Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 22:19:00 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Štampaj  
Autor Tema: Felne  (Pročitano 6454 puta)
zeka
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 14 април, 2009, 09:01:18 »

Na Bubnju se s vremena na vreme mogu naci dobre Cromodora i Campagnola felne.
Cena kompleta oko 100 evra.
Sačuvana
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 10 мај, 2009, 20:10:20 »

Evo jednih lepih alu felni

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=283505
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 10 мај, 2009, 22:01:06 »

ja sam prosle subote video u b. potoku felne 13,4 kom za 150 e. nove aluminijumske petokrake sa novim goodyear gumama. 180 evara "ali ako sam ozbiljan kupac pricha " moze za 150.
i sad mi je krivo sto ih nisam kupio vec dadoh 1000rsd za plasticne poklopce.
a felne nove,novcijate.........
Sačuvana
mare_11080
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 24 јул, 2009, 23:33:55 »

uskoro cu da vam posaljem sliku ako uspem da ubudzim na pandu 14-tice felne... da vidite sta je autoo!!! p.s. jel zna neko de imaju da se kupe povoljne gume (polovne) u Bg??  good
Sačuvana

Mare_zemun
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 25 јул, 2009, 18:25:46 »

Panda ne zasluzuje polovne gume. Sa felnama 14 bices startan kao kornjaca!!!
Daj slike da vidimo ta tri komada!!!!
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 25 јул, 2009, 18:41:44 »

Videh danas na BubanjPotoku 4 točka sa Fulda zimskim 145/80-13 od SEI-a za 70 eur .
Sačuvana
mare_11080
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 25 јул, 2009, 21:06:20 »

stavio sam ih!! ide okej samo sto manje skripe gume pri ostrijem startu!! evo i slika de se vidi kako izgleda ljuta zver sa felnama!!!
Sačuvana

Mare_zemun
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 26 јул, 2009, 08:42:41 »

blind Mare,ajd ponovo uslikaj,al po danu  dirol   drinks
Sačuvana
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 26 јул, 2009, 17:34:12 »

Čini mi se od alfe 33.
Sačuvana
mare_11080
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 26 јул, 2009, 20:13:04 »

ae sutra cu nikako da stignem!! radim po ceo dan a kola zvrje u dvoristu... jeste od alfe 33 su mislim da je model od P4 !!! stavio sam joj gume 185/ 55 r 14 i oke je skroz!! sutra stize slika !! pozz
Sačuvana

Mare_zemun
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 26 јул, 2009, 20:15:13 »

... 185/ 55 R 14 na pandi?

Ima puno bržih i jeftinijih načina za uništit auto, ali mi se dopada način koji si odabrao, jer ćeš se ovako bar lijepo zabaviti i napraviti to u velikom stilu smile
Pošto ćeš me vjerojatno pitati zašto, odmah ću ti odgovoriti: kočnice će ti se jače zagrijavati, pakne i diskovi puno brže trošiti, kočnice će u kritičnim situacijama kočiti slabije. Objesi i poluosovine nisu predviđeni za povečan razmak kotača, tako da će biti puno opterećeniji (čitaj podložniji kvarovima), a motor će se naprezati puno više, kao da si mu dodao bar 50 -100 kila u gepek. Adekvatno tome će se povečati potrošnja goriva. Ima još, ali nije toliko očito, recimo krajevi spona volana i oscilacionih ramena. Ako imaš kazaljku za temperaturu motora rashladne tekućine, zanimljivo bi bilo uspoređivati zapažanja prije ili poslije.
Uzmi suvozača, pokušaj namotati volan do kraja u lijevo i desno, pa napravi u jednoj i drugoj situaciji na nekom parkingu 2 puna kruga, prvog polako. Ako ne stružu gume o blatobrane, napravi drugi krug malo brže, da se auto malo zanosi, vidi stružu li tada. Desi li se to, budi jako oprezan pri naglom zavijanju u "sportskoj vožnji" da ne odeš u neželjenom smjeru poderanih guma.
Preneseno na ljudsko biće najbolje bih to opisao ovako: može mališan obuči očeve cipela, malo će čudno hodati u njima, ali trčati neće nikako.

Kad bih to napravio u Slo (vrijedi za EU), prvi policajac koji bi to opazio (a vidi se izdaleka) bi mi privremeno oduzeo prometnu dozvolu i uputio auto na, kako to oni zovu "izvanredni tehnički pregled", tamo bi izdali urednu potvrdu da auto nema homologaciju za tu dimenziju točkova, onda bi me žandari poslali sucu za prekršaje, a ovaj bi me kaznio da ne predstavljam opasnost za druge sudionike u prometu.

Prijatelju, nemoj se ljutiti na mene, nisam ovo napisao jer bih imao što protiv toga ili da ti pametujem, nego zato da to drugi ne rade. Eksperimenti su skupi, a ponekad i opasni.
« Poslednja izmena: 27 јул, 2009, 07:52:34 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
Alien
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

visitor

« Odgovor #41 poslato: 26 јул, 2009, 21:19:02 »

Videh pre neki dan, na crvenom mečetu, felne (čini mi se) potpuno iste kao u attachment-u. Ne da joj čuče, nego niste svesni.
Kolega koji se mnooogo bolje razume u te stvari kaže da je ovo najverovatnije neka stara Fiat-ova "racing" felna koju je (čini mu se) viđao davno na Zastavi 101 Sport (čovek prati sve moguće rally-je u Srbiji i okolini odaaavno).

E sad, da li neko zna, pošto kolegu neću videti još neko vreme, a prilično sam zainteresovan, da li je ovo alu ili čelična felna i koliko bi koštala to zadovoljstvo, pošto blage veze sa tematikom nemam.

A može i predlog za neke lepe i iole sigurne ratkapne.

Ola!
To su aluminijske felge "Dolničar" koje je svojevremeno izađivao istoimeni proizvođač iz Slovenije.
Jedne se kod nas prodaju za oko 55€
http://www.njuskalo.hr/alu-felge/alu-felge-4x98-13-cola-oglas-505290
Sačuvana

Fiat Stilo 1.2 16v; Fiat Seicento 1.1 MPi
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 26 јул, 2009, 21:25:56 »

Videh pre neki dan, na crvenom mečetu, felne (čini mi se) potpuno iste kao u attachment-u. Ne da joj čuče, nego niste svesni.
Kolega koji se mnooogo bolje razume u te stvari kaže da je ovo najverovatnije neka stara Fiat-ova "racing" felna koju je (čini mu se) viđao davno na Zastavi 101 Sport (čovek prati sve moguće rally-je u Srbiji i okolini odaaavno).

E sad, da li neko zna, pošto kolegu neću videti još neko vreme, a prilično sam zainteresovan, da li je ovo alu ili čelična felna i koliko bi koštala to zadovoljstvo, pošto blage veze sa tematikom nemam.

A može i predlog za neke lepe i iole sigurne ratkapne.

Ola!
To su aluminijske felge "Dolničar" koje je svojevremeno izađivao istoimeni proizvođač iz Slovenije.

A joooj ala ih je majstor ofušerio-samo preprskao silver sprejom i u oglas,mada bi mogle biti jako lepe uz malo truda.
Ja sam na pandi 750 u testu u auto-magazinu iz neke 86-87 god video da im je fabrička dimenzija guma bila 165-65-13,tako da je po meni to i neki maksimum koji pandi treba a i nije štetan.
« Poslednja izmena: 26 јул, 2009, 21:28:04 rele » Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 26 јул, 2009, 21:27:12 »

Kod centriranja guma kod tih felgi treba, ako majstor to sam ne učini, obavezno tražiti da se utezi stave kao na klasičnim točkovima, a ne oni samoljepljivi koji su predviđeni za aluminijske felge. Razlog je jednostavan, unutarnja strana Dolničarevih felgi poslije ljevanja nije naknadno površinski obrađena, pa zbog neravnina lijeva, samoljepljivi utezi rado odlete u toku vožnje.
Inače su te felge sasvim ok i da ih nemam, ja bih ih uzeo. Malo bih se cjenkao, jer su to felge stare preko 20 godina, pa se da još skinut cijena smile
A i Rele je odlično opazio da ih je posprejao, a očistio nije.
« Poslednja izmena: 26 јул, 2009, 21:30:15 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
Alien
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

visitor

« Odgovor #44 poslato: 26 јул, 2009, 21:42:12 »

Trebalo bi ih ispjeskarit, pokitat neravnine i ponovno prelakirat. Jer ovako posprejane su katastrofa.
Sačuvana

Fiat Stilo 1.2 16v; Fiat Seicento 1.1 MPi
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Štampaj  

Prebaci se na: