Panda Club Serbia
12 фебруар, 2012, 23:22:42 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 3 [4]
  Štampaj  
Autor Tema: Zvukovi "od napred"  (Pročitano 1792 puta)
IFA
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: 10 март, 2010, 13:58:13 »

Caktanje u vožnji srazmerno brzini čulo se kod mene pre zamene seta kvačila."Stara" lamela je bila ko nova,ali je jedna od one dve tanje opruge pukla i proitvodila zvuk kao kad deca stave štipaljku na točak bicikle.
Sličan zvuk se čuje i kad probija neki kabel svečice,a ovo se vidi u mraku.

Inace 95% IFINOG komsiluka veruje da je TO SA OPRUGOM - NAMERNO IZVEO - SAMO DA BI BEZALI KAD SE POJAVI NA POCETKU ULICE......... jester
samo dok ne ugradim vazdušnu SVIRENU
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: 10 март, 2010, 16:21:31 »

Caktanje u vožnji srazmerno brzini čulo se kod mene pre zamene seta kvačila."Stara" lamela je bila ko nova,ali je jedna od one dve tanje opruge pukla i proitvodila zvuk kao kad deca stave štipaljku na točak bicikle.
Sličan zvuk se čuje i kad probija neki kabel svečice,a ovo se vidi u mraku.

Inace 95% IFINOG komsiluka veruje da je TO SA OPRUGOM - NAMERNO IZVEO - SAMO DA BI BEZALI KAD SE POJAVI NA POCETKU ULICE......... jester
samo dok ne ugradim vazdušnu SVIRENU

Al' da bude PNEUMATSKA obavezno...  dance1 dance1
« Poslednja izmena: 10 март, 2010, 21:23:50 bibazoki » Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Alex
Pandista
**
Van mreže Van mreže

BG - Bergamo, Beograd ;-)

« Odgovor #47 poslato: 13 март, 2010, 10:08:56 »

Problem sa zvucima od napred uočen i rešen. Sreća pa je najbezbolnija varijanta bila u pitanju. Cool Posle 5 sekundi vizuelnog pregleda rođak utvrdio da se radi o auspuhu. Jutros zakrpljeno (cijena - prava sitnica, 500 dindži) i sada prede kao maca. Pardon...kao Panda...  biggrin
U svakom slučaju hvala svima što su mi sugerisali šta bi moglo da prouzrokuje problem. 
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #48 poslato: 13 март, 2010, 13:59:03 »

Odlicno! Sada znamo jos jedan od mogucih grelina...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
anke
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 17 мај, 2010, 21:00:51 »

Već jedno dva-tri meseca mi se dešava da prilikom čak i vrlo laganog dodira kočnice (a mnogo češće ujutru prilikom kretanja) čujem zvuk koji je otprilike ekvivalentan udarcu čekićem u metalnu kantu!? Tokom vožnje taj zvuk se proredi pa čak i nestane neko vreme, mada se nikad ne gubi! Ono što me je nateralo da napišem ovaj post je jutrošnji zvuk prilikom kretanja gde sam i bez dodira kočnice čuo neko čangrljanje istog onog što sam opisao kao ekvivalent metalne kante?! Posle stotinak metara čangrljanje je nestalo ali su se udarci u 'kantu' prilikom prvog pritiska na kočnicu i dalje nastavili. Jedan drugar koji malo bolje zna od mene o kolima(a ja ne znam skoro ništa) kaže da je moguće  da su otišli federi na nosačima-klještima paknova? Sve u svemu za sada mi ništa ne smeta prilikom vožnje ali ne znam koliko ova situacija nosi potencijalno opasnost. Ako neko može da kaže nešto o ovome bio bih mu zahvalan! mda yes
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 17 мај, 2010, 22:07:16 »

Već jedno dva-tri meseca mi se dešava da prilikom čak i vrlo laganog dodira kočnice (a mnogo češće ujutru prilikom kretanja) čujem zvuk koji je otprilike ekvivalentan udarcu čekićem u metalnu kantu!? Tokom vožnje taj zvuk se proredi pa čak i nestane neko vreme, mada se nikad ne gubi! Ono što me je nateralo da napišem ovaj post je jutrošnji zvuk prilikom kretanja gde sam i bez dodira kočnice čuo neko čangrljanje istog onog što sam opisao kao ekvivalent metalne kante?! Posle stotinak metara čangrljanje je nestalo ali su se udarci u 'kantu' prilikom prvog pritiska na kočnicu i dalje nastavili. Jedan drugar koji malo bolje zna od mene o kolima(a ja ne znam skoro ništa) kaže da je moguće  da su otišli federi na nosačima-klještima paknova? Sve u svemu za sada mi ništa ne smeta prilikom vožnje ali ne znam koliko ova situacija nosi potencijalno opasnost. Ako neko može da kaže nešto o ovome bio bih mu zahvalan! mda yes

Pazi sad, izmislicu toplu vodu.
Posto si i sam rekao da se u auta ne razumes ich, nemoj da vozis auto sa takvim kocnicama, nego otidji u neki servis da ti to pogledaju. Prvo i najvaznije zbog tvoje i bezbednosti tvojih saputnika , a drugo da ti posle ne bude skuplja dara nego mera. Ako je nesto otkaceno u dobosu, moze da napravi dzumbus. Ako su u pitanju prednje kocnice, steta moze da bude jos veca
Pravac majstor kad vec ne mozes sam, a taj zvuk metalne kante........vec dva -tri meseca..... ja ga sigurno ne bih takvog vozio.
pozz  i predstavi se u rubrici koja je za to namenjena, malo tekstom , malo slikama!
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4]
  Štampaj  

Prebaci se na: