|
bibazoki
|
 |
« poslato: 04 април, 2009, 14:42:51 » |
|
Od samog početka se čuje neki zvuk iz motorskog prostora i to kad motor kao zatrese malo jače a i kada idem po neravnom putu kakve su inače ulice prestonice u 95% slučajeva. Zvuk nije jak a od prilike je kao TNGTNGTNGTNG...tng...tng u zavisnosti koliko se motor tzrese. Inače u mestu, dok radi "šapuće" ali kada mu dodam gas kada se usporava broj obrtaja čuje se opet to metalno tngtng. Tačno kad motor malo zaljulja. Da li je neki nosač motora ili auspuh ne znam???? Mislim da nije ništa opasno ali ako neko ima taj slučaj neka napiše šta o tome zna.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 04 април, 2009, 17:31:22 » |
|
Pre mi liči na auspuf, da je nosač motora to bi se više čulo pri polasku i mislim da se ne čuje tngtngtng... Danas sam baš rešio problem koji sam imao sa auspuhom (i čuo se slično kao kod tebe) - prethodni vlasnik ga je vario kod nekog pavijana i ovaj je sve krivo navario i nije mogao da stavi onaj drugi gumeni nosač pa mi je uspuh pri kočenju motorom, ulasku u krivinu u nekom stepenu prenosa, vožnji nizbrdo i slično tandrkao... To bi valjalo proveriti (mada se meni zvuk čuo od pozadi) kao i celu izduvnu granu (sada je zbog umteničkog dela ovog manijaka i ona pletenica načeta a nije baš jeftina za zamenu)...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 04 април, 2009, 19:08:18 » |
|
TNGTNGTNGTNG...tng...tng Dobro=dosli u svet Panda Gremelina  Da pojasnim, gremelini koji zive u Pandi - su bezopasni, ali kad su gladni, proizvode razne zvukove.  Gremelini su ugradjivani u samom pogonu FIAT-a u kome se sklapala Panda, i to je tako........i tu se nista ne moze. Najcesci uzrok lupkanja koje si opisao je propala guma treceg nosaca motora, koji se nalazi ispod vozila izmedju otvora motornog prostora i kabinskog patosa. Lako je za zameniti, i ima da se kupi u radnjama koje prodaju delove za FIAT. Samo naglasis treci nosac motora i godiste pande ili broj motora (recimo predpostavljam da ti motor nosi oznaku 187A1000) (postoje i dva nosaca motora koji se nalaze ispod haube, levo i desno od motora - tzv gornji nosaci motora). Nebi trebalo da je nesto skupo  recimo oko 350 din...... Pominjao si i buku u reonu zadnjih amortizera i to da ces ih promeniti.  Savetujem da ti neko proveri amortizere, jer i u tom reonu Pande zive gremelini, koji ponekad prave tuk-tuk buku, ali to ne znaci da su amortizeri propali. Inace kakvi su opsti utisci za prve kilometre 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 04 април, 2009, 20:28:54 » |
|
Bez ljutnje, Gibanitza, ali mislim i ja da je ovo što DR opisuje. Tačno imam utisak da TNG-će pored moje desne noge i nije povezano ni sa krivinama ni sa nizbrdicama već sa potresima motora.
Inače AcoDorćole mislim da ti se ja nisam obraćao u vezi amortizera. Koliko te ljudi smaraju pa si izgleda zaboravio ko te šta pitao a to ti, barem ja, uopšte ne zameram.
O I Prvi utisak -----------------A V I O N----------------- I I I I H----I----H
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 04 април, 2009, 20:33:15 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 04 април, 2009, 21:24:15 » |
|
Između motora i auspuha, odmah ispred pomenutog donjeg nosača motora, nalazi se mali pleh (u nepoznatoj ulozi) koji hoće da se olabavi, pa tandrče o auspuh.
A donji nosač motora, tj. njegovo riknjavanje, manifestuje se neprijatnim "šetanjem" motora po celom motornom prostoru, čak i pri najmanjim trzajima. Hint: voziti lagano, lagano drugom, pa naglo dati gas. Signal ćete prepoznati sami.
Inače, po mom iskustvu, ne riknjava donja i gornja guma, već sredina, "srce" nosača. Nije inženjerski vrhunski rešen deo, ali se bar menja za 5 minuta.
PS: Ne odgovaram za typo, malo sam ju-hu.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 06 април, 2009, 08:27:49 kuntalo »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 04 април, 2009, 22:11:49 » |
|
Hvala vam svima na interesovanju ali to ću morati, po svoj prilici, da legnem pod kola ili na kanal pa da neko gore dodaje po malo gas da se mašina "zaljulja" a ja da otkrijem šta lupka.
Opet ponavljam, LUPKA, tngtngtng i nije uopšte glasno i nije non-stop tako da me ne uzbuđava ni najmanje. Možda i sačeka servis kada menjam ulje, filter, kaiš, štelovanje i sl. pa neka stručnjak postavi dijagnozu i odredi terapiju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 04 април, 2009, 23:22:29 » |
|
Dr. Aca je Dr. Aca, tu nema šta da se priča... Kud on okom a ja skokom  Dok se ne zaroni ispod i ne ispita od odozdol nema ništa konkretno da se sazna...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 05 април, 2009, 07:59:39 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 05 април, 2009, 19:01:21 » |
|
Dr. Aca je Dr. Aca, tu nema šta da se priča... Kud on okom a ja skokom  Dok se ne zaroni ispod i ne ispita od odozdol nema ništa konkretno da se sazna... Baš...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 05 април, 2009, 19:02:51 » |
|
Pošto se naši PANDIĆI vozaju po Balkanu pre bi mogle biti daire, hehehe...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 09 април, 2009, 16:57:18 » |
|
АЛО, АЛО,
Зоки провалио одакле је фамозно ТНГТНГ...
Испод самог ауспуха налази се једна попречно постављена шипка око 20мм дебела. Предпостављам да је замишљена да штити ауспух и доњи део машине и мењача од опаљивања у земљу или слично.
Е изгледа да је неки луди жабос, који је терао мој ауто у Ита. ркно негде мало жешће па је савио ту шипку па је ауспух повремено додиривао и чуло се што се чуло. Ја узео велика водоинсталатерска кљешта од 2 цола и са њима малко исправио шипку и ето ти новог стручњака за ПАНДУ..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 09 април, 2009, 23:14:29 » |
|
Bravo majstore Obično biva tako da kad zalegneš posle ti svane 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 10 април, 2009, 06:48:24 » |
|
Čestitamo srećnom dobitniku!!! MPi, plastična usisna grana, senzori, kompjuktori, sve sve ima ali bez dobrog čekića i jakih klješta nema prave popravke 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 10 април, 2009, 19:32:21 » |
|
Um caruje...  Inače, jutros sam ga nerokao "do čepa". Oću da mu testisiram potrošnju. To će biti 1005 u lokalu jer kao što znate servis za vodovod u Beogradu radi samo u lokalu.  I još nešto. Neko tu pomenu da mu žao kada se auto koristi na nepravilan način i kada se aka i ne održava. Šta da radim. Meni je taj auto glavna ispomoć da 'ranim ' lebom sebe i moju malu porodicu pa se prema njemu tako i odnosim. Ja ga zaradio, ja ga kupio, ja ga o svom trošku održavam i sada predpostavite kako se prema njemu odnosim. Titino vreme je umrlo zajedna s'njim a to sam ja davno shvatio i na svojoj koži osetio tako da se prema kolima ponašam apsolutno kao prema VLASTITOJ SVOJINI. Pazim ga maksimalno i to će tako i biti.  Neka se niko me oseti prozvanim u ovoj mojoj žvaci, uzmite to kao neku poluglupavu filozofiju...+ 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|