Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 22:05:10 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: Ulazi voda!  (Pročitano 1052 puta)
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« poslato: 17 април, 2009, 17:50:42 »

Primetio sam malopre po ovom prolećnom pljusku da mi curka voda kroz one tapacirunge na prednjim vratima... Zna li neko kako se to rešava? Kako se skidaju ti tapacirunzi (zbunjuje me ručica za spuštanje prozora)?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 17 април, 2009, 18:10:02 »

Primetio sam malopre po ovom prolećnom pljusku da mi curka voda kroz one tapacirunge na prednjim vratima... Zna li neko kako se to rešava? Kako se skidaju ti tapacirunzi (zbunjuje me ručica za spuštanje prozora)?

Rucica prozora ima jednu plasticnu podkapu na osovini, izmedju same rucice i tapacirunga - okrugli plasticni tanjiric. Izmedju rucice i tog tanjirica se nalazi ``omega`` zicani osigurac koji se svlaci srafcigerom sa slitcha na metalnoj nazubljenoj osovini rucice (pazzi, mali je sitan i odskace pa se lako gubi) Trebace ti mali - veoma mali srafciger. Kad smaknes taj omega osigurac - rucica silazi s osovine.....
Tapacirung-musemica sa gornje strane na jedno 4 mesta ima utisne plasticne zabice (izgledaju ko sastavljene shake - utiskuju se u rupe u limu) i jednostavno s necim ih lagano otkopcas - jednu po jednu, samo lagano....Tapacirung je sa donje strane uvucen u kanalicu. Postupak vracanja rucice:
Vratis musemicu, Vratis tanjiric na nazubljenu osovinicu, omega zicu umetnes u zljebove rucice, pazljivo prislonis rucicu na osovinu i samo tap-dlanom da se natakne sa sve omega zicicom. Tips: Omega zicicu po potrebi prstima skupiti pre vracanja jer se ponekad rasiri pa nece da stoji u zljebicima rucice, i omega zicicu postaviti tako da stoji odozgo - kako ne bi ispala prilikom udarca dlanom......(sistem je isti kao na 128-ci).
Ako treba asistencija - tu sam

Mislim da je razlog curenja - guma koja naleze na prozor. Moje su recimo za 0,5 cm krace od otvora za uvlacenje prozora, pa predpostavljam da voda svakako ulazi, samo sto kod mene - ide dole u vrata i napolje kroz rupice s donje strane......
Gibaja - Proveri kako naleze guma na pokretni prozor, mozda se samo uvila guma.....pa ne moras da skidas tapac
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 17 април, 2009, 18:16:57 »

Čini se da bi sa Bubanj potoka pokupovali prilično gumenih kedera.Malo se teže nakaniti,ali je nakon ugradnje
zadovoljstvo preved  preved  preved
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 17 април, 2009, 18:36:51 »

Aco, hvala  preved preved read

Nikada nisam skidao na FIAT/Zasrava vozilima te ručice pa bih nešto najverovatnije polomio... Ispitaću i ove gume kakve su...

Kapiram da bi voda trebalo dole da se sliva i da izlazi kroz rupu ali ne znam zašto meni ulazi kroz tapacirung... Ako sutra bude bilo sunčano ovime ću se pozabaviti...

Sačuvana

roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 17 април, 2009, 20:11:25 »

Aco, hvala  preved preved read

Nikada nisam skidao na FIAT/Zasrava vozilima te ručice pa bih nešto najverovatnije polomio... Ispitaću i ove gume kakve su...

Kapiram da bi voda trebalo dole da se sliva i da izlazi kroz rupu ali ne znam zašto meni ulazi kroz tapacirung... Ako sutra bude bilo sunčano ovime ću se pozabaviti...

Znam ja! Imas u unutrasnjem delu vrata , nekako zakacen za prozor, komad najlona koji usmerava vodu ka spoljnjem delu vrata a ne ka tapacirungu. Kod tebe je verovatno, (kod mene isto) neko pokidao taj najlon i voda se sliva prema tapacirungu. Ako je to, onda skines tapacirung sa suvozacevih vrata, pogledas kako treba da stoji taj najlon i ubacis na vozaceva vrata. Kada resis taj problem , ja placam klopu i pice da sve to odradis kod mene. Moze jester jester jester..???
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 17 април, 2009, 20:53:18 »

Ovo mi zvuči kao neki izazov, a to ne odbivam  bb preved

Pretpostavio sam da je tako nešto sa najlonom, to smo budžili i na Bubama da se ne bi krivio tapacirung koji je bio od neke šper ploče jako osetljive na vlagu... S tim što mi na Pandi ulazi voda i na vozačevim i suvozačevim vratima tako da ću taman utvrditi ceo postupak pre nego se oprobam na tvojoj   good ...
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 18 април, 2009, 14:03:37 »

Akcija (nadam se) uspešno obavljena!!!

Tapacirung sam skinuo, pogledao unutar i video fabrički postavljen najlon zgužvan na dnu vrata... Zalepio sam ga nekim nemačkim lepkom (tipa Sintelan, Tigar itt) za donju ivicu prozora, provere radi spustio prozor nekoliko puta i sve deluje ok... Vratio tapacirung i gotova priča...

Robi, cela priča traje nekih 10-15min pa bismo mogli kod tebe aperaciju da izvršimo za vreme okupljanja kao pokaznu vežbu... Sav potreban alat i sirovine imam u gepeku...
Sačuvana

roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 18 април, 2009, 23:40:24 »

Akcija (nadam se) uspešno obavljena!!!

Tapacirung sam skinuo, pogledao unutar i video fabrički postavljen najlon zgužvan na dnu vrata... Zalepio sam ga nekim nemačkim lepkom (tipa Sintelan, Tigar itt) za donju ivicu prozora, provere radi spustio prozor nekoliko puta i sve deluje ok... Vratio tapacirung i gotova priča...

Robi, cela priča traje nekih 10-15min pa bismo mogli kod tebe aperaciju da izvršimo za vreme okupljanja kao pokaznu vežbu... Sav potreban alat i sirovine imam u gepeku...
OKI-DOKI fan fan fan fan
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 20 јун, 2009, 14:18:43 »

Kolega autolimar me je upozorio na jednu čudnu stvar kod pandi.
Radi se o plastičnom profilu koji izvana nalježe na pomično staklo prednjih vrata.

Taj profil se s vremenom iz nekog nepoznatog razloga zna skratit i po 2 cm i tu za kiše ulazi voda u velikim količinama.
Rekao mi je da su oni taj nedostatak otklanjali tako da su odrezali taj profil za jedno 10 cm, pa dodali drugi komad koji je bio potrebno dug, ali sa neke već upotrebljavane pande.
Ujedno me je upozorio da je taj profil nemoguće skinuti bez posebnog alata za to. Skidanje bez tog alata nepovratno oštećuje profil.
Za ponovno namještanje nije potreban nikakav alat.
« Poslednja izmena: 25 јун, 2009, 22:50:58 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #9 poslato: 20 јун, 2009, 22:51:33 »

Kolega autolimar me je upozorio na jednu čudnu star kod pandi.
Radi se o plastičnom profilu koji izvana nalježe na pomično staklo prednjih vrata.

Taj profil se s vremenom iz nekog nepoznatog razloga zna skratit i po 2 cm i tu za kiše ulazi voda u velikim količinama.
U pravu si i ti i kolega... kod mene ja skracen profil za oko 2cm na suvozackim vratima a na mojim oko 1cm jer su mjenjana...
 jester jester Po tome sam skontao da je zabar prevratio vrata prije 4,5godine (jednostavno,ako se plastika za 9god skratila 2cm onda je za 1cm potrebno oko 4,5god  jester jester jester jester jester jester jester jester jester
Sačuvana
nitro
Moderator
Na mreži Na mreži

« Odgovor #10 poslato: 12 април, 2010, 17:46:33 »

I kod mene isto,mogu misliti dal' voda ulazi  cray ,a sa unutrasnje strane vrata keder normalno stoji, celom duzinom  sorry sorry
« Poslednja izmena: 12 април, 2010, 17:50:02 nitro » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #11 poslato: 12 април, 2010, 21:06:18 »

Mislim da možeš zameniti kedere - spoljašnji unutrašnjim. I eto rešenja!
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 12 април, 2010, 21:17:07 »

Nije losa ideja, ali koliko je izvodljiva, mislim da li je , vec neko- skidao te kedere od prednjeg bocnog stakla (cini mi se da je Pandit) pominjao potrebu za nekim posebnim alatom da bi se to odradilo.

Pandit - JAVI SE!!!!!!
(nije valjda da smo osudjeni da ovde budemo bez tvoje PODRSKE)??????

Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 12 април, 2010, 21:46:52 »

Meni pre neki dan usla voda u gepek al ne znam kuda. Pipao sam sve oko kedera suvo  a voda u gepeku.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #14 poslato: 13 април, 2010, 06:46:51 »

Dadja,

Pogledaj da li imaš gumene podloške ili slično nešto gore gde ti se šrafe šarke od trećih vrata. Meni je tuda prolazila voda pa sam menjao i keder a od starog kedera sam iskrojio podlošku za celu šarku i od tada je dobro (igranje sa živom gumom nije dalo rezultate).
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: