Panda Club Serbia
10 фебруар, 2012, 11:42:30 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Štampaj  
Autor Tema: Akumulatori  (Pročitano 4798 puta)
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 11 новембар, 2009, 10:36:49 »

Šuki, rele za uključivanje grejača zadnjeg stakla nalazi se iznad osigurača, imaš tri komada, jedan je za svetla, jedan je za migavce (automat), jedan je za grejač, pogledaj prekidač ili rele, ali mislim da bez obzira na stanje prekidača i relea, kada izvadiš ključ, instalacija ostaje bez struje.
Sačuvana
šUKI
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 12 новембар, 2009, 21:00:01 »

posle prošlog auta ne može me ništa iznenaditi angry2
Sačuvana
šUKI
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 12 новембар, 2009, 21:13:26 »

čini mi se,ne mogu garantovati kao da je bilo odmaglljeno čim sam seo u auto ,a to znaci da ima tu stuje i bez kontakta?!?!
Sačuvana
šUKI
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 14 новембар, 2009, 19:48:54 »

može li neko da mi objasni koji je relej od grejača zadnjeg stakla,na prvoj slici su od putničke,a na drugoj od van-a(ne vidim razliku)
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 14 новембар, 2009, 22:01:02 »

Trebalo bi da stoji levo od ovog braon releja koji je automat za migavce. Ja ga na ovim slikama ne vidim.
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 14 новембар, 2009, 23:17:53 »

Čekaj, zar nema sličica ispod svakog osigurača? Za grejač zadnjeg stakla bi trebalo da je kao na ovom prekidaču:

Sačuvana
šUKI
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 15 новембар, 2009, 18:41:40 »

izgleda da sam konačno locirao problem heat,struja za grejač zadnjeg stakla ne ide preko releja,na autu bez kontakta na grejaču ima struje(mereno instrumentom),što znači da je verovatno neispravan prekidač :angry2:Otkako sam pre par dana otkačio žice sa grejača  nemam problema sa akumulatorom i palenjem dance1
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #37 poslato: 15 новембар, 2009, 19:04:24 »

Teški budžitis  angry2

A sada uživaj  dance1
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 15 новембар, 2009, 19:44:55 »

Hm, chudno! Ja bih pre svega prekontrolisao relej od grejaca - da nije ``zalepio`` kontakte, tako da bez obzira na polozaj prekidaca - ``drzi`` struju na grejacu. Isto vazi i za eventualne kratke spojeve na samom prekidacu. Pokusaj da iscupas relej i da vidis dal je mozda ``zalepio``. Tek ako nije predji na sam prekidac. I jedno pitanje - Kako se ponasa lampica grejaca na instrument tabli (naradzasta-sa slicicom grejaca). Dal se pali samo kad pritisnes prekidac, il se uopste ne pali?
Sačuvana
šUKI
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 15 новембар, 2009, 20:06:12 »

probao sam da izvadim releje i pokazuje napon i bez njih,a lampica se ne pali uopšte
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 15 новембар, 2009, 20:33:26 »

Šuki, možda bi trebalo da odeš do auto električara. Izgleda da je neko nešto budžio.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 15 новембар, 2009, 21:48:01 »

Shit, to sam i mislio. Sad mozda je lampica i riknula (ako je stalno gorela), ali ako ima napona i bez releja, onda je neko nesto budzio. Tu postoji neki direktan spoj na zivu sruju, mimo kontakt kljuca. Otkrivanje tog spoja ti ne gine........(do tada raskaci grejac pazljivo da ne pokidas buksne na njemu). Inace verujem da je sam prekidac potpuno u redu, ali mora da je neko pobrkao neke buksne ili na njemu, ili na tabli sa relejima-osiguracima.........Ajd videcu dal kod svaba ima elektricna shema, pa ce lakse biti naci sta se gde vezuje........
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 05 децембар, 2009, 19:11:56 »

Eh da se pridruzim ostalima.........Eto danas da zaverglam - kad onaj poznati usporavajuci zvuk (ko Paja i Jare kad pale Hannomaga)........Drugi pokusaj - sijalica na tabli sve slabije ckilje a od okretanja jedva i traga -- samo veoma bledi pokusaj.......i steketanje bendix-a........Naravno uvek se to desi kad covek negde zuri.......
Krenuh - ramenom na sve ili nista, i naravno posle tri metra zaleta u riverc - (toliko je bilo mesta i u tom smeru je bilo nizbrdo), kresnu Pandini iz zaleta (bez prezubljivanja kajsa)..........Kasnije nakon jedno 30tak minuta voznje upali na kljuc, ......E sad ce mo da proverimo dal je samo doslo do praznjenja zbog nedostatka elektrolita (nisam proveravao od pre mora) ili je konacno dosao kraj ovome FIAMM iz prve ugradnje.......
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #43 poslato: 06 децембар, 2009, 12:50:36 »

Alal ti plajvaz Aco! Čekao sam nečije iskustvo sa paljenjem na gurku, sada mi je laknulo jer si dokazao da može... Pre svega me je bagovalo to što nisam znao šta se u tom slučaju dešava sa pumpom za gorivo jer ona mora da nabije neki pritisak da bi motor kresnuo a struju za rad u tom režimu vuče iz akumulatora (lako je kod ovih muzejskih automobila - mehanička pumpa a kabrurator ima lonče sa potrebnom količinom goriva)...

Inače, koliko sam čuo Panda (FIRE 1.1) u slučaju prezubljivanja ne krivi ventile mada i to prezubljivanje sa dobrim kaišem je retkost koliko sam primetio... A i kod mene je izgleda FIAMM iz prve ugradnje, mada za sada ne pokazuje znake slabljenja...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 06 децембар, 2009, 15:47:01 »

Danas obavljeno smirglanje klema - pomoglo - sve se vratilo u normalu. Posto sam juce prokrstario ceo grad po nevidjenoj guzveskari, izgleda da se FIAMM napunio. Proveren elektrolit - ima ga koliko treba, nista nije isparilo u odnosu na pre pola godine......
Sto se paljenja na gurku tice - sve je ok s tim da je struje ipak bilo - malo ali je bilo. Sijalice su na tabli ckiljile i kod verglanja su se gotovo gasile, ali je pumpa goriva odzujala (nesto tise nego obicno), i culo se ono tak posle zujanja pumpe. E sad ne znam da li bi bilo isto u slucaju da potpuno izostane bilo kakav napon na akku, to jos nisam probao. Inace sto se paljenja na gurku tice, uopste se nisam plasio prezubljivanja - jer iz prakse znam da nije to bas tako da svaki cas prezubi......(dok jednom ne platim....). Vise sam se plasio sto sam morao to da uradim na prepunom parkingu s tim da sam imao svega jedno 4 metra u rikverc do betonske zardinjere. Posto je Panda nesto teza od mene, nisam imao problema da je zaletim, ali dok sam ubacio u rikverc (naravno kontakt je bio ``on``) i dok sam otpustio kvacilo na kratko Panda kresnu iz cuga, ali dok sam mu ga ponovo dao po kvacilu - preturih zardinjeru. Srecom branik je nije ni osetio......j*b&ga, Vratih zardinjeru na mesto (95 baba je vec bilo na prozorima da provere sta se desava, a prizor je pratilo i 863 deda koji su posli na subotnji pijac). Da ste samo videli te face kad su me videli da vracam zarinjeru, bacam kratak pogled na neostecen branik, sedam u auto vrrrrrm, vrrrrrm i odlazim..........(Bese im visestruko zao, posto su se sladili jos kad su culi kako bezuspesno pokusavam da verglam, pa kako uspesno palim na gurku na tri metra prostora u rikverac, i jos uspesnije cupam betonske zardinjere po parkingu koje su iste te babe i dede tu isporazmestale da se neko ne bi parkirao.......HE,HE,  jester jester j*b&te se, kad imate Pandu za protivnika, HE,HE jester jester jester Izvinjavam se zurim....... lol lol lol
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Štampaj  

Prebaci se na: