gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« poslato: 11 мај, 2009, 13:50:44 » |
|
Evo počinju polako vrućine... U subotu videh da imam u vikendici neki šiber, upakovan u kutiju, ko zna od koga i od kada... Šta mislite o tome? Jel imao neko iskustva sa ugrađivanjem nefabričkih šibera?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 11 мај, 2009, 15:10:52 » |
|
To malo izašlo iz mode od kako su počele klime da ulaze u modu. Mislim da je to strašna stvar pogotovo na otvorenom kada autić piči. Luftiraš a ne duva. Nije kabrio ali mu dođe "skoro" isto. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 11 мај, 2009, 20:24:54 » |
|
Ma znam... Imao sam na pokojnom Audiju fabrički šiber, kipujem ga, otvorim ventilaciju i ide fin cug, bez da me zvizne promaja... Mnogo je prijatnije od klime...
Ne znam ni koliko košta ugradnja, ni ko to radi, ni koliko je pouzdano da ne procuri ako sada budem hteo da ga turam na Pandu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 11 мај, 2009, 21:46:28 » |
|
Ja sam svojevremeno(1990) kada sam kupio novog Rendžu hteo da stavim šiberdah. Ali, zbog rebrastog krova na autiću, neki limar mi je rekao da slabo može da mi garantuje da neće da curi pa je pominjao silikon i sl. tako da odustadoh.  Panda ima ravan krov i ako se pažljivo montira, ne verujem da može da se desi neka pizdarija u smislu curenja. Normalno, i šiberdah bi trebalo da bude kvalitetan a ne neki saharsko-pustinjski model gde kiša nije pala od Tutankamona do danas. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 11 мај, 2009, 23:06:05 » |
|
shiber je super stvar. imao sam ga na bubi i to fabricki sa sve vetar lajsnom. moj drug je nabudzio shiber na juga pa cu ga pitati gde i kako ... znam samo da moze da se otvori na kip,nesto kao zadnja stakla na pandi. ne funkcionise kao kod automobila koji imaju fabricki shiber pa da ga otvoris do pola krova.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 12 мај, 2009, 15:50:58 » |
|
Ne znam ni koliko košta ugradnja, ni ko to radi, ni koliko je pouzdano da ne procuri ako sada budem hteo da ga turam na Pandu...
Obično se to isporučivalo u kitu sa šablonom za ugradnju,pa ako nađeš list papira veličine šibera sa krstićima i kružićima, ondak: Пеаце оф цаке
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ZIKAL
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 21 мај, 2009, 12:08:25 » |
|
Taj siberdah je stvarno super stvar i ja cu,ako ga u Bubanj potoku nadjem,(a ko trazi taj i nadje) ugraditi na Pandi.Ugradnja je dosta jednostavna,uz pomoc,busilice,ubodne testere za metal,brusilice,poluokrugle turpije,manjeg cekica,silikon mase, itd,itd...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 21 мај, 2009, 12:42:36 » |
|
Žiko, a šta mislite o stavljanju pur pene u slučaju da je krov pravljen od duplog lima? Kakva je uopšte konstrukcija krovA?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 21 мај, 2009, 21:47:30 » |
|
Mislim da nije dupli lim??? Ima samo nekih profila za ojačanje, rekao bih. To možda bude problem.  I ja se nosim sa mišlju da ugradim jedan. To umem sam da stavim i nije neka majstorija. Više bravarski posao. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 21 мај, 2009, 23:06:32 » |
|
nikako da nahvatam ovog druga koji je to radio na yugicu da ga priupitam "KAKO"!!!! tu bi moralo i nebo da se skida skroz pa da se kroji za shiber,jel da?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
zvonet
Iskusni Pandista

Van mreže
Panda pod snijegom
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 21 мај, 2009, 23:11:27 » |
|
u krovu nije dupli lim... imaju poprecna ojacanja ali ona ne bi trebala praviti problem za siber(osim ako nije 1mx1m)... tapacirung na "plafonu" je svakako tanak i lijepljen pa i s njim nije problem... mislim da se moze jednostavno izrezati potrebna dimenzija ali ostaviti malo duze platno da se moze lijepo presaviti pa sve spakovati pod okvir od sibera. Zna li neko koliko (otprilike) kosta siber?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
ZIKAL
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 22 мај, 2009, 08:25:08 » |
|
Gibaja,ma mislim da nam Pur-pena ne treba!Sada ima toliko dobrih silikona,da zasigurno mogu rešiti, npr.problem curenja vode. Naše nebo je,da ne kažem smešno, i ne bi trebalo da predstavlja neki problem. Sto se tiče lima,toliko je "jak" da sam ga ja nehotice probio,proširujući otvor na ojačanju za tipl koji je trebalo da učvrsti tapacirung.Ubedjen sam da je lim 0,4-0,5mm,što će reći,da bi eventualno rezanje bilo sasvim lako. Ima samo jedan "problem"!!! Zoki ga je spomenuo,OJAČANJE ! Ja nisam detaljno gledao na kom su odstojanju poprečna ojačanja,ali bojim se da to može da zezne stvar. Možda bi mogli da samo jedno ojačanje eliminišemo,a da shodno tome i prostoru izmedju ojačanja,tražimo veličinu šiberdaha.Ili da se ide na varijantu dodavanja profila i naravno varenja.Nije zgodno narušiti geometriju krova,jer bi nam bilo zagarantovano curenje vode u kabinu.Uvijao bi se krov,ki ...  Što se cene tiče,i to je šareno.Proletos sam ih vidjao u B.p. od 50 do 300 evra.Meni su se dopali sa staklom(plastikom)u boji i sa mogućnošću kipovanja, kao kod stabilnih prozora.Vidjao sam ih i sa el.motorom,ali i sa "gvintom". Najbolje je naći manje u kompletu sa šablonom,kao što Ifa reče. Pozz
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 22 мај, 2009, 08:43:44 ZIKAL »
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 22 мај, 2009, 08:36:04 » |
|
Svaka čast herr Žiko na analizi!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Karabaja42
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 22 мај, 2009, 09:14:13 » |
|
Samo pravi džiber u pandu ugrađuje šiber  Šala, naravno, i ja sam živo zanteresovan za ugradnju šibera, više iz praktično-ljetno-toplotnih razloga nego iz razloga šminke. Imam super šiber sa prozirnom plastikom samo...  pokolebaste me sa ovom konstatacijom o geometriji krova. Moj je baš ogroooooooooman (ama šiber, kvarnjaci jedni)  . Sačekaću da to neko od Vas - iskusnijih pandista prvi uradi pa da nam prenese iskustva 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
|
|
|
|
ZIKAL
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 22 мај, 2009, 09:22:36 » |
|
Evo ga sa dimenzijama i dim.otvora.Naravna samo kao primer.Eeeeeee,ovakav je pravi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|