|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #105 poslato: 10 децембар, 2010, 09:45:24 » |
|
Znači ipak troši više TNG-a nego benzina, iako je sekvent?
Koliko sam saznao to je i normalno, a ona priča majstora da je ista potrošnja benzina i plina ako imaš sekvent uređaj je čisto lupetanje...
Naravno, litar plina ima manju kalorijsku vrednost od litra benzina , pa je i potrosnja normalno veca. Mesovitom voznjom sam trosio 7-7.5 litara benzina, a sada tacno 8 litara plina. Testiram ovo vec tri meseca i stalno je 8. U jednom trenutku sam imao otvorenu voznju i svukao sam potrosnju na 7 l plina, ali u tim uslovima bi i potrosnja benzina bila 5.5-6 litara. Ja zadovoljan, u GSP ne ulazim, ujutru duze spavam, ranije stignem kuci itd........
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #106 poslato: 10 децембар, 2010, 10:08:57 » |
|
Roberto to je ok potrosnja plina. Imeni je slicno ali me mri da merim jer moram nekolliko rezervoara da se potrosi da bi se izvukao lep prosek. Ali naravno sve zavisi i od kvaliteta plina koji je generalno los. A na kojim pumpama ti sipas?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #107 poslato: 10 децембар, 2010, 14:18:30 » |
|
Dadja, dobro ti je to pitanje!
Baš me zanima gde vas dvojica tankate. Ja isključivo na OMV-u jer mi plin sa drugih pumpi pali gremlin lampicu... Eko je do sada bio ok... Inače, meni je potrošnja na Polu (1.4 85ks) 9-10l po Beogradu, mislim banku zakucam kada upadam u neke teške gužve, a letos kada je bilo manje saobraćaja sam spustio do 8.5l. Otvoreno oko 7.5l prosečna brzina 120km/h...
Ne verujem da ima auto koji manje troši od Pande u odnosu na to šta pruža...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #108 poslato: 10 децембар, 2010, 14:59:34 » |
|
Plin koji sada toce neke pumpe je jednostavno receno djubre. tako se postaje bogat, prodajes jeftino smece za dobru lovu i super.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #109 poslato: 10 децембар, 2010, 15:04:09 » |
|
Roberto to je ok potrosnja plina. Imeni je slicno ali me mri da merim jer moram nekolliko rezervoara da se potrosi da bi se izvukao lep prosek. Ali naravno sve zavisi i od kvaliteta plina koji je generalno los. A na kojim pumpama ti sipas?
Sipam u Autocentru Boban na Dorcolu, Lukoil na auto putu posle aerodroma, na privatnoj pumpi u Dobanovcima i na Zmaju ka gradu. Vise manje, uvek predjem 300 km sa punim tankom a to je otprilike 8l/100 km. Znate vec , moja voznja je 50% grad, 50% autoput. I jos se svrckam po Dobanovcima, a te marsute po selu su najgore, jednostavno, ne stigne ni da se zagreje motor , a ja sam vec stigao.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #110 poslato: 10 децембар, 2010, 16:19:49 » |
|
I ja sipam redovno na Dorćolu a troši mi po gradu do 9l.
Letos na letovanju, sve na džadi, ne brže od 120, u glavnom oko 100, trošio ja manje od 7.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
andrey
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #111 poslato: 10 децембар, 2010, 18:47:34 » |
|
200km sa 12l , toliko moja panda trosi u ovim vremenskim uslovima...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #112 poslato: 10 децембар, 2010, 21:21:28 » |
|
Od svih pumpi gde sipam ELP ima dobar gas, zatim NIS, PETROL na kod Julinog brda i Univerzum kod Plavog mosta. Narvno sve ovo moze da varira ali valjda kad nam odgovara kad jednom sipamo umislimo da je uvek na tom mestu dobar gas. Na OMV-u sam svega dva puta sipao pa ne mogu da ocenim. Ali varaju nas svuda sto se tice gasa i koliko nam natoce, pa tu ne moze niko da ih uhvati. Sta da se radi - ovo je zemlja Srbija.
Znam da je MB i Eko krs ali i Lukoil zna da variara u kvalitetu ili znaju po nekad malo vise da ukardu kad se sipa bar mi tako kaze buduci tast (za Lukoil).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #113 poslato: 11 децембар, 2010, 08:09:44 » |
|
Fazon je u mesavini, tj u odnosu propan-butan, nije ista mesavina leti i zimi. Od te mesavine zavisi i potrosnja gasa. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
andrey
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #114 poslato: 11 децембар, 2010, 10:01:09 » |
|
Svo gorivo ide iz jedne rafinerije, to sve govori... Videcemo posle Nove godine kad bude bio slobodan uvoz..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #115 poslato: 11 децембар, 2010, 10:30:10 » |
|
Svo gorivo ide iz jedne rafinerije, to sve govori... Videcemo posle Nove godine kad bude bio slobodan uvoz..
Andrej, mislim da gresis, mislim da je jedino TNG ostao kao gorivo koje privatnici mogu slobodno da uvoze. Kod mene u Luci, svaki dan prodje po jedna kompozicija sa cisternama, bogami nisu nase, mnogo lepo ozgledaju. Ovo sa dizanjem cena gasu je cisti bezobrazluk privatnika, a drzava ih ne dira jer veca cena=veci pdv. Ispravite me ako gresim.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #116 poslato: 11 децембар, 2010, 13:19:43 » |
|
Samo bezolovni i D2 idu iz NIS-a a ostalo se uvozi. NIS nema tehnologiju jos uvek za kvalitetnija goriva poput Euro Dizela i Super Premijum. A TNG se uvozi takodje. Naravno niko ih ne kontrolise po pitanju gasa i njegovog kvaliteta jer je gas znatno bolji u inostranstvu a i ostalo gorivo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #117 poslato: 11 децембар, 2010, 13:48:29 » |
|
Upravo tako, TNG se uvozi. Problem je sto se mesavina nepravi standardno, svaki kupac za sebe moze da naruci sta hoce.Kod nas se pravi manja kolicina i nemoze da zadovolji celo trziste autogasa i gasa za domacinstvo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #118 poslato: 11 децембар, 2010, 16:09:06 » |
|
I ja imam informaciju da se auto-gas uvozi. A da od gulije otimaju svi koji mogu to se zna već 100 godina. Ali tu smo gde smo i kraj! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #119 poslato: 11 децембар, 2010, 18:18:42 » |
|
Ovo je moje iskustvo, što ne znači da je tako uvek:
OMV - nije mi se palila check engine lampica. motor ima prihvatljivu snagu. potrošnja zadovoljavajuća
Eko - nije mi se palia check engine lampica. motor ima prihvatljivu snagu. potrošnja zadovoljavajuća
MB Gas - upalila mi se check engine lampica. motor ima smanjenu snagu. potrošnja nezadovoljavajuća
SLAP - nije mi se upalila check engine lampica. motor ima prihvatljivu snagu. potrošnja veoma zadovoljavajuća
ELP - jednom se upalila check engine lampica (prvi put nije). motor ima prihvatljivu snagu. potrošnja zadovoljavajuća
LukOil - upalila se check engine lampica. motor ima smanjenu snagu. potrošnja nezadovoljavajuća
Sve u svemu, zbog priloženog sam se odlučio da isključivo sipam na OMV-u ili na Eko. U SLAP nemam poverenja jer su mala pumpa iako sam imao jednom dobra iskustva kao i sa ELP-om pa sam sledeći put bio razočaran.
Inače, tačno je da se TNG uvozi, ali koliko mi se čini svi ga uvoze od istog/istih proizvođača.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|