gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« poslato: 07 април, 2009, 07:08:00 » |
|
Elem, kolege me već proglasiše za Stevu Žigona, ali ja stvarno čujem sledeće: Kada stanem i izbacim iz brzine u ler, pustim kvačilo čujem zvuk tnktnktnktnktnktnk, pritisnem kvačilo i ništa se ne čuje... Da napomenem da se to nije dešavalo pre zamene celog seta... U vožnji nisam primetio da se čuje....  Zna li neko o čemu se radi? Da li da faćam majstora za gušicu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 07 април, 2009, 07:17:13 » |
|
Zvuk, kako si ga opisao lici na druck lager kvacila. Meni se cuje od kako sam kupio Pandu (isti je opis).........  . Englezi na forumu zvuk pripisuju klasicnom gremelinu koji zivi u setu kvacila  Ne znam......ako si menjao ceo set (Valeo) fackaj majstora za gusu, nakon stavljanja novog ne bi trebalo da ima zvuk diesela na leru 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 07 април, 2009, 07:35:47 » |
|
E pa ako je gremlin da ne brinem  Ceo set (Valeo) je stavljen nov, sačekaću još malo, možda sve to legne na svoje i razradi se a ako ne, onda idem da ga davim...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 07 април, 2009, 09:14:26 » |
|
Isti se zvuk, bar po opisu (tnktnktnktnktnktnk), čuje i kod naše Pande, ali povremeno. Tj, nekad zaređa, nekad ga nema. Teše me oba vaša izvješća: da se javlja i kod novog seta a i kod 'uhodanog'... Gremlini...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 07 април, 2009, 09:19:36 » |
|
Evo, rekao Robi sve lepo: REPLIKA, To sto se cuje kada je motor u leru nije druk lager (provereno, jer meni se taj zvuk javio odmah posle zamene celog seta kvacila) U samom menjacu na nekoj osovini postoji neki axialni luft zbog koga se cuje taj zvuk. Zeljko pokusao da ga anulira na nekom menjacu od una , i uspeo ubacivanjem neke podloske, ako sam ga dobro razumeo. Medjutim i sa tim luftom menjac radi sasvim normalno jedino sto se cuju gremlini. Poatoji resenje za one kojima to smeta. Oglasite pandu , prodajte i kupite mercedes G klase. Sigurno pomaze.
Kada sam menjao set kvacila, nailazio sam na svakakva cuda od 5000 do 7000 din. Na kraju sam odlucio da traganje prepustim majstoru jer imao je najbolju cenu za set koji mim je ugradio i dao neki vid garancije . Mogao sam da kupim Turski set, ili nesto reparirano( CUVAJTE SE TOGA< IMA IH JAKO PUNO ) ali majstor nije hteo da da nikakvu garanciju da ce to da radi . pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 07 април, 2009, 11:26:40 » |
|
Gibo, o ovoj problemu smo pisali vec negde,ali znaj da se i kod mene cuje od kako vozim pandu, uglavnom kada je jutarnje paljenje u pitanju,nekih minut ,dva, posle je ok. Jedina nedoumica, smatram da posle zamene seta ne bi trebalo nista da se cuje,........ 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bojanvet
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 14 април, 2009, 19:05:23 » |
|
Pozz svima,
Kod moje pande se pre par dana pojavio slican problem sa pomenutim zvukom, doduse cuo se i kad se nagazi kvacilo. Jedino se nije cuo kad papucicu kvacila podignem na gore. Jutros je to bilo bas zabrinjavajuce, te sam odlucio da posetim majstora. Na 500m od servisa se i upalila cuvena narandzasta lampica, sto ne bi trebalo da ima nikakve veze sa zamenom kvacila. Rezultat, Zamena seta kvacila (5800 delovi, 4000ruke). Uradjena dijagnostika, greska senzora brzine vozila. Majstor mi kaze da su dzekovi bili poprilicno zamasceni, te je iste ocistio i ponistio gresku. Sutra cu preci nekih 300km, kraljevo-Nis, pa cu testirati potrosnju i videti kako sve funkcionise.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 15 април, 2009, 07:13:12 » |
|
Može biti da ti je otpao onaj feder sa lamele... To se dešava kod njih... Inače super si prošao što se cene tiče, koji si set kvačila stavio?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bojanvet
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 15 април, 2009, 20:42:00 » |
|
Ne znam majstor je uzimao delove, cini mi se lukov set. Inace, korpa i lamela su isti kao kod Punta jedinice, samo se druk lezaj razlikuje! U KV su cene za ceo set od 4500 do 6000din.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 15 април, 2009, 21:02:17 » |
|
Izgleda da su mene odrali za Valeo set... Celih 7500 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 15 април, 2009, 21:41:22 » |
|
A koliko su vama prešle PANDE kada ste menjali set kvačila???  Ja sam sa renojčićima prelazio 140 hiljada bez menjanja toga. Jbg...Moj autić PANDA je trenutno na 82000 pa samo da znam šta me čeka,hehe 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 15 април, 2009, 22:33:46 bibazoki »
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 15 април, 2009, 22:45:01 » |
|
Mom Gvidu piše da je prešo 114 000km... Ko će ga znati kako su ga gazili prethodni šoferi... Inače reče mi majstor da bi ova trebalo da mi potraje minimum 60 000km po gradskoj vožnji...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
drajgan
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 15 април, 2009, 23:08:09 » |
|
У Н. Саду тврде да је додата километража 100 000 km. Ја сам на једној налепници испод хаубе, са сервиса у Италији нашао датум и уписаних око 60 000 km, што одговара овој тврдњи. А и много би било да су прешли толику километражу која стоји на бројчанику за то време. Испало би да нису излазили из "коцкице".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 16 април, 2009, 00:10:31 » |
|
Drajgane, verujte mi da je 160kkm potpuno dostižna i realna kategorija za službena vozila u zapadnoj Europi.
Doduše, naše Pande sigurno nisu t o l i k o akane, ali znam za Pežoe i Renoe koji u Srbiju, posle samo tri godine službe, dolaze sa neverovatnim kilometražama.
Da ne ispadnem nerealan i Panda-fanatik, mislim da je svima jasno da Pandice ne bi izgledale kao što izgledaju da su prešle 160 i kusur hiljada.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 16 април, 2009, 06:41:47 » |
|
Iskreno, kada god sam kupovao auto najmanje pažnje sam obraćao na kilometražu jer je tu moguće menjati šta i koliko čovek hoće... Trudio sam se da skontam ceo auto a da mi kilometraža bude samo kao neki orijentir... Ova moja je ušla na neki čudan način u SRB, nije preko placa u NS-u već preko neke čudne priče tako da je na kraju završila u BIA-i gde ju je i uzeo prethodni vlasnik (bivši radnik pomenutog "preduzeća")... Koliko je stvarno prešla, to niko ne zna... Mada mi reče majstor da se po stanju i istrošenosti nekih delova poklapa sa kilometražom koja je na satu... Ala odosmo u offtopic 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|