gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« poslato: 18 април, 2009, 13:05:49 » |
|
Imali smo virus, valjda smo ga skinuli...
Proverite vaše računare (preskenirajte ih)...
Izvinjavam se svima na neprijatnosti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 18 април, 2009, 13:16:53 » |
|
Ja još imam stomačni. Opasna stvar.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 18 април, 2009, 13:26:19 » |
|
Imali smo virus, valjda smo ga skinuli...
Proverite vaše računare (preskenirajte ih)...
Izvinjavam se svima na neprijatnosti.
Provereno skinut je, Dal se moze utvrditi oklem je dosao???? tj ko ga je postavio? Ako se sazna javite mi na pp, imam placene - zestoke  strucnjake da mu sprze plocu  da mu slome hard, i zapale napajanje, he, he, he, 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 18 април, 2009, 14:09:17 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 18 април, 2009, 14:51:21 » |
|
E bem li ga, nisam toliki stručnjak za forenziku... A krivac sam najverovatnije ja pošto sam najslabija karika u lancu što se tiče zaštite... Sada proveravam računar a moraću i onaj na polsu da overim...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 18 април, 2009, 14:59:14 » |
|
E bem li ga, nisam toliki stručnjak za forenziku... A krivac sam najverovatnije ja pošto sam najslabija karika u lancu što se tiče zaštite... Sada proveravam računar a moraću i onaj na polsu da overim...
OK, ako je tako, al ako se ispostavi da nas je neko sa namerom napao.........javite mi IP adresu sa koje smo napadnuti, pa ce biti kratko i jasno 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 18 април, 2009, 16:27:25 » |
|
Kod mene znam da mi je instalirana nekakva moćna dvostruka zaštita tako da je, navodno, nemoguće da mi uvale viruse, trojance i ostale janičare...  Ja se u to baš i ne razumem  ali baja koji mi to održava kod Bibe(žena od Zoki) održava sistem i mislim da je verziran žešće 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 18 април, 2009, 16:32:30 » |
|
Ja nit imam zaštitu, nit je koristim... (otud 3 deca...  ) Na poslu imam AV, ništa nije javljao, a na forumu ne bejah od četvrtka popodne, tako da sam propustio zabavu... (valjda?!) Kako se manifestuje virus? (šta radi?)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 18 април, 2009, 16:39:01 » |
|
Ja sam ga uocio oma - jutros, tako da mi je blokirao pristup sajtu i napisao o kom virusu se radi....Onda je usledilo malo SMS-ova sa Gibajom, i stvar je resena. Na racunarima imam NOD sa automatskim azuriranjem baza (licenced)..... Paznja, posto je Trojanac u pitanju, u pocetku ne mora da radi nista........i posle 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 18 април, 2009, 16:39:11 » |
|
Ma ništa naročito se ne bi desilo, možda bi vas preusmerio na neku drugu stranicu... A pojavio se jutros koliko se dalo primetiti... Zaštita (mi) je obavezna 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 24 април, 2009, 09:35:40 » |
|
AV softveri su počeli da histerišu kada bi se otvorio ovaj forum...
A sa čim ima veze i otkud on tu pojma nemam, to je takozvani napad "code injection" principom a ko i kako ga je izveo nisam uspeo da utvrdim...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
salemfk
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 31 јул, 2009, 19:31:46 » |
|
Vidim da je tema stara ali je nisam video kada je bio problem. Gibaja naverovatnije je neki keyloger koji je uhvatio sifru za FTP? Ako imas Total Commander nemoj da cuvas sifru u njemu. Tek u novoj verziji je pamcenje sifre kriptovano. Takodje gledaj da ako se cesto povezujes na FTP periodicno menjas sifre. I naravno neki antivirus softver je obavezan. Takodje backup najmanje jednom nedeljno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Moja panda ima Windows, pa vi sad vidite!
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 31 јул, 2009, 20:15:46 » |
|
Backup je rađen na serveru provajdera (hosta) a Giba je lepo popizdeo i instalirao Ubuntu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|