Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 21:24:19 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3]
  Štampaj  
Autor Tema: Kočnice - lampica svetli  (Pročitano 1364 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 21 април, 2009, 19:36:25 »

Ma samo se nadam da su doboši i paknovi dobri, nešto nisam pri novcu... Da je samo kočioni cilindar bila bi premija...

Inače signalizacija je stvarno genijalna, kočnice funkcionišu, sve je tu na broju a opet ukazuje na problem u najavi... Jednostavno i genijalno... A nakon zamene ne bi trebalo da se gubi tečnost igde pa nema ni razloga za paljenje lampice...

Da slazem se, prosto nisam ocekivao da rano-upozorenje tako dobro funkcionise na tako jednostavnom sistemu......
Inace zbog umanjene sile kocenja pozadi, zadnje papucice i dobosi se jako, jako sporo habaju kod Pande. Uverio sam se licno pre godinu dana kod Doctora kad smo pregledali sistem zbog slabe sile kocenja i uverili se da nije potrebna zamena dobosa.........tako da verujem da neces morati da menjas nista drugo osim kocionog cilindra.
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 21 април, 2009, 22:45:57 »

Sad kad si našao uzrok,meni je već palo pola kamena sa srca,a Tebi?
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #32 poslato: 22 април, 2009, 07:12:08 »

Recimo... Očekivao sam da je neki cilindar, a dobro je što je ovaj najjeftiniji... E sada ostaje da vidim koliki će biti celokupni ceh...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 22 април, 2009, 10:26:39 »

Aj se , Gibo, kladimo da se lampica nece ugasiti i kada zamenis cilindar. Ako se ne varam rekao si da nivo ulja u posudi ne pada. Znaci , i ako flisuje, to je krajnje neznatno. Mislim da znam zasto ti se pali lampica za neispravan kocioni sistem. U pitanju su losi kontakti na cepu posudice, a drugo, sto je jos verovarnije, razje**ao ti se mikroprekidac ispod rucne i kada zakocis, tu se nesto pomeri, masa se spoji i eto ti lampica sija, li sija.
Ovako: Tri puta sam prao motor i odmah ga palio bez cekanja da se osusi. Sve je funkcionisalo besprekorno osim lampice za kocnice. Voda jednostavno upadne u buksne na cepu posudice sa uljem, lepo to prespoji i lampa gori. Dok ne ispari sva voda sijalica gori, pa onda pocinje da tinja i na kraju se ugasi. Ispravnost ovog prekidaca ispitaj tako sto ces odviti cep i rukom podici plovak u gornji polozaj. Neka ti neko pomogne tako sto ce gledati dal se lampica gasi. Ako se ne ugasi kada dizes plovak, onda je to -to. Kontakti u samom poklopci ili na samim buksanama. Poigraj se malo sa tim.

Ako je pak u pitanju prekidac rucne, probaj da skines zicu sa njega i izoliraj kraj te zice necim dok ne probas kako se ponasa. Taj prekidac bi trebao da jednostavno, kada je rucna spustene, prekine minus vod.

I jos mi nesto pade na pamet. Kod nekih automobila na prednjim kocnicama, na samim celjustima, ima neko el. resenje koje se aktivira kada su plocice pri kraju. Pretpostavljam da je tako koncipirano da ako su plocice dosta potrosene, kada klip mora da izadje vise nego sa novim plocicama, neki mikroprekidac spaja masu i pali lampicu. E ja sam par puta prckao oko pandinih prednjih kocnica, ali mi nije pali na pamet da proverim dal su zabari i ovaj sistem ubacili.Provericu kad stignem kuci pa jevljam.
 Pazi, ako taj sistem posoji kod nas , moguce je dau ti plocice pri kraju pa ti lampica to signalizira.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #34 poslato: 22 април, 2009, 12:58:58 »

Opao je nivo, ali ne puno...

U svakom slučaju, pogledaću to sve kada ovo sa cilindrom eliminišem i ako mi se pojavi opet treperenje... Može biti da ima veze sa vlagom, jer ako vratim film unazad to mi se dešavalo obično posle vlažnijeg vremena...
Sačuvana

IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 22 април, 2009, 23:05:57 »

@Roberto Nema mikroprekidača,samo dve žice kroz ferodu do određene dubine,pa kad se potroše i kočiš dobiju spoj preko diska.
Sačuvana
drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 22 април, 2009, 23:11:49 »

Kad mu dođe vreme funkcioniše kao mikroprekidač ili kratak spoj ili kurcšlus.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 23 април, 2009, 07:35:02 »

Kad mu dođe vreme funkcioniše kao mikroprekidač ili kratak spoj ili kurcšlus.

OK , jasno ko dan, jedino sto ne stigoh da vidim imaju li nase pande te zicke ili ne!
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #38 poslato: 23 април, 2009, 12:31:29 »

Update...  sorry cray

Slinila oba cilindra, obloge potrošene, doboši razgaženi... Sve mora da se menja, cifra u delovima oko 4900din... Bem ti kočnice...
Sačuvana

Stranice: 1 2 [3]
  Štampaj  

Prebaci se na: