Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 21:25:36 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
  Štampaj  
Autor Tema: Plin u Pandi  (Pročitano 5803 puta)
yugo
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: 11 август, 2010, 12:15:21 »

Da, eto kolege i drugari, i ja se mogu "pohvaliti" s ugrađenim aparatom iii kao što red nalaže, izražavam svoje utiske vezane zaaa neobičnu nesigurnost. Ne, nije me strah i nemam averziju što mi je "bomba" iza leđa, nego nesigurnost u potrošnji više nego li me za sada izluđuje.
Mislio sam da ću sa prvih 500 din obići zemlju za 80 dana ali jok, tek nekih 136 km.  heat Doduše bilo je tu malo "gužvo-gradske" vožnje i nešto više "periferijske".  Wink
Uređaj se sekvent "Lovato" sa bocom od 30L. Nema razlike (ili bar mislim da nema) u radu i startu "mečkice" kada je benz. ili gas u pitanju. Sve radi kao podmazano. Ovo zadovoljstvo me je koštalo 480 eura + atest U "OTO-GAS" Valjevo.
Koliko sam mogao proceniti, potrošnja gasa na 100-ku negde je oko 7-7,5 no to ću još utvrditi. Potrošnja na benzinu 5,5L, što će reći nekih 30-ak % gasa više.

Kako to sve izgleda, prosudite sami  blind

Sačuvana
yugo
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: 11 август, 2010, 12:25:29 »

Ostao sam dužan još par slikica.
Da, u malo da zaboravim! Kada se boca isprazni, aparat neobično reaguje Wink emitujući malo jači pulsirajući zvuk. "biip-biip-biiip ..." 

Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #92 poslato: 11 август, 2010, 12:40:49 »

Ko hoće malo da se bavi ovim problemom neka pročita sledeće:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_efficiency

Obratiti pažnju na tabelu... Dakle po litri (zapremini) gledano energetska vrednost plina je manja u odnosu da benzin dok sa druge strane maseno (po kg) ima veću vrednost. Drugim rečima, pošto je po zapremni (a mi sve to sipamo u litrama a ne u kilogramima) energetska vrednost plina manja za nekih 20 do 30% toliko će biti veća i potrošnja... Samim tim priče da sekvent troši plina isto koliko i benzina nisu tačne, barem ne po teoriji.
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: 11 август, 2010, 14:53:05 »

@ Gibanica

Pa ušteda je na razlici u ceni koja je trenutno kod nas prilična. A nekada, 70-ih godina, gas je bio i do 4 puta jevtiniji od benzina. Ali se zato tada išlo u Trst na ugradnju (LOVATO) i koštalo je poprilično, ili se to ilegalno radilo na par mesta u Beogradu i isto je dosta koštalo. Doduše, nije tražen atest i prolazilo se na tehničkom najnormalnije i sa tim uređajem. Svakako da se i onda kao i sada ceo zahvat relativno brzo isplatio... yes
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: 11 август, 2010, 14:59:49 »

Upravo sam proverio da sam od aprila natuko skoro 10000 moracu da menjam filter za plin garancija trt mrt sledece nedelje more ja moj plin isplatio
Sačuvana
KockaKruzer
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: 12 август, 2010, 11:18:45 »

@Yugo
Jel mi se čini ili ti je boca postavljena tako da naslon zadnjih sedišta ne može da se na toj strani spusti? Imaš sreće što si bez teleskopa dobio atest, to je retkost.
Ako si tek ugradio uređaj, pređeš 1000km pa ideš na ponovno podešavanje uređaja, valjda su ti to rekli? Ne može iz prve da se idealno podesi, mora valjda malo da se razradi, prilagodi.

Svaki majstor za plin koji tvrdi da automobil sa sekventom troši isto kao na benzinu - laže. Svaki dobar majstor sa iskustvom će ti reći da je to nekih 15% max. Za vakuum uređaje kod karburatora ta razlika ide i do 30%. E sad, da li će razlika biti 5% ili 15%, zavisi od toga koliko je mastor vešt u podešavanju.
Evo recimo moj vakuumski troši svega 10% više nego benzina, pritom auto nije izgubio mnogo na snazi (znači nije ga "zavrnuo"). Zato sam za ugradnju kod Ranka pljunuo 50eur više od najpovoljnije ponude koju sam imao, ali zato znam da će čovek odraditi posao kako valja.
Sačuvana

FIAT Panda 1000 FIRE '89
šUKI
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: 01 фебруар, 2011, 18:05:39 »

Pojavio mi se problem sa plinom u Van-u,boca je od oko 80L,uvek ima oko pola boce plina,i sada na ovim minusima mi se par puta desilo da se sam u toku vožnje iz čista mira prebaci na benzin.Znajući da ima plina prebacim ga i on nastavi normalno.Ne pali se famozna lampica.Da li to ima veze sa spoljnom temperaturom,ili već sa čim.Kaže mi drugar da se i njemu pojavio isti problem na Seniku.
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: 01 фебруар, 2011, 18:18:24 »

Ako ti je sekvent novije generacije , onda verovatno (kao kod mene) uslov za prebacivanje sa plina na benzin je pad pritiska gasa u instalaciji. Pad pritiska moze da nastane iz milion razloga, a jedan od njih je ova niska temperatura. Ne beri brigu, i meni se par puta desilo. yes yes
Sačuvana
šUKI
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: 01 фебруар, 2011, 19:01:01 »

verovatno je to ,hvala hi
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: 01 фебруар, 2011, 19:25:16 »

Suki i meni se to desavalo al ako sto kaze Roberto to moze biti iz milon razloga bar su i meni tako rekli u servisu. Nemoj da brines.
Sačuvana
veljap
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: 25 јул, 2011, 18:08:06 »

Pozdrav pandisti
Nije me bilo skoro godinu dana jer sam bio van domovine.
Pre dve nedelje ugradio sam plin u Pandu, sistem AC, isparivač Tomaseto a uređaj na boci Lovato, za 400 eura.
Atest sam uradio za 30 min. u AMSS.
Za sada su utisci više nego dobri (prešao oko 1500km), neprimećujem razliku što se tiče snage motora a potrošnja je negde oko 6 lit. plina na 100km.
Toliko za sada.
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: 26 јул, 2011, 16:40:26 »

Svaka cast ako si uspeo vec da uhvatis prosecnu potrosnju plina.
 To je bas mala potrosnja plina!
Ne znam kako ti je podeseno i da li vozis po Vojvodini ili ostatku Srbije ali je bas malo- pa toliko trosi i benzina.
Sačuvana
veljap
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: 26 јул, 2011, 19:53:37 »

Dadja,
panda je trošila benzin oko 5,5 lit.
Sa 16 lit plina prelazim 260 km, pa izračunaj.
Relacija koju prelazim svakog dana je 70 km, od toga 30 km gradske vožnje i 40 km regionalni put gde je prosečna brzina oko 60km.
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: 26 јул, 2011, 21:42:15 »

Sasvim je normalno, kada ugradis novi uredjaj da potrosnja bude manja nego kod uredjaja koji je
radio nekoliko desetina hiljada kilometara. Meni je isto tako trosio Sei, jedno godinu dana, mozda
i godinu ipo dana, kasnije se povecala potrosnja za pola litre do litre plina. Sve servise radim na vreme
i na motoru i na plinskom uredjaju, verovatno da menbrana postane malo kruca pa se odrazi na potrosnju.
Nije to neki jed, litra vise, manje, plin nije skup. Kada se bude tocio pravi auto-gas koji podrazumeva
cetiri mesavine godisnje (prolecna,letnja,jesenja i zimska), kada se bude vodilo racuna  o odnosu propan-butan
svima nama ce potrosnja biti manja. To tada je sve u rukama pumpadzija, zavisi od njih kakvu mesavinu ce
naruciti od dobavljaca.  prankster
« Poslednja izmena: 04 новембар, 2011, 14:18:20 Joe » Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: 26 јул, 2011, 21:48:34 »

@ Veljap

"Za sada su utisci više nego dobri (prešao oko 1500km), neprimećujem razliku što se tiče snage motora a potrošnja je negde oko 6 lit. plina na 100km."

Teško i za snagu i za potrošnju. Ali, sve je moguće...   prankster
« Poslednja izmena: 26 јул, 2011, 21:55:51 bibazoki » Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
  Štampaj  

Prebaci se na: