nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« poslato: 26 април, 2009, 12:25:58 » |
|
pozdrav svima ! Znam da je bilo price o svetlima u temi xeoni na pandi ali rekoh da pocnem novu temu . Pre par dana imao sam problem sa svetlom (sijalica dugih i kratkih svetala je crkla), i posto naravno u kompletu sijalica koji sam kupio bacim se u potragu za odgovarajucom "balonkom". Obidjoh par radnji i jedino sto sam nasao bile su sijalice od 40 W originalne sijalice su bile od 50 W.Namontiram to sto sam kupio i isto vece razocaranje, desni far na kojem je ta nova sijalica od 40 W jednostavno daje premalo kolicinu svetlosti sa oborenim svetlima. Resenje sa potrazio ovde i vidim da se za montazu jacih halogenki od recimo 100 W preporucuje montaza releja. Krenem u obilazak prodavnica da pokupujem potrebne delove:releje, adapter grla (H4 na R2), releje, zice..... U jednoj prodavnici na Crvenom krstu nadjem halogene sijalice od 55 W sa grlom R2 i namontiram bez releja razlika u kolicini svetloti je nemerljiva, panda je prosto progledala. Jedino mi ostaje da eventualno kod majstora nastelujem farove i da iste operem iznutra posto imaju neverovatnu kolicinu prasine. Moje pitanje za sve je sledece: da li je neko stavljao halogenke u pandu i da li bi ja obzirom na snagu sijalica od 55 W ipak trebao da stavim i releje?
pozdrav!!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 26 април, 2009, 18:52:21 » |
|
Nele ,upravo te halogene 55/60w sam stavio pre dve godine i nikakvih problema nemam. Samo furaj
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 26 април, 2009, 19:28:51 » |
|
Hvala Robi,
jos samo da nadjem majstora koji ce da mi nasteluje farove posto sam(greskom) cackao safove za podesavanje!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 26 април, 2009, 19:34:02 » |
|
Daj, ne glupiraj se, nadji negde mracno sokace i nasteluj to sam, ili skoci do bilo kog servisa koji radi tehnicki pregled,do duse moraces da se otvoris za kafu i sok. I ne zaboravi, desni treba da bije malo vise u desno zbog pesaka koji se krecu kolovozom. Pozdrav 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 26 април, 2009, 19:36:12 » |
|
ma nije roblem da ga sam nastelujem....  sam sam ga i pokvario, nego ne znam kako treba da budu podeseni visina snopa i tako to
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 26 април, 2009, 20:43:59 » |
|
Od prilike... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
drajgan
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 26 април, 2009, 21:31:05 » |
|
Takve R2 halogene sijalice 55/60w su bile na farovima Fiat Uno. Ja sam menjao levi far, pošto je staklo napuklo, i kupio od Una, ali bez mogucnosti podešavanja visine farova motorom. Stavio sam običnu sijalicu, zato što sam ih imao dve. Pošto je razlika u osvetljaju između obične i halogene evidentna, kupiću još dve (jedna za rezervu). Mislim da ne treba nikakav adapter - podnožja su istog oblika, a razlika u strujnom optrerećenju je neznatna.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 26 април, 2009, 21:35:55 » |
|
Generalno, releji nisu loša stvar, jedan moj kolega ih je turao na sve živo jer se tako pad napona manje manifestuje...
Ja bih to ipak profurao preko releja... Ali ako Robi kaže da tera i bez toga valja probati...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
rele
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 26 април, 2009, 21:40:29 » |
|
Ja će da stavim H4 od 100w i naravno preko releja,tako mi je na R4 uradjeno i ubija kako sijaju i kratka a dugačka su baš baš jaka.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 26 април, 2009, 21:45:30 » |
|
Generalno nakon stavlanja halogenki, i ciscenja fara iznutra kolicina svetlosti je zanatno veca. Jedino sam desni far greskom malo rastelovao... posto mi se blizi registracija i tehnicki (valjda ce tamo imaju uredjaj pomocu kog ce nastelovati to kako treba).ostavicu za sad ovako kako jeste Uzgred sto se tice tehnickog i registracije imali neko neku prepruku, gde nece mnogo da zakeraju (zadnje kocnice).
Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
drajgan
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 26 април, 2009, 22:02:04 » |
|
Kako bi Rele mogao bez releja. Stvarno ne ide. A i ne može da šteti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 26 април, 2009, 22:25:54 » |
|
Nele, motri na prekidač za svetla u prvo vreme, vidi da li se greje, ako je on ok onda nemaš nikakvih problema...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
ddrasko
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 27 април, 2009, 07:51:48 » |
|
Gde ima tih halogenih sijalica sa R2 grlom,pošto me uglavnom gledaju belo kada tako nešto tražim?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nele
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 27 април, 2009, 08:30:13 » |
|
radnja se zove auto sport,nalazi se u zickoj ulici na crvenom krstu!!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ddrasko
Pandista početnik