Djuro
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #120 poslato: 17 децембар, 2011, 21:18:46 » |
|
Pozdrav pandistima,nesto planiram a vi mi recite da li to moze tako i koliko je to pametno. Ovako , imam bocu od 33 l i zauzela mi je pola gepeka a prostor mi je preko potreban pa planiram da isecem u krug patos gepeka i napravim prostor za tocak bocu , posto mi je plin odavno atestiran pravicu se malo naivan ako bi mi ikad panduri budu konrolisali papire za isti  , registraciju mogu jos da odradim na " Časnu pionirsku " a kad dodje vreme radicu ponovo atest plina. Koliko sam upucen tocak boca je oko 20 cm ( debela ili visoka j.bemli ga ) i mislim da to udubljenje u gepeku nece smetati rezervoaru ili na drugoj strani loncu auspuha . Sad mi vi kažite šta mislite o ovoj mojoj ideji koliko je to pametno i sigurno raditi ! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #121 poslato: 18 децембар, 2011, 10:12:24 » |
|
Ja generalno ne bih išao na tu stranu... To kasapljenje i budženje mi je retko kada donelo rešenje, uglavnom sam imao dodatnih problema... Moj savet ti je da uzmeš krovni nosač i box... Skuplje ali civilizovanije...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
Djuro
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #122 poslato: 18 децембар, 2011, 14:16:48 » |
|
Malo pre sam gledao gepek od dole , sinoc sam malo ispustio iz vida gredu koja ide po sred gepeka na kojoj stoji onaj patent za vucu , gde su mi oci bile  Svakako sam planirao kofer ali nikako da skupim oko 150 jura za njega i nosace  U svakom slucaju hvala na savetu 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #123 poslato: 18 децембар, 2011, 16:14:26 » |
|
Ako nemaš para za nov pogledaj neki polovan, nema tu neke nauke, bitno je jedino da nije napuko negde...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
ljuba
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #124 poslato: 03 фебруар, 2012, 23:36:23 » |
|
ja imam bocu ugradjenu od dole, samo sto ima 20l jer nisam mogao da smestim vecu. okrugla je. imao je vecu pljosnatu, ali je meni smetala pri ugradnji auspuha. litrza nije toliko strasna, ali gepek je slobodan.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ganci
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #125 poslato: 11 фебруар, 2012, 02:28:45 » |
|
Ljubo, može li neka slika da vidimo kako izgleda ta tvoja boca? I zanima me da li si radio atest, nisam siguran da li bi tako nešto moglo da prođe?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ljuba
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #126 poslato: 15 фебруар, 2012, 20:15:09 » |
|
uradjen atest bez problema. slika moze samo da prodje ovaj sneg.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
FP750L
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #127 poslato: 27 фебруар, 2012, 15:33:06 » |
|
Pozdrav svima,zivi bili.Nazalost moj prvi upis ovde je problem koji imam.Vozim pandu 750l(1989),plin je atestiran sredinom decembra prosle godine, inace je ranije radjen(radio ga predhodni vlasnik),atest uradjen u AMSS u Ruzveltovoj,a prepravke koje su bile potrebne u Krio gasu ispod Bogoslovije.Sve je bilo u najboljem redu do pre neki dan.Po ovim jakim minusima i snegu sam slabo vozio i to samo iskljucivo na benzin.Znaci pre neki dan posto je malo otoplilo odlucim da se vratim na plin i olaksam pritisak na novcanik ali javi se problem.Auto sam upalio na benzin otisao do pumpe natocio plina,prebacio na plin bez problema,dostigao celih 40 km/h i kraj.Auto je poceo da skace,da se gusi.I tako vec danima nebitno da li je hladan ili dobro zagrejan,problem je stalno isti.Da napomenem da sam cak palio direktno na plin bez frke po pojavi problema.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Cika Sima
Pandista početnik
Na mreži
|
 |
« Odgovor #128 poslato: 27 фебруар, 2012, 16:08:21 » |
|
Ako posle 2 meseca ne radi kako treba, pravac Krio Gas na reklamaciju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #129 poslato: 27 фебруар, 2012, 18:53:15 » |
|
Pozdrav svima,zivi bili.Nazalost moj prvi upis ovde je problem koji imam.Vozim pandu 750l(1989),plin je atestiran sredinom decembra prosle godine, inace je ranije radjen(radio ga predhodni vlasnik),atest uradjen u AMSS u Ruzveltovoj,a prepravke koje su bile potrebne u Krio gasu ispod Bogoslovije.Sve je bilo u najboljem redu do pre neki dan.Po ovim jakim minusima i snegu sam slabo vozio i to samo iskljucivo na benzin.Znaci pre neki dan posto je malo otoplilo odlucim da se vratim na plin i olaksam pritisak na novcanik ali javi se problem.Auto sam upalio na benzin otisao do pumpe natocio plina,prebacio na plin bez problema,dostigao celih 40 km/h i kraj.Auto je poceo da skace,da se gusi.I tako vec danima nebitno da li je hladan ili dobro zagrejan,problem je stalno isti.Da napomenem da sam cak palio direktno na plin bez frke po pojavi problema.
Bez obzira na starost pande i uredjaja, neko ko je to ugradio i stelovao , morao je da stavi dva filtera za gas, jedan sa papirnim uloskom ( minijaturni filter za vazduh na jugu ili kecu) , a drugi kao filter goriva i stavlja se na crevo dovod plina u sam karburator . Ovaj drugi, tesko da se zapusi ali zato u ovom sa papirnim uloskom sam pronalazio nesto sto bih najjednostavnije opisao kao metalni opiljci i to u neverovatnoj kolicini. Proveri prvo te filtere pa onda kreni dalje. Usput, dobrodosao i bilo bi lepo sa se predstavis nekom slicicom pande u rubrici koja je za to namenjena.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #130 poslato: 27 фебруар, 2012, 19:04:11 » |
|
Kad smo vec kod plina, jutros , pukom slucajnoscu, uhvatih lopove na Zmajevoj pumpi ka Beogradu. Momak stavlja pistolj, pritisne dugme na aparatu, aparat navrti 0.55 litara ili ti 38.00 dinara i stade. Cupaj vracaj , vuci guraj, nece da nastavi sa sipanjem. Sagnem se i imam sta da vidim. Momak koji mi je prethodno sipao plin, prilikom zavijanja cepa, malo je preterao i otkinuo mi pecurku poklopca, ali je centralni deo sa navojem ostao navijen do kraja i lepo je blokirao dovod plina. Ja ti lepo uzmem tanak srafciger, zabodem jako u plastiku i odvijem patrljak koji se zalomio. Medjutim, da bi momak nastavio da sipa, na kasi mora da se plati tih 0.55 litara. Uplatim to, napunim plin za 2000 i krenem. I onda  Kako je Junosa mogao da mi sipa tih 0.55 litara ako je sistem bio zapusen tim plasticnim patrljkom i to odmah tu kod pistolja za sipanje. Znaci , drugari, cim pumpadzija pritisne dugme, aparat navrti 0.55 litara pa ti bio zapusen ili ne. 0.55 po 0.55 neko izvuce mesecnu platu, pa vi vidite.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Cika Sima
Pandista početnik
Na mreži
|
 |
« Odgovor #131 poslato: 27 фебруар, 2012, 19:49:43 » |
|
Mamicu im barabsku.... Pa prijavi inspekciji ili vec kome treba. Bilo kod Alvirka pre par meseci, sta treba tacno raditi kad posumljas u kradju. Inace ja ne bi to platio nema tih para... Lopurde 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #132 poslato: 27 фебруар, 2012, 21:21:43 » |
|
Ne bih ni ja da je lampica u mozgu upalila na vreme a ne kad sam vec izasao na autoput.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #133 poslato: 27 фебруар, 2012, 22:40:53 » |
|
E Robi moj šurak je platio u cg 37l za bocu od 35 tako nekako a zet u bg isto tako 35l za bocu od 35l koja još nije bila na rezervi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dušan
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #134 poslato: 27 фебруар, 2012, 23:19:50 » |
|
Da se malo nadovezem na temu, nije te pumpadzija mnogo prevario, morao si da platis ono sto je proslo kroz aparat i to je izaslo u vazduh jer nije uticnica dozvolila da se sipa u bocu a u tih par pokusaja je ta kolicina gasa izasla van iz creva i pistolja. Kako je sve povezano, novo tocenje se ne moze nastaviti dok se ne plati staro, zato si ti bio zrtva koja mora to da podnese. Nemoj se previse uzbudjivati, desava se.
Sto se filtera gasa tice, posto se igrom slucaja bavim po malo i auto gasom da pojasnim, postoje dve vrste filtera, filter tecne i filter gasne faze. Filter tecne faze se ugradjuje pre isparivaca dok je gas jos uvek u tecnom stanju a filter gasne faze se ugradjuje posle isparivaca kada gas predje u gasovito stanje.
Za vozila sa karburatorom u koje se ugradjuje venturi sistem ne stavlja se filter gasne faze jer je potpuno bespotreban zbog nacina koji se gas salje u cilindre dok je kod sekvent sistema neophodan.
Inace, to sto se javlja kao prljavstina u filterima za gas, to sto lici na opiljke,nekoj je pomenuo par postova ranije, to je inace grafit koji sluzi da podmazuje pumpu za gas koja toci gas na stanici za punjenje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|