Alex
Pandista

Van mreže
BG - Bergamo, Beograd ;-)
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 07 март, 2010, 11:58:54 » |
|
Sličan problem, pa se i ja obraćam konzilijumu...  Poslednjih 5-6 dana zvuk pri radu motora je malo grublji, nekako "promukao". Inače nema nikakvih problema u samom radu ili vožnji a da ja to primećujem, sve funkcioniše OK. Svakako će auto ići kod majstora za par dana, ali onako na prvu loptu...mada je glupo što ovako pitam, ali šta bi moglo biti. Gledao sam danas onako na brzinu, ne bih rekao da je auspuh, čini mi se da zvuk baš potiče od napred, iz motora...nadam se da nije neki veći problem...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 07 март, 2010, 12:05:37 » |
|
Kada je hladnije malo više se čuju ventili, bude onako kao da je dizelaš... Sve to nestane kada se zagreje na radnu temperaturu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
Alex
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 07 март, 2010, 12:16:17 » |
|
Aha...ne znam odakle meni ideja kao totalnom glupsonu za auto-mehaniku, ali iz nekog razloga i meni su ventili pali na pamet...videćemo, u svakom slučaju. Da, baš taj zvuk, pravi opis si dao - kao dizelaš. Hvala ti za odgovor  EDIT - upravo se zvuk i javlja ovih poslednjih par dana kada su temperature oko nule...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 07 март, 2010, 12:19:48 Alex »
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 07 март, 2010, 14:55:13 » |
|
Prati ti samo kako se ponaša kada se zagreje na radnu temperaturu, tj. posle nekih 10-15 minuta vožnje, da kažemo...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Alex
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 07 март, 2010, 19:54:16 » |
|
Danas sam baš vozio i nažalost, zvuk je konstantan i prisutan i kada se auto ugreje...ipak će to morati da se pogleda detaljnije...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
obrad1981
Iskusni Pandista

Van mreže
Pandara
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 08 март, 2010, 18:23:08 » |
|
Mozda je do dizni???poz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
obrad1981
Iskusni Pandista

Van mreže
Pandara
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 08 март, 2010, 18:56:39 » |
|
Mozda ce i nama da dovode profesora 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 08 март, 2010, 19:09:59 » |
|
Danas sam baš vozio i nažalost, zvuk je konstantan i prisutan i kada se auto ugreje...ipak će to morati da se pogleda detaljnije...
To sto cujes moze vrlo lako da dolazi iz seta kvacila. Ako je korpa na izdisaju moze da proizvodi takve zvuke. U svakom slucaju ti ne gine neki majstor. Proveri set kvacila, tipujem da je to !!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 08 март, 2010, 21:10:03 » |
|
Elem, rekao bih da je Robi djelimice u pravu! Slično se i meni čulo pa sam zamenio ceo set kvačila međutim kukatz dragi gledaoci! Kvačilo i korpa jesu bili istrošeni, druk lager je zviždao ali zvuk koji je sporan je dolazio od menjača u kome se valjda kod spojničke osovine stvori neki luft i on ondak tandrče... Međutim taj zvuk nestaje pritiskom na pedalu kvačila...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 08 март, 2010, 21:50:20 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 08 март, 2010, 22:56:13 » |
|
ja juce pronadjoh uzrok ciju-ciju zvuku od napred. prednji desni tocak. menjah plocice diskova pre 6 meseci i izgleda da nesto nije bilo kako treba. disk mi je dobio gadne riseve a kad sam skinuo radkapnu felna je bila crna. bice da je "malo" grejalo ispod!  diskovi se obradjuju ili???? tesko da ce mu nivi set plocica nesto popraviti? a i ove stare nisu istrosene...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 09 март, 2010, 07:13:53 » |
|
Diskovi se mogu obradjivati, ali minimalna debljina im nakon obrade ne bi smela pasti ispod 10 mm, a kod istrosenosti usled kocenja minimum je 9.2 mm. Mislim da novi diskovi nisu toliko skupi, i da se to vise isplati nego obradjivati ih. Crnilo sa unutrasnje strane felne verovatno potice od preteranog struganja plocica tokom voznje, - tako da treba proveriti hod cilindara i kljesta.......Ako kljesta i cilindri nakon kocenja ne otpuste dovoljno - diskovi se preterano trose i auto koci - non-stop - a to sve izaziva daljnje probleme. Inace cijukanje je najizrazenije kad je sastav obloga plocica takav da ga proizvodi - posebno na vlazno vreme.......
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 09 март, 2010, 12:36:55 » |
|
Caktanje u vožnji srazmerno brzini čulo se kod mene pre zamene seta kvačila."Stara" lamela je bila ko nova,ali je jedna od one dve tanje opruge pukla i proitvodila zvuk kao kad deca stave štipaljku na točak bicikle. Sličan zvuk se čuje i kad probija neki kabel svečice,a ovo se vidi u mraku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 09 март, 2010, 14:55:37 » |
|
Caktanje u vožnji srazmerno brzini čulo se kod mene pre zamene seta kvačila."Stara" lamela je bila ko nova,ali je jedna od one dve tanje opruge pukla i proitvodila zvuk kao kad deca stave štipaljku na točak bicikle. Sličan zvuk se čuje i kad probija neki kabel svečice,a ovo se vidi u mraku.
Inace 95% IFINOG komsiluka veruje da je TO SA OPRUGOM - NAMERNO IZVEO - SAMO DA BI BEZALI KAD SE POJAVI NA POCETKU ULICE......... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|