Vozim od 1976.g. i pamtim vremena kad se ulje menjalo na 2-3000 km, a pre promene se motor ispirao.
Što se tiče zagađivanja (okoline ili sredine) otpadno ulje je uvek tu, prosuo ga na travu ili u kanalizaciju je svejedno. Doduše, mnogo je lošija varijanta prosuti u kanalizaciju jer to ide direktno u vodotokove.
Manje vozim od tebe, ali znam da se nekada prodavalo, u vremenima krize, a mozda i sada, korisceno-ispusteno ulje iz motora.
A mislim da je nesto najgore u zivotu sto mozete da uradite, da prospete ulje na travu, ili u kanalizaciju! Mislite o svojoj okolini, mislite o deci, mislite o unucima, biljkama i zivotinjama.
Sve od otpadaka nastalog od coveka, moze da se reciklira. Bas sve! Moja porodica to i cini, iako zivimo u Srbiji. Jedino detetove pelene ne znamo gde da recikliramo te njih jedino bacamo u kontejner.
Plastika, aluminijum, papir... u jednu kesu u recycle kontejner. Biorazgradivi otpaci (od voca i povrca iz domacinstva) u kantu pa na djubriste, i kada mi to sve istruli, koristim najzdravije najprirodnije djubrivo za moju bastu.
Ulje menjam u servisu, sta rade sa njim, ne znam, verovatno nose u reciklazne centre jer je veoma otrovno. Da menjam sam, sakupio bih i nekome prodao ili odneo u servis.
Molim sve clanove da budu obazrivi prema svojoj okolini. Mozda sam malo skrenuo sa teme...