|
AcaDorcol
|
 |
« poslato: 21 април, 2009, 14:09:04 » |
|
Neko je pominjao ovu temu - narocito nakon prerade Vana u putnicku. Bilo bi dobro da ovde podelimo iskustva ako je neko to ugradjivao. Sto se mene tice nasao sam slicisu koja otkriva kuda se sprovodi crevo za zadnju strcaljku (ide iz prednje posudice) Evo slike
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darkosim
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 21 април, 2009, 14:17:52 » |
|
ljudi to je meni potrebno da povezem zadnji brisac da radi,AcaDorcol mi je rekao vec sve sto je znao a ostalima bi bio zahvalan da mi objasne odakle struju uzimam do prekidaca koji sam kupio ,a koji ima tri kontakta na sebi (b,c i d) i od prekidaca pa do brisaca .Unapred zahvalan.Darkosim. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 21 април, 2009, 14:35:56 » |
|
Ovo crno je famozni prekidač za iskopčavanje pumpe goriva za slučaj upadanja u rupe? (tj sudara...!!!! pu, pu,..)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 21 април, 2009, 16:06:44 » |
|
Darko, bilo bi lepo da kažeš i ostalima gde si kupio prekidače...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darkosim
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 21 април, 2009, 17:05:35 » |
|
to su prekidaci od novog juga a kupuio sam ih u fiatinu u novom sadu ima ih i u beogradu naravno 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 21 април, 2009, 18:47:18 » |
|
Prema nekom mom iskustvu s Pandom, trebalo bi da su zabari ostavoli tzv. pripremu za ovaj prekidac na instrument tabli. Kada sam ja skinuo sivu plastiku koja poklapa instrument tablu (posto imam taj prekidac zadnjeg brisaca) ispod se nalazilo nekoliko konektora koji su tamo ostavljeni. Ja sam prikljucivao upaljac, a nasao sam i konektor za sat (koga nemam). Bila je i slika na starom forumu i ukoliko je nadjem postavicu je i ovde. Cak i da nije ostavljena priprema, unutra sigurno ima konektor koji sadrzi struju posle davanja kontakta (kolko se secam crno-crvena zica) To je osnova za snabdevanje motora brisaca pozitivnim impulsom i ista stvar sa strcaljkom (tj motorcicem strcaljke). Odatle kabl treba voditi do levog kraja table, pa dole uz set koji ide za zadnja svetla, svetlo tablice i bivse svetlo crnog produzetka. (vidi se tamo pored intrusion tastera, na slici u predhodnom postu taj set zica i crevo strcaljke koji odatle idu ispod crne patosnice sve do pozadi do levog choska zadnjih vrata odakle prolaze kroz rupu i rebrasto crevo u sama vrata)
Ono sto bih voleo da znam kada je u pitanju taster od yougoa koji si nabavio Darkosim je kako se ponasaju kontakti. Recimo ``b`` je ulazni +, ``C`` je taster ili ti prolazni +, koji propusta struju samo dok je prekidac ``u prolazu`` do potpuno ukljucenog polozaja (spaja na kratko u prolazu do polozaja ukljuceno) a kontakt ``d `` je konacan + u polozaju ukljuceno. Tako je to na originalnom prekidacu od Pande, a mislim da je tako i na yougovom prekidacu. To se lako ustanovljava unimerom ili kineskom glimericom sa led diodom.
Ako je sve kako predpostavljam onda je samo stvar sprovesti kabl od table do uredjaja, i redno vezati jedan osigurac do motora brisaca............i drugu zicu do motorcica strcaljke (dodatne strcaljke) u posudici......... Ajd Darkosim, ako mozes ispitaj prekidac brisaca koji si nabavio (kontakte). Ako nemas unimer il kinesku glim-lampu, onda ponesi prekidac na skup, pa ce mo to na licu mesta ustanoviti.......... Jos nesto, ako ti nije tesko okaci sliku tvog seta prekidaca sa table, da vidim jeli ostavljeno mesto za prekidac brisaca???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darkosim
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 21 април, 2009, 20:26:33 » |
|
ljudi prekidac od yuga za zadnji brisac radi perfektno osim sto radi obrnuto odnosno kada je ukljucen neradi brisac a kada je iskljucen radi brisac,dali to nesto smeta mislim u tehnickom smislu 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 април, 2009, 20:33:16 darkosim »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 21 април, 2009, 20:50:21 » |
|
Polako Darkosim, polako.....da ne bude neki problemcic posle
U principu taj obrnuti spoj kod tebe moze znaciti da je potrebno izmeniti neki od redosleda zica u konektoru. Preporucujem da se najpre odgonetnu konektori na prekidacu, tj da se ustanovi sta je sta. Kad se to odgonetne, treba odgonetnuti kablovske konektore ispod table i pozadi do motora, da se vidi sta je sta. Nakon toga samo se nadje raspored po kome treba presloziti zice u konektoru prekidaca i onda ce raditi kako treba...... Lose je da nesto tamo u polozaju ukljucenog brisaca ostane pod naponom (bez obzira sto se motor brisaca iskljuci)
Nego mene interesuje da li je sam prekidac lego u prazan prostor celog seta prekidaca u komandnoj tabli????
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darkosim
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 21 април, 2009, 21:30:10 » |
|
prekidac je lepo legao na komandnu tablu,ja mislim posto je to yugov deo da je kod njih sam redosled na konektoru gde naleze prekidac drugaciji nego kod pandinog konektora pa jedino da na samom konektoru prilagodim raspored zica za yugov prekidac 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 21 април, 2009, 21:38:08 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 21 април, 2009, 21:42:21 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darkosim
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 21 април, 2009, 21:55:50 » |
|
samo mi je sad frka kako da ispitam redosled a da nenapravim karambol. ma na kampanjoli boljih dugmica ima 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 21 април, 2009, 22:03:38 darkosim »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|