Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 21:32:43 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: Svecice - NGK BKR5EZ  (Pročitano 3506 puta)
yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« poslato: 04 април, 2009, 10:55:51 »

Postavio sam ovu temu radi smanjenja nedoumica koje i gde. Posto sam smartao da ce zaposleni u prodavnici KIT-a znati koje idu u nase pande i trazio samo da su NGK, decacic mi u radnji dade `` 6 `` ( sesticu ) tj. oznaku NGK BCP6ES nono ,
 a za nas idu `` 5 ``( petica ) tj. NGK BKR5EZ.  rtfm  punish punish punish punish punish punish punish punish punish
 E sad, moj predlog je svima ko god ima servisnu knjizicu nasih panda da obavezno pogleda u tabelama koji delovi idu,tj oznake su nase pande .Posto sam ja to prepustio prodavcu i shvati da sam se zajeb...o focus, a od sada neceg ga vala majci vise !!!!!!!! wild  snooks snooks snooks snooks snooks snooks snooks snooks snooks snooks snooks snooks snooks snooks snooks
 Da se ne lazemo ,auto pali sa ovim pogresnim svecicama ,ali u mom slucaju to je kratko trajalo voznja ukupno oko 24 sata. Auto se ugasi,pa nece da spoji,a pritom i kada spoji upali se lampica engine  cray suicide_fool suicide_fool  .

Sve u svemu sada je ok,pujpujpujpuj , ali sada imam drugi problem,kolega mi zamenio diskove i plocice,i znate sta ima novo, NIJE RAZRADIO KLJESTA,da poludis,pa sada posle par puta stiskanja kocnice,em sktipi,em drlja, i to zamislite samo kada skrecem levo blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 04 април, 2009, 14:00:52 »

U zemlji Srbiji sve mora biti komplikovano...

Šta da se radi... Ja prepuštam sve majstoru sam da odradi (i nabavku i servis/popravku/zameni)), pa ako nešto ne valja jedna je osoba koju vaćam za gušu a i redovno ga častim propisno tako da nema gde da mrda...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 06 април, 2009, 19:57:37 »

Ja sam posle prve zamene svecica imao problem jer su mi u sportskoj radnji preporucili neke iz svog kataloga, kao original su za Pandu. Imao sam problem da mi se auto gasio na svakih 20-30 km, jednom na sred Slavije. Zvao sam mog majstora i on mi je savetovao da vratim stare BKR5EZ do daljnjeg, sto sam i ucinio, i cim sam naisao na takve iste na OTC NBgd, kupio i stavio, i problema nema. Znaci, postovati preporuku proizvodjaca...
Pozz
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 06 април, 2009, 21:23:07 »

Fala Jkicm. Svakako ću voditi računa kada nabavljam svećice a to bi trebalo da bude uskoro jer treba da radim taj "veliki servis".Samo da se malko finansijski konsolidujem posle kupovine i stavljanja u pogon NS Pande...
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Inkabar
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 30 март, 2010, 16:59:03 »

Xmm....
Da ne tupim, evo mog slucaja:
- odem do AP Sporta da kupim svecice, naravno ne znajuci koje mi trebaju, racunam oni sigurno znaju ( rtfm)
- krenem kuci i na svakih 10-15min voznje auto se ugasi + upali se lampica Check Engine
- onda sam morao da chekam isto toliko da mi auto "ohladi" (?!), jer pre tog vremena racunar nije hteo da mi pusti pumpu goriva u rad!
- "ohladi" se auto, ja krenem....... i tako sve u krug.....
- ...dok nisam otisao do ovlascenog servisa (misleci da mi nesto nije u redu sa pumpom, relejem ili racunarom) i dao ga na analizu

Tipovi iz servisa su skinuli NOVE svecice kupljene u AP Sportu rekavsi da su one uzrok mojim mukama! Naime, svecice se pregreju, racunar to prepozna i dok se ne ohlade nema mrdanja (odvoji pumpu goriva iz mreze)! Vrate mi te svecice i stave njihove koje navodno idu na Pandu (MPI 1.1 2003.god.)!

E sad na zaprepascenje svih: Svecice kupljene u AP Sportu su imale toplotnu vrednost 5, dok su momci iz servisa stavili sa oznakom 6! Oba tipa su NGK.
I sad se stvarno osecam ko jester?! Cinjenica je doduse da sam sa ovima iz servisa presao vec nekih 500km bez ikakvih problema...?
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 30 март, 2010, 17:14:06 »

Eh, ko će ga sada znati... Da li možda znaš tačno koji tip svećica su ti stavili? A koje su te što su ti ovi iz AP sporta prodali?

Sve u svemu, Panda ima ludački pametan ECU čim prepoznaje ovakve stvatri....
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
bole81
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 30 март, 2010, 19:13:03 »

Ja sam kod Zeljka zamenio odavno svecice i ugradili smo NGK BCPR6ES. Masina mi radi kao sat!
Sačuvana
bole81
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 30 март, 2010, 19:16:13 »

Kada sam menjao svecice odradio sam i stelovanje ventila i ciscenje dizni.
Sačuvana
dejan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 30 март, 2010, 21:40:40 »

Mozda ovo pomogne  biggrin

Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 31 март, 2010, 17:53:00 »

Zna li neko otkud to da u italijanskom automobilu ne furaju italijanske svećice? Magneti Marelli (ćerka firma FIAT-a) mi je zvučao kao logičan izbor za svaki žabarski auto, kad ono...
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 01 април, 2010, 12:26:48 »

Ja ne znam,ali ako se dobro sećam,"Borovo"je u cipele za izvoz ugrađivalo italijanske pertle. jester jester jester
Sačuvana
milan978
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 11 мај, 2010, 14:38:20 »

ko zna na koliko se menjaju svecice?naravno mislim na orginalne-ngk bkr5ez?
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 11 мај, 2010, 16:24:14 »

Meni je majstror rekao 40-50.000 ali ja sam menjao na 25000 jer sam isao na duzi put pa nisam hteo da me svecica zezne negde. Stvarno ne znam koje su i da li su original ali moj savet da za  neke stvari koje su bitne i ne riknajvaju cesto treba nabaviti original. Ja mogu da kazem da nosace motora koje sam kupio u AP sportu i zamenio pre godinu dana da su vec popustili (kostali su  po 700 din a original donji 7000 a gornji po 5000 u delti). Ovi rezervni delovi poreklom iz Turske i Kine su takav krs.
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 15 јануар, 2011, 20:19:49 »

Zamenim svećice uzmem kablove kad ono trt kablovi nisu isti samo jedan ima onu lulicu (kontam da je taj od bobine koji nama netreba) a ostala 4 su skoro identična (mislim na krajeve svakog kabla ponaosob) nema šanse da navučem na trafoe.Ništa sutra natrag u Kit komerc nego ako nenađem ove originalne (faceli činimi se) jel neko stavljao lika sistem čujem da su odlični.
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 16 јануар, 2011, 10:42:20 »

Zamenim kablove sve ok (mada moram Acu ćapiti za dijagnostiku čisto ono reda radi) odem u perionicu i taman dam pare i još sam hteo da ga častim a kreten mi slomi antenu oca mu je.em nabijem ga na k...c de sad da nađem antenu na izvlačenje :angry2:E neće me ovih dana pa to ti je cray

e sad sam pršao i preko neke lešine psa valjda se nije ništa zalepilo uf
« Poslednja izmena: 16 јануар, 2011, 19:12:56 mc » Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: