|
bibazoki
|
 |
« poslato: 17 април, 2009, 22:33:30 » |
|
Ko može da mi predloži neku dobru crnu mat farbu za furgon (onaj guzati deo pozadi) i ako ima iskustva sa farbanjem istog da izloži sugestije jer bih to uradio u vlastitoj režiji pošto mislim da nije neka filozofija.  Farba može da bude i skuplja jer hoću da to dobro izgleda i da dugo traje iako mi je autić za posao. Takođe, kako se "usijavaju" plastični spoljašnji delovi, branici i to? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 17 април, 2009, 22:44:20 » |
|
Koliko se sećam limarijskih egzibicija na Bubi koristio sam neku slovenačku (Helios?) mat crnu na nitro bazu... Cena je bila pristupačna a koliko vidim i dalje stoji i lepo izgleda (sada je Buba kod šuraka a od akcije je prošlo skor dve godine)....
A što se tiče branika to i mene zanima... Mislim da ima nekih sprejeva za to...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 18 април, 2009, 12:41:49 » |
|
Fala Gibo.  Primio gznanju a videćemo da li neko od kolega ima neki predlog za plastiku... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 18 април, 2009, 13:54:29 » |
|
Još jedna stvar Zoki, primetio sam usput da ta crna vrata dosta lako rđaju (površinski) pa možda ne bi bilo loše da se sve lepo očisti i odmasti, pa recimo prvo da ide neka osnovna ili još bolje epoksidna boja pa onda u drugoj ruci pomenuta mat crna...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 18 април, 2009, 15:34:38 » |
|
I ja isto mislim. Neki kao cinkolit ili neki još žešći, što bi moleri rekli prajmer. To ću potražiti u MERKURU jer tamo drže u glavnom slovenačke farbe a i grčke nisu loše. Matirati grubljom šmirglom površinu pa poravnati finijom i tek onda preći prajmerom pa mat crnom. Na mom autiću to nije skoro uopšte nigde korodiralo ali je izbledelo prilično. Verovatno od sunca i vremena tako da više nije crna nego neka sivkasto-plavkasta varijanta. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 18 април, 2009, 23:38:16 » |
|
Za polastiku na kolima imate neku WURT-ovu kremu koja neodoljivo mirise na stari dobri imalin za cipele.Ja dobih WURT-ovu kremu za DZ.i ok je. Ima lotos efekat(sve se sliva sa nje) Bez zezanja, mislim da je u pitanju bezbojna krema za cipele. Ne moze da skodi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 19 април, 2009, 10:25:14 » |
|
Würth je inače poznat po tome što nije proizvođač već uglavnom brednuje gomilu gotovih prozvoda svojim imenom... Iz kurioziteta ću probati sa kremom za cipele pa javljam 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 19 април, 2009, 15:50:05 » |
|
da, krema za cipele, što se nekada zvalo imalin. Mada cipele to upijaju ako su kožne a ako nisu valjda bi trebalo taj terpentin što miriše samo da ispari. Probaću i ja samo da se izvučem iz praznika jer se kao ne radi ovih dana. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 22 мај, 2009, 18:56:15 » |
|
Šta bi? Jel neko probao imalin / bezbojnu kremu za cipele? (ili barem razmislio pa odustao...) Verovali ili ne, kod nas u kući ima samo BRAON krema za cipele, i to ona tečna sa sunđerčićem... Pa da ne jurim po radnjama i ne kupujem celu crnu ako nema potrebe?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
rele
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 22 мај, 2009, 20:12:46 » |
|
Verovali ili ne za plastiku je ekstra kad se namaže slaninom-da da slaninom,pa odstoji jedno 5-10 minuta i obriše se šistom krpicom,bude kao novo i traje barem 5 pranja. Bibazoki- za farbanje uzmi body-auto program i to sledećim redom 1-šmirglanje na suvo 180 pa 240 granulacija celu površinu 2-špric-git 4+1 u dve ruke (kad matira prvi sloj ideš drugi) 3-šmirglanje vodenom šmirglom 800 granulacija 4-kad se osuši prebrišeš sve sa anti-silikonskim razredjivačem 5-ofarbaš crnom bazom u dva tanka sloja 6-lakiraš mat ili sjajnim lakom-po volji naravno treba ti kompresor,pištolj za farbanje,nitro razredjivač itd
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 22 мај, 2009, 22:53:15 » |
|
Verovali ili ne za plastiku je ekstra kad se namaže slaninom-da da slaninom,pa odstoji jedno 5-10 minuta i obriše se šistom krpicom,bude kao novo i traje barem 5 pranja. Bibazoki- za farbanje uzmi body-auto program i to sledećim redom 1-šmirglanje na suvo 180 pa 240 granulacija celu površinu 2-špric-git 4+1 u dve ruke (kad matira prvi sloj ideš drugi) 3-šmirglanje vodenom šmirglom 800 granulacija 4-kad se osuši prebrišeš sve sa anti-silikonskim razredjivačem 5-ofarbaš crnom bazom u dva tanka sloja 6-lakiraš mat ili sjajnim lakom-po volji naravno treba ti kompresor,pištolj za farbanje,nitro razredjivač itd
Вери комликејт... Ću razmislim.  Ja eanije kupio osnovnu Helios i mat-lak crni ali još nisam ništa preduzimao jer imam posla od kog jedem 'lebac preko glave pa ne stižem... :heat:Svakako hvala na informaciji. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
rele
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 23 мај, 2009, 17:27:57 » |
|
Veri komplikejt ili ne ali je to način kako se radi farbanje po p.s-u.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 24 мај, 2009, 08:25:06 » |
|
Zoki,malo sam zakasnio na skup,pa nisam video Tvoju Pandu.Ipak ,ne verujem da plače za farbanjem,bar još nisam video takvu u Beogradu.Zadnji deo je izgleda plastificiran,pa nisam siguran da može samo da se pokrije novom farbom,nago treba skinuti do metala,pa onda ono što Rele kaže. E sad, kako se da naslutiti iz Tvojih postova,vremena nemaš u izobilju,a rad u sopstvenoj režiji bi Ti odneo pola godišnjeg odmora....... Ili sam pogrešno procenio situaciju ,u kom slučaju se izvinjavam.Što se mene tiče,ako ima rešenje za jedan dan vikenda i neko nisku cenu,
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 24 мај, 2009, 21:44:36 » |
|
I RELE I IFA sve što su napisali su 100% u pravu. Taj zadnji guzati deo, kako ga ja krstih, i ne izgleda loše pa će popričeka ušte malce.  Ovo sa slaninom mi je najoriginalnije do sada, jedino što valjda slanina mora da bude sirova jer je ona druga slana, jebiga... To mogu da probam. Zahteva malo vremena i skoro nimalo para pa kako ispadne.  U svakom slučaju, drugari, hvala na interesovanju za ovu temu koju sam otvorio. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 24 мај, 2009, 23:09:38 » |
|
@Zoki: Ovo sa slaninom uopšte nije prosto... A ni jeftino...
Prvo, treba da odsečeš kožuru sa 3-5mm slanine na njoj, ostalo smažeš (I komplikacija - KAKO? Prženu, sirovu, sa ili bez dodataka... tušta i tma kombinacija! II komplikacija: energetski bogat obrok zahteva, na ovoj vrućini, ZALIVANJE - dok se priprema rakijica-dve, za srce i stomak, po završenoj pripremi i konzumaciji tanak špricer, pivo il po volji...) Dalje, kako ljudi koji ćeraju Pandu nisu od nedruštvenih, poneko zaludan će se već naći da prisustvuje xperimentu mazanja branika slaninom, pa dok se ispričaju sve prigodne priče postoji opasnost (realna) da dan lagano u veče pređe klizeći lagano na onom tankom špriceru... Dok je tako dan klizio u veče naiđe onaj džukac iz Karabajinog vica i smaže kožuru jer je vozač Pande nju sa mirazom (3-5 mm slanine) ostavio... A i društvu se smrklo, što od špricera što od mraka... Onda sutra Jovo-nanovo!
Zaključak: Wurth!???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|