Već jedno dva-tri meseca mi se dešava da prilikom čak i vrlo laganog dodira kočnice (a mnogo češće ujutru prilikom kretanja) čujem zvuk koji je otprilike ekvivalentan udarcu čekićem u metalnu kantu!? Tokom vožnje taj zvuk se proredi pa čak i nestane neko vreme, mada se nikad ne gubi! Ono što me je nateralo da napišem ovaj post je jutrošnji zvuk prilikom kretanja gde sam i bez dodira kočnice čuo neko čangrljanje istog onog što sam opisao kao ekvivalent metalne kante?! Posle stotinak metara čangrljanje je nestalo ali su se udarci u 'kantu' prilikom prvog pritiska na kočnicu i dalje nastavili. Jedan drugar koji malo bolje zna od mene o kolima(a ja ne znam skoro ništa) kaže da je moguće da su otišli federi na nosačima-klještima paknova? Sve u svemu za sada mi ništa ne smeta prilikom vožnje ali ne znam koliko ova situacija nosi potencijalno opasnost. Ako neko može da kaže nešto o ovome bio bih mu zahvalan!

Pazi sad, izmislicu toplu vodu.
Posto si i sam rekao da se u auta ne razumes ich, nemoj da vozis auto sa takvim kocnicama, nego otidji u neki servis da ti to pogledaju. Prvo i najvaznije zbog tvoje i bezbednosti tvojih saputnika , a drugo da ti posle ne bude skuplja dara nego mera. Ako je nesto otkaceno u dobosu, moze da napravi dzumbus. Ako su u pitanju prednje kocnice, steta moze da bude jos veca
Pravac majstor kad vec ne mozes sam, a taj zvuk metalne kante........vec dva -tri meseca..... ja ga sigurno ne bih takvog vozio.
pozz i predstavi se u rubrici koja je za to namenjena, malo tekstom , malo slikama!