gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« poslato: 11 мај, 2009, 13:33:53 » |
|
Ne znam koliko nas zna za automobil Autobianchi Y10, poznat i kao Lancia Y10? O čemu se radi, model je skoro identičan našim Pandama samo što je malo ulepšan raznim dodacima za razmažene vozače.... Nije postigao uspeh kao Panda, ali bio je na tržištu dobrih 10 godina... Ko želi više informacija: http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia_Y10
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 11 мај, 2009, 13:39:30 gibanitza »
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 11 мај, 2009, 14:34:28 » |
|
Po cemu je indentican? Po tome sto je italijan ili necem drugom?
Ja ne vidim nikakvu slicnost sa nasim pandama.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 11 мај, 2009, 14:43:20 » |
|
Bem mu lebac Dađo, pa pogledaj sliku... Isti motor (hoću reći FIRE generacija), isti menjač, isti trapovi napred i nazad... Negde pročitah da i sedišta pašu 1 na 1, a u ovim Lancia modelima su bila neka fancy utegnuta i lepa sedišta...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 11 мај, 2009, 14:46:24 gibanitza »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 11 мај, 2009, 14:53:36 » |
|
Pa ako gledas po mehanici onda bi pola automobila bili isti.
Sedista nemaju veze sa vezom jer se oprema u tim lancijama drasticno razlikovale od pandi jer nase pandice su narodni automobili a lancija nikad nije bila.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 11 мај, 2009, 17:23:19 » |
|
Slika kaže više od 1000 reči... A ti malo probistri literaturu po internetu, šta više ostavio sam i link... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 11 мај, 2009, 17:47:09 » |
|
Pa bas slika govori vise od hiljadu reci. Pocnimo od stakala koja su sva zaobljena na lanciji a na pandi ni jedno. Cela karoserija je zaobljena a panda je skroz kockasta. Zadnji kraj je sasecen pa vise lici seicenta nego na pandu. Zadnji farovi su vodoravni a na pandi su uspravni. Brave na vratima su totalno drugacije a da ne pricam o unutrasnjosti. Ali lici kao sto kazes, ima isti motor i trapove? Mozda je isti i rezervoar? Da, zajednicko je sto imaju jedan brisac napred.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 11 мај, 2009, 18:10:16 » |
|
Jesi li ti to malo bezobrazan ili mi se čini?
Poenta je da je auto napravljen na istoj platformi kao Panda...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 11 мај, 2009, 18:30:03 » |
|
Pa bitno je sta je poenta, ali mnogo je automobila napravljeno na istoj platformi. I nemoj molim te da si nervozan ako je neko rekao da nisi u pravu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 11 мај, 2009, 18:35:39 » |
|
Mislim da grešiš... Automobili pravljeni na ovoj platformi su Panda, Marbella (i to sa drugačijim zadnjim vešanjem) i ova Lancia/Autobianchi... Ako znaš još za neki model navedi ovde...
Priznajem da sam se loše izrazio, nije identičan ali je što bi rekli "related" - srodan, dele istu osnovu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 11 мај, 2009, 19:24:07 » |
|
To je druga stvar. Jer danas ima puno razlicitih marki automobila koji su radjeni na istoj ili slicnoj osnovi a o motorima da ne pricam.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Karabaja42
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 11 мај, 2009, 19:24:35 » |
|
Ne znam koliko nas zna za automobil Autobianchi Y10, poznat i kao Lancia Y10?
Stavio bih ruku u vatru da sam vidio jednu ovakvu Lanciju u verziji 4x4  Baš ću sutra da provjerim, dečko koji je vozi radi na benz. pumpi 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 11 мај, 2009, 19:43:13 » |
|
@Dađa...
Tako je... Fiat Panda Nuova deli postroj (samo skraćen) sa Fiat 500 Nuovo a njegov postroj u kompleti koristi Ford Ka (Mk2)
@Karabaja
Jeste, postoji u 4x4 varijanti! Samo što se vuča pozadi ne aktivira ručno nego automatski pomoću nekih elektro-vakuumskih spojnica šta li...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 11 мај, 2009, 19:53:38 gibanitza »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 12 мај, 2009, 16:09:16 » |
|
Jel' to Lancia nešto kao FIAT де лухе. Stvarno,Giba,ako sedišta pašu na Gvida ili Tutulića,to nije dovoljno.Prednja i zadnja sedišta u istom dezenu-super ako su lepo očuvana,OK ako su bolje tapacirana i udobnija pa staviš presvlake,u protivnom samo su duplo starija. Jesi li obratio pažnju na dizalicu i ključ za točkove?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 13 мај, 2009, 06:34:58 » |
|
Da da, u kontra ćošku su...
Inače, šta je još zanimljivo: vešanje je skoro isto kao kod nas pa se lako može prebaciti na Pandu a razlika je u tome što je klirens manji (što ne znam koliko je pametno za naše puteve) pa se dobija sportski izgled i bolje ležanje...
Takođe na 4x4 modelima se koristilo rešenje koje je omogućilo da kada je isključen pogon na zadnje točkove nema okretanja polu osovina i diferencijala što je smanjivalo habanje, vibracije i potrošnju pa su mnogi prebacivali taj sistem na Pande 4x4...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 13 мај, 2009, 06:38:41 gibanitza »
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvonet
Iskusni Pandista

Van mreže
Panda pod snijegom
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 13 мај, 2009, 19:21:04 » |
|
ova sjedala bi trebala odgovarati nasim pandama... a i na izgled se vidi da su sve rucice i polugice iste... moj prijatelj je kupio ladu nivu sa ugradjenim prednjim sjedalima iz ovakve lancie...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|