Nekako se nadah da će biti reč dve o susretu sa Marekom / Markom ali...
Zaiskali ste .......
Poljaci su krenulli u proslu sredu raaaaaaaaaaanooooooooo izjutra!Predvece su bili na Fruskoj Gori gde su i zanocili (Iriski Venac) Sutradan su se vozikali po planini i posle rucka krenuli za BG Novosadskim auto putem.
Na Zmajevoj pumpi su bili oko 16h gde ih je uz cvece, so i hleb, docekao nas yunosa Gibanica.
Dok ih je sprovodio do Dorcola, sa svih nadvoznjaka na auto putu su ih zasipali cvecem.
Kod Ace u dvoriste Crvenog Krsta su dosli oko 17h. I gle iznenedjenja, Mark dosao sa zenicom Bozenom(23) i njenom drugaricom Anjom(21) Prim.aut. Gibanicu smo morali da vezemo!!!!!
Upoznavanje , kafa sokic, ne htedose da jedu, pa kroz jedno sat vremena krenusmo ka Savskom pristanistu(tamo gde se parkiraju oni lepi turisticki brodovi) da vide mesto koje im je Giba namenio za prenociste. Mesto je bilo ok, ali je devojkama ipak bilo draze da prenoce kod mene ( I meni.......) jer dole na pristanistu bi im bilo malo teze da se snadju kada je tusiranje u pitanju.
25 km ka zagrebu i eto nas u Dobanovcima. Hm, da.... Gibanicu smo odvezali........
Kombi ubacismo u avliju, Kerberi su vec trckarali oko njega, a mi uz caj, kafu , ostadosmo do , nekih 11h.
Kao sto sam vec rekao ,Mark je cudo....45 godina, oftamolog, a zena mu drzi opticarsku radnju. Pasionirani ljubitelji konja i jahanja, zivotinja, prirode , avanture...... ocete jos????
Ujutru, posle igranja sa Kerberima, dobili su cvarke, kiselo mleko , kajganu, i jos kojesta, pa put pod noge, Aca je nestrpljivo cekao na Zmaju. Sproveo sam ih do Zmaja, Aca ih preuzeo i sa njima vitlao po celom gradu, letnji dan do podne. Posle ih je vodio na rucak, kaficu, sladoled i sve sto ide po redu. Gibanica se izlajao kod devojcice koliko su stare Poljakinje, pa je taj dan dobio zabranu izlaska iz kuce.
Da zavrsim... Aca im je pokazao ceo grad, sve vaznije spomenike nase kulture i tradicije, a njh je narocito zanimalo da vide porusene gradjevine tokom Nato izzivljavanja.
Sto se razmene vufera tice, Aca je to zavrsio isplaniravsi svaki shraf, svaku podlosku.... Svaka cast Aco, drugacije i nije moglo da bude! Strpali su vufer u malu prikolicu koju su vukli za sobom i oko 17h krenuli za Budimpestu.
Usput, posto nisu smeli(zbog carine) da ponesu Kuntalov vufer, nastao je dogovor da se vidimo ponovo u junu, ali mislim da sam o tome vec pricao.....
Svoje odusevljenje docekom i samim ljudima u Srbiji su jos u putu ka Poljskoj preneli clanovima njihovog kluba, i zbog toga su Poljaci izrazili zelju da sa sa skupa u Rumuniji, vrate preko Beograda pa bi tom prilikom mogli , makar na kratko, da se vidimo sa njima. Znam da je problem to sto bi to bilo u Avgustu, znam da su svima nama problem finansije, ali vec cemo nesto smisliti . Do tada ima jos vremena.
Evo par slicica: