|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 10 април, 2009, 21:17:23 » |
|
Ako mene pitas BibaZoki, nisi mogao da napravis bolji izbor za tvoj poso  Sto se potrosnje tice ako se sve isservisira i podesi kako treba - ne bi trebalo da roka po gradu vise od 7-7,5 bezolovnog - sa sve punim gepekom alata i materijala  Ako je bio dobar Telecomu Italija i PostaItaliani, po njihovim gradovima, bice i nama....... Samo polako, mislim da ces imati razloga da steknes poverenje u svoju Pandicu, te da ce te prijatno iznenaditi u smislu sta si dobio za circa 2.000 brandemburskih masona.........  Kad protekne neko vreme, seti se sta sam rekao, pa i napisi neki komentar o tvojim utiscima. Na primer napisi da nije upalila iz prve  (naravno pod uslovom da postujes sledece pravilo prilikom startovanja motora: Kljuc u bravu, kontakt, sacekas par sekundi da prestane zujanje pumpe za gorivo koje se cuje odpozadi, izbacaj iz brzine, stisak kvacila, ne pipas pedalu gasa (noga uopste ne dodiruje pedalu gasa ni malo), kratko verglanje i.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 10 април, 2009, 21:50:22 » |
|
AcoDorćole, hvala na korisnim savetima.  Pumpu čujem i zaključio sam da treba sačekati. Pandica pali kad maneš rukom pored kontakt brave tako da je i to OK. Za potrošnju ne znam dok ne testiram pa ću javiti. Neka troši kao RENO4 18 god star i biću super zadovoljan jer sam navikao i kalkulišem se, imam računicu. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 05 јул, 2009, 12:23:29 » |
|
Imao neki čudan zvuk od napred.... Da ne dužim, lupala je šipka za držanje haube i to na slaboj cesti i kod viših obrtaja. Kad sam na prednjem delu dodao komadić samolepljivog sunđera (traka crne boje), a gumeni štitnik (na sredini šipke) pomaknuo na dio da se stabilizira, čudan zvuk je prestao 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Uvijek gledaj vedriju stranu 
|
|
|
darkosim
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 05 јул, 2009, 20:33:43 » |
|
ja pumpu za gorivo tokom letnjih dana i dana kada je spoljna temperatura iznad 15 stepeni tokom startocanja motora ne cekam da odradi svoje pa mi upali bez problema svaki put,dali je to greska sto nesacekam?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 05 јул, 2009, 22:11:14 » |
|
Ja sačekam. Traje 3-4 sec. Desi mi se, ali retko da zaboravim... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 16 јануар, 2010, 15:51:00 » |
|
Da se prikljucim i ja ovoj temi Da li je neko imao takav zvuk,kao da guma cese o nesto rotirajuce? Onako piskav zvucic, koji se javi samo u voznji sa prednje leve strane, sa povecanjem brzine vise crvci... Prvo sam mislio da mi je tabla negde labava, da je popustena, zatim da guma cese, medjutim skrenuse mi da bi moglo da bude semering manzetne leve poluosovine i kako se skida manzetna? Da li je razlog tome sto nema dovoljno ulja u menjacu? Ima li ko kakvu ideju?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 16 јануар, 2010, 16:26:02 » |
|
" Guma češe-piskav zvučić"  Ne jaše se, jel' da? Da ti možda ne "zvrcka" kilometar sajla na ulazu u cajger? To su negde po forumu već opisivali. I kod mene se to čuje i čini mi se isto da je tabla labava. Posle samo prestalo a sada ga opet tu i tamo kao čujem. Kako sam nabacio žešću muziku ( СОНУ ) i dva elipsasta zvučnika 450X250 mm isto ( СОНУ ) ja o'šrafim "Sultans of swing" i :good:Ma bre....VOZI MIŠKO... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 16 јануар, 2010, 17:28:05 » |
|
Zoki to im je inace najbolja stvar i moja omiljena 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 16 јануар, 2010, 19:11:08 » |
|
zvuk prisutan vec 3 meseca. pojma nemam sta je u pitanju!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 16 фебруар, 2010, 13:47:17 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 16 фебруар, 2010, 16:26:49 » |
|
' ebiga kad ovo zagudilo pa 'ladno k'o na Tibetu. Čekam malo da popusti pa uradim i ja to isto. Ide mi na Q i na R i na A i na T i na Z jer šuška non-stop 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 21 фебруар, 2010, 22:50:31 » |
|
pozdrav, tamna sam se resio jednog gremlina kad, nekako dodje normalno, pojavljuje se drugi. U subotu odradjen ajd recimo srednji servis+ promenjeno ulje, filteri, kraj letve volana, vodena pumpa i creva prednjih kocnica. Od tad se na odredjenom broju obrtaja(u intervalu od 1400-1800) cuje kao da nesto struze, totalno nejasan zvuk kao da se nesto vrti uz odrdjen otpor, bez obzira dal je motor u leru ili u voznji. Skoro sam ubedjen da zvuk potice od necega sto se vrti preko kaisa, jednog ili drugog, sad tacno sta je u pitanju nemam pojma. Da li neko ima ima ideju sta bi moglo da bude uzrok tome i dal je moguce da pumpa proizvede takav zvuk ili neki od kaiseva koji nije namesten kako treba? U svakom slucaju ako se nastavi morace kod majstora opet. Usput gremlin koga sam se resio je poticao od nezakacenog nosaca auspuha odmah iza zadnjeg lonca, i ta guma je lupala u lim izmedju lonca i rezervoara
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 22 фебруар, 2010, 07:51:08 » |
|
Nele, može biti da je kaiš faličan (lošeg materijala ili loše namešten) ali ono na šta meni sve to liči je alternator koji na novijim FIAT-ovim vozilima ima prilično određen životni vek od 100 do 150 hiljada kilometara što se tiče ležajeva (problem recimo sa 1.9JTD motorima).
Uzmi neki stetoskop ili nešto što može da ga simulira poput neke šuplje cevi i nasloni ga alternator, naćeraj motor na taj broj obrataja i vidi da li se zvuk čuje kroz "stetoskop". Ako se čuje, jebi ga, trebalo bi promeniti ležajeve na alternatoru što pre da ne bi zablokirali i polomili dekl alternatora koji je pravljen od "veoma jakog" materijala - špialtera... Cifra je oko 3-4 hiljade za remont tu kod jednog električara u Južnom Bulevaru u onom zanatskom centru (mislio sam to preventivno da odradim ali nije bilio potrebe, reče majstor).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 22 фебруар, 2010, 09:33:42 » |
|
Hmmmm, nemam pojma sta je, ali taj se zvuk nije cuo pre servisa a na servisu su skidani kaisevi i stavljena je nova vodena pumpa. Sad posto su vraceni stari kaisevi a ranije se nije nista culo sve je moguce..... Gibo poslusacu te i pokusacu da oslusnem alternator
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 22 фебруар, 2010, 10:54:06 nele »
|
Sačuvana
|
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 24 фебруар, 2010, 20:02:21 » |
|
Bice da zvuk ipak potice od alternatora danas sam gledao i primetio da je jedna strana kaisa malko iskrzana, dal kais nije dobroo namesten ili sta je vec u pitanju pojma nemam . pokusacu da za vikend da resim.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|