Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 22:25:29 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
  Štampaj  
Autor Tema: Felne  (Pročitano 6454 puta)
wasilja
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

http://www.youtube.com/watch?v=IS8kSFlNYYM

« Odgovor #75 poslato: 23 јун, 2010, 22:10:14 »

Ako mogu da se prikljucim zbog nasih puteva ja sa kupio bmw-ove celicne felne i ne da lezu na pandu nego i je i rascepe da izgleda mnogo agresivnije, a kostaju samo 40 evra!!! A sad treba da ih peskarim pa plastificiram tako da se nadam da ce biti ekstra!!!  biggrin
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #76 poslato: 24 јун, 2010, 07:04:53 »

Razmisli dobro oko peskarenja i plastificiranja. Imao sam jako loša iskustva, sve je bilo lepo do prve kiše, tj. do jeseni i onda je nastala katastrofa... Da li je do felni ili ovaj majstor nije znao da uradi ne znam, ali sam čuo slične priče sa nekoliko strana...

Dakle, brusilica sa adekvatnim nastavkom, smirgla, četka, farba - ne može da ispadne loše...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Miljan
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: 24 јун, 2010, 14:43:16 »

Ja sam radio celicne felne sam, ocistio, ofarbao, kao nove ispale, bile su i preko zime na autu, vise od godinu dana, i dalje su kao nove. Stavicu temu u "Uradi sam" u tako dana.  good
Sačuvana
wasilja
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: 10 август, 2010, 21:42:39 »

Drustvo evo ako mogu da se pohvalim, danas sam konacno zavrsio felne. Zahvaljujuci vasim savetima sam odustao od plastificiranja pa sam zato otisao kod farbara i pregitovao felne,pa bacio spricgit i na kraju prefarbao nekom poliuretanskom farbom sa visokim sjajem!!  biggrin Izbacicu i slike celog toka rada,samo sto mi je losa cam. na tel. pa ne moze da se vidi koliko je to dobro!!!  Roll Eyes
Sačuvana
wasilja
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: 10 август, 2010, 21:44:10 »

I na kraju se dobija...
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: 11 август, 2010, 15:00:21 »

fan
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: 11 август, 2010, 22:04:02 »

@wasilja
Jesi li ih stavio, kace li gde, posto mislim da su sire? I ja sam naleteo na iste za oko 65 eura sa nekim, kakvim- takvim gumama...
Sačuvana
wasilja
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: 12 август, 2010, 21:47:08 »

Stavio sam felne i super stoje ali kaci mi samo leva strana kad napunim auto,pa moram da idem kod limara da mi savija rubove!!!
Sačuvana
Speedy
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: 14 септембар, 2010, 10:49:58 »

@wasilja
  Kako se ponasaju ove felne ? Imaju li gde da se pazare ovakve ?Jesi li stavljao distancere?
  Kako kaci samo sa leve strane?
  Kace li napred, prilikom okretanja, pricah sa par vulkanizera, rekose da je tu najkriticnije?
hvala
« Poslednja izmena: 16 септембар, 2010, 10:44:01 Speedy » Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: 18 октобар, 2010, 21:50:50 »

Distanceri, jel to ovo ?

Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: 19 октобар, 2010, 16:31:50 »

To je to, koliko sam ja razumeo read služe da udalje felne od diskova , a i da premoste razliku u rasponu i rasporedu rupa(4x98 na 4x100 ili 4 rupe na 5 ili 3 i slično). Meni nije baš najjasnije oko "plivajućih - redukcionih-kliznih" šrafova, oni kao mogu da nadomeste do 2 mm razlike u dimenziji, a da ne oštete navoje, kako pročitah na netu??? scratch_ones_head Da li samo kod alu ili čeličnih felni? Koliko onda dobro drže točak i da li je korišćenje istih bezbedno?
Imas više o distancerima na http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=3&t=36814  ok
 drinks
« Poslednja izmena: 19 октобар, 2010, 16:35:36 nitro » Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: 19 октобар, 2010, 17:43:12 »

Moram priznati da i meni bas nije do kraja jasno kako raspon rupa pomeriti (mislim na sogurnost),
ovi sa slike su samo da udaljis tj. popravis ET, ako felna nije odgovarajuceg ET-a. Nabavio sam
dve felne od FIAT-a ali mi ET ne odgovara, cese u sponu,na seicento idu felne od 13" ,5 Jota, ET 33.
Lakse mi je da prodam te felne i kupim odgovarajuce nego da budzim.Ladine su dobre. odgovara
i ET, 13 cola su i od 5 Jota,isto kao i moje, za zimu i sa radkapnama su  odlicne. Cena im je 500 din.
Mislim da je jeftinije i prakticnije kada samo zamenis tockove sa zimskim gumama nego kada
moras kod vulkanizera dvaput godisnje na montazu guma.
Sačuvana

bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: 19 октобар, 2010, 22:36:06 »

