Razgovaraju dva velika psa u čekaonici kod veterinara. Veći pita manjeg: šta ti je? Kaže manji: burazeru najebo sam. Bio je neki dečji rođendan, bilo je preko 30-toro dece, čupali mi rep, uši, dlaku, ja dreknuo na jednoga ovaj se usro, počeo da viče nastala panika i stampedo, pa su me doneli da me poklone nekom. Ako me niko ne bude hteo idem na kremiranje. A što si ti došao pita manji većeg. Burazeru ja imam strašno zgodnu gazdaricu, živi sama pa me je uzela ovako velikog da je branim. Jednog dana ja ležim u kupatilu, ona uđe gola, sagne se da pere kadu, kad sam ja video to, meni pala kapija na oči, poludeo sam skočim na nju.......straga.....
i .... jasno, sada ćeš ići na kremiranje, kaže manji pas.
Ne, nego će da mi seku nokte.

Umorio se Bog od svog raja i odluci jednog dana da sidje u pakao i da vidi kako stoje stvari tamo dole. Doceka ga djavo i posle obavljenih protokola, krenu oni u vizitu paklu... U jednom delu naidjose na ogromnu burad puna govana, koja stoje na vatri i neprekidno kljucaju. Pored svakog bureta stoji jedan mali djavolak sa trozubcem koji neprekidno palaca jezikom i vrti repom osmehujuci se povremeno, dok lozi vatru...
- "Kakva su to burad?", pita Bog.
- "To su burad za specijalne stanovnike pakla. Puna su vrelih govana."
- "A ko je to u njima?"
- "Ima svakakvih, svih nacija, Amerikanaca, Engleza, Francuza, Rusa, Srba, Grka, Nemaca, Finaca..."
- "I oni se svi kuvaju u govnima?"
- "Da."
- "A zasto stoji djavolak pored svakog bureta?"
- "A to sto on lozi vatru je samo privid. On u stvari stoji tu da za slucaj da neko izviri iz bureta, i onda ga odmah nabode trozubcem i vrati ga dole u govna..."
Krenu oni tako pored buradi i naidju na jedno koje nema djavolka.
- "Sta je sad ovo? Ovo bure nema djvaolka?"
- "E tu su srbi."
- "Pa?"
- "Pa njima ne treba djavolak. Čim jedan proviri malo napolje, ostali iz bureta ga odmah povuku nazad!"
Deda lezi u postelji, na samrti. Svodi rachune i sprema se za nebo.
Kad odjednom, oseti stari, dobro poznati miris - shtrudla s makom !
Pozeli da sa tim ukusom ode na onaj svet, i nadljudskim naporom krene
da puzi ka kuhinji. Konachno, s poda uspe da pruzi ruku ka stolu i
posluzavniku.
U tom trenutku , baba ga pljesnu po ruci :
" Ne diraj, to je za sa'ranu ! "
Poslednjim snagama brodolomac se dovuko do obale izmoren ali i sretan legne na plažu kad li se kraj njega stvori njegova žena i počne
vikati:
- "Pa di si ti do sad? Brod je potonuo još jučer?"
Utrči Mujo u kuću i s vrata poviče:
"Ženooo, šta bi radila kad bih dobio na lotu?"
Fata: "Uzela bih ti pola i ostavila te!"
Mujo izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
"Briši!"