Panda Club Serbia
13 фебруар, 2012, 05:34:37 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Problem sa prednjom haubom  (Pročitano 675 puta)
Pandolina
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 24 јануар, 2010, 20:04:25 »

Prijatelji imam problem,tj.mogao sam da imam još veći ali je sve dobro prošlo.
Naime,vozim pre neki dan i sva sreća gužva pa nisam išao brzo,kad ''Čvak'' otvori se prednja hauba.Sva sreća maloj brzini pa se nije podigla i brzo sam stao.
Problem,pukla ona sajla mehanizma za otvaranje.Ali ono što me je zabrinulo je da sam tek sad primetio da na mehanizmu ne postoji ona kukica (kao na Jugu na primer) koju moraš ručno da pomeriš u stranu da bi podigao haubu,i koja osigurava od ovakvih situacija da se hauba same ne digne.
Da li sam u pravu, meni fali taj deo?
Sačuvana
mirorab
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #1 poslato: 24 јануар, 2010, 21:07:56 »

...meni fali taj deo?

Ako je suditi po pandi koju ja vozim, fali.
Postoji kuka od žice koja osigurava da se hauba ne podigne kada povučeš sajlu (ili se ista prekine...) i koju moraš gurnuti ka nazad da bi se hauba podigla.
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
Pandolina
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 24 јануар, 2010, 23:03:37 »

E pa to je to,ja nemam nikakvu kuku,žicu ili slično,da li i gde to mogu da nabavim ili je to sastavni deo mehanizma za zatvaranje haube
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 25 јануар, 2010, 07:42:36 »

Zovi Milana (milan01), on ima gomilu delova od Pandi donora... Ili vidi u AP sportu, možda kod Boban Sajli i tome slično...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Pandolina
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 10 фебруар, 2010, 23:16:22 »

Problem resen zahvaljujuci Milanu 01. Hvala
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 09 новембар, 2010, 21:20:27 »

Danas jedan lik pogleda makinu Kante, izmjenismo par riječi. Lik zatvori haubu, pozdravismo se, krenuh. Malo sam rastrojen, jučer odvedoh mog psa veterinaru, uspavan je bio zauvjek, pa nisam baš obraćao pažnju na ništa.

Odjednom tras!!!  skull skull
Hauba lupi o šoferšajbu pri brzini od 60 km!!!!! Zaustavih se uz rub ceste kao da je to najnormalnija situacija, jednostavno sam antitalenat za paniku  whistle
Pa ako i nije bila dobro zatvorena, ona usrata kuka bi morala osigurat da do toga ne dođe.
Pogledah, sve je tu: sajla, kuka osigurač.....
Uspjelo mi je nemoguće! dance1
Hauba se  sad nije dala zatvorit, iskrivili su se donji plehovi haube na koje su prišarafljene šarke haube...
Čekič, par udaraca, malo natezanja.... zatvorih i direkt autolimaru.
I on gleda i ne vjeruje vlastitim očima.
Sredio je stvar za 10 minuta.

Pomenuh li već u jednom postu da sam kurate sreće?
« Poslednja izmena: 09 новембар, 2010, 21:43:19 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 09 новембар, 2010, 23:42:52 »

@ Pandit

Zajebata situacija.  skull skull
   Davne 1973. Ja mlad vozač. Manje od godinu dana od sticanja vozačke dozvole. Auto "Škoda" 1000 MB ( Škodilak) ćaletov. Na Ibarskoj magistrali, pri brzini oko 100 Km/h (za taj auto u to vreme to je bilo 200 na sat) na pravom putu se otvara prednja huba. To je na tom autu bio poklopac gepeka. Kad tada nisam sleteo sa puta, jer sam se pre svega usr'o od straha, neću nikada, a evo i nisam već tolike godine. Doduše, nekontrolisano otvaranje haube nisam posle toga nikada doživeo i nadam se da neću. Gadno iskustvo, zaista. prankster
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 09 новембар, 2010, 23:54:08 »

Da, Zoki, i ja sam iznenađen, jednostavno mi se čini nemoguće, posebno pri brzini od 60 km/h. Sutra ću malo bolje pogledati bravu i taj žičani osigurač.... bem li ga smotana.
Hehe.... Škoda 1000 MB, doktor bijah za nju smile  Imao ju i moj stari. Čudo od auta sa motorom straga. Jednom sam dok bijasmo na putu zamjenio gas zajlu novom, u mrkloj noći bez ikakava osvjetljenja, sve na opip i posjećanju. A imala je fiksnu sa uprešanim valjcima na kraju. Još danas sam ponosan na taj podvig smile I prefarbao sam cijelu prije no što ju je stari prodao, za nevjerovat, špricom na električni pogon. Nigdje nije zalilo i izgledalo je prilično profesionalno. Danas se to ne bih usudio, a imam odličan kompresor i Sata šprice.
« Poslednja izmena: 10 новембар, 2010, 00:03:59 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #8 poslato: 10 новембар, 2010, 07:54:16 »

Pandit, možda je nisi zatvorio do kraja?

Meni se kada sam se vraćao iz Subotice desilo da hauba igra ko blesava, upao sam u firung nekog šlepera u neke turbulencije i hauba je počela tako da oscilira i da se trese da sam mislio da će je vetar/strujanje iščupati... Nije bilo ni malo prijatno...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: