... 185/ 55 R 14 na pandi?
Ima puno bržih i jeftinijih načina za uništit auto, ali mi se dopada način koji si odabrao, jer ćeš se ovako bar lijepo zabaviti i napraviti to u velikom stilu

Pošto ćeš me vjerojatno pitati zašto, odmah ću ti odgovoriti: kočnice će ti se jače zagrijavati, pakne i diskovi puno brže trošiti, kočnice će u kritičnim situacijama kočiti slabije. Objesi i poluosovine nisu predviđeni za povečan razmak kotača, tako da će biti puno opterećeniji (čitaj podložniji kvarovima), a motor će se naprezati puno više, kao da si mu dodao bar 50 -100 kila u gepek. Adekvatno tome će se povečati potrošnja goriva. Ima još, ali nije toliko očito, recimo krajevi spona volana i oscilacionih ramena. Ako imaš kazaljku za temperaturu motora rashladne tekućine, zanimljivo bi bilo uspoređivati zapažanja prije ili poslije.
Uzmi suvozača, pokušaj namotati volan do kraja u lijevo i desno, pa napravi u jednoj i drugoj situaciji na nekom parkingu 2 puna kruga, prvog polako. Ako ne stružu gume o blatobrane, napravi drugi krug malo brže, da se auto malo zanosi, vidi stružu li tada. Desi li se to, budi jako oprezan pri naglom zavijanju u "sportskoj vožnji" da ne odeš u neželjenom smjeru poderanih guma.
Preneseno na ljudsko biće najbolje bih to opisao ovako: može mališan obuči očeve cipela, malo će čudno hodati u njima, ali trčati neće nikako.
Kad bih to napravio u Slo (vrijedi za EU), prvi policajac koji bi to opazio (a vidi se izdaleka) bi mi privremeno oduzeo prometnu dozvolu i uputio auto na, kako to oni zovu "izvanredni tehnički pregled", tamo bi izdali urednu potvrdu da auto nema homologaciju za tu dimenziju točkova, onda bi me žandari poslali sucu za prekršaje, a ovaj bi me kaznio da ne predstavljam opasnost za druge sudionike u prometu.
Prijatelju, nemoj se ljutiti na mene, nisam ovo napisao jer bih imao što protiv toga ili da ti pametujem, nego zato da to drugi ne rade. Eksperimenti su skupi, a ponekad i opasni.