "tutkaju" ti , te rakijicu ,te domaci prsut, te ovciji sir. Stvarno nezaboravno! Bilo nas je tada oko 1200 dusa na vodi. Cujem da je prosle godine bilo oko 15000. To vise nije to!
A sto se samog peruckog jezera tice, zatekao sam ga u veoma jadnom izdanju. Sigurno 100 metara pre same brane, voda nije mogla da se vidi od plasticnih flasa. Jeziv prizor. Cujem da su se mestani organizovali i da mrezama redovno ciste jezero od flasa. Imaju neku presu, pa posle prodaju plastiku za reciklazu.
Eto, toliko, nadam se , Rele, da se ne ljutis sto sam dao sebi za pravo da tekstom malo ispratim tvoje destinacije.
Pozdrav