A gde to ima Ladine felne za 500 dindži i da li odgovaraju za Pandu?  pardon
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: 20 октобар, 2010, 07:48:23 »

Felne od Lade bar nije tesko naci, ima na najlon pijaci (novosadki buvljak), i u auto otpadima.
Nasao sam i za 300 dinara, ali su bile dosta zardjale, za 500 su mnogo bolje,za 1000 sa gumom.
Nisam upucem u felne od Pande, koliki je ET, najbolje je skinuti tocak i probati jel cese negde.
Kada sam probao od Stojadina i Juga, zapinjalo mi je za celjust od kocnica na prednjem tocku.
Naj bolje je probati, tako sam pronasao da ladine ogovaraju, retko ces naci na felnama
osim na Italijanskim da pise ET, prodavac gleda samo da su 13" i odma tvrdi da su te dobre,
zato probaj obavezno. Ladine moraju imati kockaste otvore (novi tip), one sa okruglim
otvorima na felni su stari tip i ne odgovaraju za Seicento. Kupovina je naj bolja na auto otpadu,
parkiras auto, podignes jednu stranu i probas jel odgovara, obavezno probaj da okreces tocak,
stegni bar dva srafa da felna lepo legne na svoje mesto. Pozdrav
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: 20 октобар, 2010, 15:13:17 »

Dragi prijatelji, verovatno ste primetili da se nisam bas preterano ukljucivao u ovu temu (Felne), jednostavno iz razloga sto me nije mnogo interesovala, ali prosto vidim da ostali clanovi iskazuju znacajno interesovanje u ovoj oblasti - zeleo bih da Vas upozorim na neke od mnogih stvari na koje bi trebalo obratiti paznju prilikom izbora nekih drugih felni za Pandu Classic i to bez obzira na sve mudrorije koje mozete naci ispisane na samim felnama ili sve reci koje vam izgovore prodavci kako novih, tako i polovnih felni.
To su prosto neke ``cake`` koje mogu isplivati kad im se covek najmanje nada, a neke od tih ``caka`` pored neopevane materijalne stete koju mogu proizvesti, mogu imati i kobne posledice po zivot ljudi i panda.
Dakle fabricki Pande Classic proizvedene od 2001 - pa do 2003 fodine imaju felne 13`` 4 do 5 J sa offsetom ET 38. To bi mu bila neka fabricka norma uz gume 145 - 155 x 65 do x 70 u odgovarajucoj kombinaciji.
Jednom ranije ukazao sam na problem koji se moze pojaviti ako se montiraju felne u kombinaciji sa gumama (recimo vecim dimenzijama same gume), i da prilikom probe na okretanje sve deluje da je OK, odnosno nigde nekaci......Ali........ako se u nekoj situaciji desi da se kola popune na takav nacin da se sva sedista zauzmu gabaritnim ljudovima + puni gepeci i sl. (recimo kad ja s porodicom idem na letovanje), moze doci do kidanja nalivnog rebrastog creva rezervoara. (pisao sam ranije o tome). Osim materijalne stete i nesto mogucnosti da se sve zapali, ovo deluje opasno, ali moze se preziveti. Mnogo opasnija kombinacija se moze javiti u jednom drugom slucaju, i to - nazalost na jednom od najlepsih nestandardnih felni (po mom ukusu) koje su pravljene za Pandu (model Abarth - Borbet - vidi slike). Naime montaza ovih (predivnih) a da se prilikom toga ne zamene i upareni zadnji amortizeri od iste firme, pri opterecenju moze dovesti do toga da krajnji donji deo zadnjeg amortizera u sred puta, u nekoj krivini, i vecoj brzini c- udari u unutarnji deo zadnje felne, sto dovodi do efekta magareceg skoka - koji u takvim situacijama po pravilu izaziva smrtne posledice po Pandu i ucesnike u saobracaja. Da bi se bolje videlo prilazem slike koje same govore za sebe.........Sve u svemu molim Vas za OPREZ u ovom pogledu.........
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
  Štampaj  

Prebaci se na: