Panda Club Serbia
13 фебруар, 2012, 05:38:39 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Pukotina  (Pročitano 483 puta)
darkosim
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« poslato: 14 јануар, 2011, 21:35:08 »

Kao sto vidite na fotografiji strelicom oznacena je pukotina u obliku krive linije kada sam osmirglao boju i dosao do lima pukotina je na limu u obliku krive niti tu pukotinu imam i sa jedne i sa druge strane nesiri se vec dve godine ima li neko predstavu zbog cega se javila ta pukotina.?
Sačuvana
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 14 јануар, 2011, 21:42:38 »

Umor materijala od vibracija, pospješen jačim udarom na rupi/rupama na asfaltu ili slično. Pandin lim je jako tanak (ruski lim prešan u Poljskoj, sastavljan u Italiji) pa to nije ništa čudnog ni novog.

Imam na Kanti slično na stubu karoserije između prednjih vrata i zadnjeg prozora. Zaustavio sam hrđu kemijski, prekitao, prefarbao. Pošto je stalno jednaka i ne širi se, nisam dao varit, jer bi var kasnije nezaustavljivo hrđao sa unutarnje strane koja mi je nedostupna.
« Poslednja izmena: 14 јануар, 2011, 21:45:24 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
darkosim
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 16 јануар, 2011, 11:14:39 »

E to ti je ta famozna pukotina tretirana sa svim i svacim ali  bez uspeha resent
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 16 јануар, 2011, 11:51:36 »

Ovo je stvarno jako čudno, barem meni.

Nekako mi ne liči da je puko lim... Ne znam ni šta bi bilo pametno da se radi... Možda da se oguli do zdravog lima, pusti var od dva tri cm, izbrusi, premaže odmah epoksidnom bojom i po želji lak farbom.
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 16 јануар, 2011, 12:12:51 »

Da, to je zamor materijala, jednostavno je lim bio prenapregnut kod štancanja. Varenje ne savjetujem, jer kroz godinu dvije ćeš imat rupu kao šaku...
Daklem sljedeće:
1. očistiti pukotinu od rđe i to kemijskim sredstvom koje hrđu pretvara u trajni spoj. Ne Ferosanom, to je bezveze. Napisao sam o tome u postu Uklanjanje hrđe. Uzeti tanku mrežicu staklene vune (nikako bez!!) i dati ju tanak sloj eposkidnog kita tako da mrežica ide bar 2 cm od pukotine sa svake strane.
2. prekitati istim eposidnim kitom.
3. Kad se osuši, ide špric-kit, brušenje, temeljna boja i auto lak.
4. voziš kao da ništa nije bilo.

Jest malo posla i puno strpljenja, ali isplati se.

Bilo kakvo kitanje bez staklene vune (najbolja je ako je pletena u mrežicu) dovodi do brzog puknuća kita. Najsličnije je to betonskoj ploči bez armature, koja bi pukla zbog vlastite težine. Beton bez armature je najobičnije lijevano kamenje.
« Poslednja izmena: 16 јануар, 2011, 12:16:18 pandit » Sačuvana

bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 16 јануар, 2011, 13:18:56 »

Pandid,

To što si napisao stoji i ja se u potpunosti slažem  good
  Ali, verovatno nisi upoznat. Putevi po ovoj našoj Srbiji nisu ni nalik putevima ni u Hrvatskoj a o Sloveniji da ne govorim. Neću detaljno da opisujem naše puteve i nazovi auto-puteve ( Otomanske džade za zaprežna vozila) jer bih se toliko najedio da bi admini morali da mi dilitiraju tri četvrtine priče. rtfm rtfm Tek u Beogradu je haos. angry2 angry2 Naročito tokom zime i u rano proleće. Posle to kao malo pokrpe. Ali ništa od toga. Opet isto. Sada su tu i tamo počeli po neku glavnu ulicu da sređuju temeljno. One manje i sporedne su užas... prankster
 Jednostavno, ovde automobili, pogotovo kao naši, stari sedam...osam i više godina, prešli stotinak i više hiljada napolju a nekoliko desetina hiljada ovde, zbog takvih uslova počinju da popuštaju na spojevima limarije. Čista logika. Kako si ti lepo rekao-zamor materijala. Znači, što je više rupa na putu i što su rupe veće, to je i zamor brži i jači. Logično... Mislim da nema neke druge filozofije. cray cray 
 Malo pomoći tu ima od mrežica, epoksida, krpačine... pardon Jedino švajsovati, pa koliko traje.
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 16 јануар, 2011, 13:22:22 »

Zašto kažem da je zamor materijala: puklo ti je tamo gdje nema nikakvog vara ili drugog spoja. Kad bi pucalo dalje, odmah bih ti preporučio švasanje, ovako....
Ali normalno, ti odlučuješ, auto je tvoj:)
Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 16 јануар, 2011, 17:12:14 »

Nasi putevi su super, ko Vam je kriv sto ne umete  da uzivate u njima !  on_the_quiet

Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
Bunda
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 19 јануар, 2011, 11:30:54 »

blush2
Pokusaj sa akrilnim silikonom on je rastezljiv i da se obradjivati tj. farbati
Sačuvana

Nepsujem,nepušim ,nepijem,bemti upade mi cigareta u pivo smile
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 19 јануар, 2011, 11:58:41 »

Taj akrilni silikon je za zidove. Ne podnosi vlagu i nije za auto.
Sačuvana

dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 19 јануар, 2011, 13:24:44 »

Darko sve ove nase pande su bile cuknute pre nego sto su dosle u nase ruke, bar mogu da tvrdim za one kupljene u Novom Sadu.
 I ja sam mislio da je moja panda cela ali sam posle video da je krilo i far menjani.
Tako da ne treba da te cudi ako negde pukne pogotovo zbog rupa na nasim putevima.
Sačuvana
darkosim
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 23 јануар, 2011, 18:04:40 »

ljudi da mi se te pukotine nisu javile zato sto sam pre dve godine menjao amortizere i stavio neke italijanske "viktor" amortizere????????? biggrin biggrin biggrin
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: