Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 21:52:17 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21
  Štampaj  
Autor Tema: potrosnja  (Pročitano 10172 puta)
Joe
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: 10 новембар, 2010, 18:38:24 »

Zato tankujem samo na firmiranim pumpama !  whistle
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: 10 новембар, 2010, 18:55:22 »

Zato tankujem samo na firmiranim pumpama !  whistle
Jel na NIS-ovim ....he he

http://www.alo.rs/vesti/32744/Pumpadzije_ukrale_soferima_2_miliona_evra
 read read read read
Sačuvana
Misko_85
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: 03 децембар, 2010, 03:36:47 »

Postovani clanovi kluba, moje ime je Milos i od pre mesec dana sam vlasnik FIAT PANDE (Telecom Italija). Kada dam kontakt kljucem pumpa za gorivo se aktivira nekih 4 do 5 sec i onda prestaje sa radom. Ali kada upalim auto, ona non-stop radi. Mene interesuje da li je to ok. Sto se tice potrosnje,po meni je negde oko 10 lit. na 100 km. po gradu.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: 03 децембар, 2010, 07:11:22 »

Pozdrav Milose i neka te crvena munja sluzi....
Po pokretanju motora, pumpa uglavnom radi, osim ako uspe da postigne odredjeni pritisak u rezervoaru i onda za kratko stane, pa se opet upali kad pritisak opadne.... To da li postize pritisak u rezervoaaru znaces po tome kad otvoris cep od rezervozra, i zacujes zvuk psssssss *(pritisak). Ako nema pssssst, onda ce pumpa stalno raditi. Proveri to. Proveri zaptivnu gumu cepa rezervoara da nije ostecena, dotrajala.......a ima i dosta creva od evaporatora, sam evaporator i sl. Pisali smo na forumu o tim delovima....
Potrosnja u gradu bi ti trebala biti manja (do 7.5 lit normalna voznja). Mozda da uradis ultrazvucno ciscenje dizni za ubrizgavanje, koje nije toliko skupo.
Pozz
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: 03 децембар, 2010, 10:00:07 »

Postovani clanovi kluba, moje ime je Milos i od pre mesec dana sam vlasnik FIAT PANDE (Telecom Italija). Kada dam kontakt kljucem pumpa za gorivo se aktivira nekih 4 do 5 sec i onda prestaje sa radom. Ali kada upalim auto, ona non-stop radi. Mene interesuje da li je to ok. Sto se tice potrosnje,po meni je negde oko 10 lit. na 100 km. po gradu.

Pozdrav, evo i saveta od mene. Kada je potrosnja u pitanju, mnogo je faktora koji direktno uticu, ali..... Za potrosnju od 10 l ja bih odmah isao na dijagnostiku i prvo proverio lambda sonde. Meni je pre dve godine riknula ista, i potrosnja mi je bila " kolko neces".
 Druga stvar je, sam nacin voznje. Imali smo drugara ovde, koji je u prisustvu majstora vozio drugom po par km.
 Zakaci ti nju prvo na dijagnostiku pa vidi sta dalje.
Sačuvana
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: 03 децембар, 2010, 10:45:33 »

Izvini Milose, ali kako znas da ti pumpa radi kad je upaljen motor, cujes je?
Ja sa upaljenim motorom ne cujem nista...
Sačuvana
Misko_85
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: 03 децембар, 2010, 13:48:38 »

Hvala na odgovorima.
Vlado, znam da radi pumpa po tome sto sam povezao jednu sijalicicu na kontak pumpe. Kada radi pumpa sjalicica se pali a po prestanku se gasi. Sto se tice svih tih crevca pod pritiskom, sve sam to prvo procitao i proverio, ali nigde nema curenja. A ono pstttttt iz rezervoara se ne cuje kada otvorim cep. Samo cujem pumpu kako radi. Koliko kosta sonda i koju da kupim ako nije ispravna?
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #97 poslato: 03 децембар, 2010, 14:46:12 »

Sonda je valjda nekoliko desetina evra. Nemoj je menjati napamet. Idi prvo na dijagnostiku i/ili kod onih što mere izduvne gasove na tehničkom pregledu.
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Misko_85
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: 09 децембар, 2010, 17:45:10 »

Postovani clanovi, evo mene opet sa mojim problemom. Tacnije o potrosnji 10 lit. Danas sam bio na autodijagnostici i serviser je rekao da auto radi super. Sonde su ok, nema prijavljivanih gresaka. Kad sam mu rekao da je potrosnja 10 litara, on nije znao da mi da konkretan odgovor zasto je to tako. I napomenuo sam mu i to da mi pumpa radi non-stop, a on ¨Pa dobro, mozda je tako povezana i bla, bla, bla...¨ Ustvari, nisam dobi konkretan odgovor. Menjao sam i pumpe zbog goriva, vozim polako, maximalno vodim racuna sto je do mene oko potrosnje. 
    Sta dalje?
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: 09 децембар, 2010, 18:31:26 »

Menjaj majstora.
Sačuvana
bojanvet
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: 10 децембар, 2010, 00:36:02 »

Menjaj majstora!
Sačuvana
Misko_85
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: 10 децембар, 2010, 00:56:20 »

Jer zna neko nekog dobrog i kvalitetnog majstora za Fiat vozila u Nisu?
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: 10 децембар, 2010, 08:03:57 »

Jeli neko već pisao o nekim kružnim gumenim dihtunzima na usisnoj grani koje jako dižu potrošnju kad ispucaju?????

Ili se ja još nisam sasvim razbudio
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: 10 децембар, 2010, 09:17:09 »

Jeli neko već pisao o nekim kružnim gumenim dihtunzima na usisnoj grani koje jako dižu potrošnju kad ispucaju?????

Ili se ja još nisam sasvim razbudio

Budan si Ifo, na mojoj pandi je taj jedan o-ring ispao iz lezista, pretpostavljam prilikom nekog skidanja usisne grane i eto ti belaja, ni da cuje ispod 8-9 lit. Sada je potrosnja sasvim ok , 8-9 litara................plina whistle whistle whistle
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #104 poslato: 10 децембар, 2010, 09:20:59 »

Bem ga, ne znam nijednog člana iz Niša... A još manje za majstore  resent

@Robi

Znači ipak troši više TNG-a nego benzina, iako je sekvent?

Koliko sam saznao to je i normalno, a ona priča majstora da je ista potrošnja benzina i plina ako imaš sekvent uređaj je čisto lupetanje...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21
  Štampaj  

Prebaci se na: