Panda Club Serbia
10 септембар, 2010, 20:46:09 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Put za Banja Luku  (Pročitano 296 puta)
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« poslato: 19 април, 2009, 23:15:29 »

Post premešten  Wink

Ne zam da li sam "ubo" pravo mjesto da pišem o ovome ali.. mislim da nije ni bitno. Bitno je sljedeće:
Juče sam sa pandolinom išao na prvo ozbiljno putovanje. Iako sam je kupio za vozanje samo po lokalu, supruga je morala da ide na put sa pasatom, a meni je ostavila pandolinu. Krenem ja za Banjaluku, cirka 300 km u jednom pravcu, a morao sam se vratiti nazad istog dana. Dakle 600 km za dan. Malko sam se brinuo ali  nono nije bilo potrebe.
Ide žabar kao munja. Prosto nevjerovatno. Izađem na autoput, pređem na krajnju-lijevu traku i načepim ga. Na 140 km/h nisam imao više ahm... muških atributa da ga čepim a i imao sam utisak da bi mi jači nalet vjetra mogao podići prednji kraj. Znači on je mogao i brže samo ja nisam smio. Jedino kod usporavanja osjećao sam neko treskanje prednjeg karaja, kao da je put talasast (a nije). Neprijatni zvukovi vjetra su logični s obzirom na oblik vozilice.
A onda je slijedila dionica uz planinu Vlašić. Kilometri i kilometri oštre uzbrdice. Veoma ozbiljan uspon, sa vozilima ispred, koja je moguće preticati samo na određenim dionicama. Pošto imam "tešku" nogu na gasu sve vrijeme pažljivo sam pratio temperaturu, da ga ne pregrijem. Ventilator mu se uključuje negdje na 90 stepeni. Kad se uključi kazaljka se zakuje na 90 i ne mrda više naprijed. To me je prijatno iznenadilo.
I najprijatnine iznenađenje (za moj džep): 600 km sam prešao sa cca 35 KM (konvertibilnih maraka) goriva, što je waaaaaaaaauuuuuuuu!!!
Da ne duljim sa pisanjem: sretno sam krenuo, ugodno putovao i zadovoljan se vratio kući  dance1
Malko su mi se "krutila" koljena i leđa ali tu nije kriv moćni žabarčić nego moji gabariti (190 cm visok 135 kg težak).
Šta da Vam još kažem, JEDNOM PANDA-UVIJEK PANDA  ok  preved  boast  victory  fan  good
Ubijedio sam još troje ljudi da kupe ovaj auto  yes
« Poslednja izmena: 19 април, 2009, 23:45:03 gibanitza » Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 19 април, 2009, 23:54:06 »

Iskusno Karabaja  preved

Samo mislim da ti cajger za brzinu malo lagi... Po fabričkim specifikacijama maks. brzina je 130km/h... Jedino ako nije bilo nizbrdo a vetar ti duvao u leđa...

Pošto je čorba u RS?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #2 poslato: 20 април, 2009, 00:08:52 »

Karabaja svaka cast, mislio sam da sam najveci lik koji vozi pandu... i ja sam 190 cm, ali oko 120kg... ljetos sam isao iz varesa za sibenik preko rostova i kupresa... jest dva put u zastoju.. a u povratku sam isao jadranskom magistralom do makarske pa preko Biokova (sacuvaj me boze) skull za mostar pa za sarajevo i vares... dvoje u autu (120+70=190kg+40-50kgprtljaga = 220-230kg), na zimskim protekt gumama 145/80 R 13
ukupno 690km sam presao za 80KM a benzin je tada bio 2,20 KM... prosjek 5,3l/100km... ko zna o kakvim je terenima rijec shvatit ce vaznost rezultata... good
samo bole koljena jer su ranije izlomljena... i dobro si rekao, jednom panda-uvijek panda
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 20 април, 2009, 00:20:07 »

Čorba je.. 'bem li ga, negdje oko 1,5 KM za litar. Nisam baš precizno mjerio potrošnju, nego ovako:
Kad sam krenuo nasuo sam ga do vrha - 32 KM. Nakon pređenih 360 KM, bojao sam se da mi negdje u nedođiji ne presuši, pa sam mu dosuo još 30 KM. kad sam stigao kući kazaljka je pokazivala da imam još 2/3 rezervoara. što znači da se mogu vozati još ihahaaaaaaaaa good

Evo jedan kratak vic o cijeni goriva (navikli ste već Vi da ja "brljam" teme i postove)  yes

Poskupilo gorivo na 2,5 KM za litar. Pita Haso Muja da li je čuo da je gorivo poskupilo.
- meni nije poskupilo, kaže Mujo
- kako, bolan, tebi nije kad svima jeste, pita Haso
- fino, nije
- kako nije
- nije, ja uvijek točim za 10 KM, kaže Mujo  stinker
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 20 април, 2009, 08:31:21 »

prosjek 5,3l/100km... ko zna o kakvim je terenima rijec shvatit ce vaznost rezultata... good
samo bole koljena jer su ranije izlomljena... i dobro si rekao, jednom panda-uvijek panda

Eh Karabaja, leepo si je provozao. Ne znam za vase pande, ali moja ima rezervoar od 42 litra (neke verzije imaju 32 lit) (Postarske i Telecomove bi trebalo da imaju 42 lit) Ja nemam visinu ko Karabaja i Zvone, - al imam kilazu  dance1 dance1. Prosle godine - pisao sam o tome vec, nas 4-tvoro (odraslih) s krovnim nosacem, hranom (mnoooooogo hrane) suncobranima, dusecima, perajama, maskama (ko expedicija Zaka Kustoa - samo za puno deblje ljude) krenemo za Grcku. Skoro sve autoput (onakav kakav na Balkanu zamisljaju da bi trebalo biti-autoput) Krenuo sam sa do vrha punim rezervoarom, i posto sam prosao Solun (702 Km od polaska) , natocim ja 38 lit do skljocanja pistolja. To bi bilo negde oko 5.3 do 5.4 grubo mereno, pa ajd neka je i vise malo......ali ispod 6 sigurno....
Ja sam zadovojlan.........Do duse to je voznja - 100 do 110, u rezimu 5-ta brzina, -dakle Cruize varijanta......
Ponovicu to na Leto......pa ce mo proveriti........
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 20 април, 2009, 18:34:37 »

Pa da, jedna je panda  dance1
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 20 април, 2009, 18:50:42 »

Ovo za hranu se ne zezam, letujemo 15 dana a nosimo hrane za mesec dance1 dance1 cray cray pardon on_the_quiet on_the_quiet ok nyam nyam nyam
Sačuvana
bibazoki
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 20 април, 2009, 21:52:17 »

Ovo za hranu se ne zezam, letujemo 15 dana a nosimo hrane za mesec dance1 dance1 cray cray pardon on_the_quiet on_the_quiet ok nyam nyam nyam

A u Grčkoj hrana jeftinaaaaa jester
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 21 април, 2009, 15:07:32 »

Čim se spomene hrana ja - ogladnim. Odoh sad nešto pregristi  biggrin
Sačuvana

IFA
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 21 април, 2009, 23:28:06 »

Već sam pisao negde na starom forumu,ali da ponovim.Krenuo iz BG okolina Arene u 2h ujutro,u 7h istog jutra na pumpi na ulazu u Prilep sipao ispod 32 litre,kilometara 500,potrošnja neznatno preko 6,ALI,to je putna brzina 100km/h,a treba prebrojati putarine i granicu i koliko vremena uzima najkraće zadržavanje.Skoro da nisam vozio ispod 130,osim odmah posle granice gde svi znamo za policijsku zasedu.Mislim da postignuto vreme vredi tih 5 litara više,jer da sam je terao do 110-120km/h,pa imao putnu brzinu 70-80 km/h,bilo bi bar 2 pišanja uz put,pa 2 kafe stajanke,pa stani za doručak,pa bi taj put trajao preko 10 sati.
Sačuvana
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #10 poslato: 21 април, 2009, 23:38:28 »

pa ja sam imao prosjek oko 80 osim uzbrdo (koliko moze) a brda je bilo o-ho-ho...
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 22 април, 2009, 07:24:24 »

,pa stani za doručak,

Zamrzivac 320 litara, krovni nosac 320 litara??? prankster
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: