gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #45 poslato: 10 април, 2010, 20:52:36 » |
|
Danas sam se oprostio sa majkumulatorom marke FIAMM, najverovatnije iz prve ugradnje  Jučer nije mogao da vergla a i zimus je par puta pokazao znake slabljenja dok jutros nije više davao znake života. Nasledio ga je Crni Konj iz Sombora, sa malo više Ah (45), od koga očekujem pouzdanu uslugu u naredne 2.5-3 godine
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #46 poslato: 10 април, 2010, 21:05:53 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #47 poslato: 11 април, 2010, 15:07:40 » |
|
Meni je prošle godine prilikom kupovine auta lik na placu u NS uz pomoć "črvene", kom 1, doneo gajnc nov Magnetti marelli i skinuo onaj koji je bio u haubi. Mislim da će potrajati... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
garcha
|
 |
« Odgovor #48 poslato: 13 април, 2010, 14:31:55 » |
|
Još jedan komenar vezan za pražnjenje akumulatora jer sam imao problem sa istim.
Naime, moj CD plejer-radio ima izgleda popriličnu potrošnju u "Standby" režimu, tj troši izgleda malo više struje za održavanje memorije nego što je normalno tako da je u stanju da mi za nedelju dana isprazni akumulator ako ne palim auto (u zimskom periodu). Čuo sam još par ovakvih slučajeva pa obratite pažnju, tj. oni koji ređe voze (taj sam).
Problem ću da ređim tako što ću da ugradim prekidač za napajanje na prazno mesto na tabli i njime potpuno prekidam struju radija kada ne vozim. Postoji još i varijanta da se ne vezuje napajanje za memoriju direktno na konektoru radija ali u tom slučaju nema pamćenja stanica uopšte.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #49 poslato: 24 јул, 2010, 20:55:09 » |
|
Doso s posla ja za bravu nita ni da bekne sreca na pevcu ima nizbrdica pa u drugu i eto me kuci.Mozda ce se napuniti usput kontam, ja u garazu(minimum sam ga 20 minuta vozio) ugasi upali nemere nista sutra jurim akumulator ovaj je jos fabricki.E da malo mi je bio otvoren prozor pa kontam da nije voda pokvasila prekidace elektropodizaca al kad je kljuc izvadjen makaki,
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #50 poslato: 24 јул, 2010, 22:19:22 » |
|
Pazi samo kada staviš nov probaj na kleme da li varniče bez kontakta i kada je sve isključeno. Da ti nije negde neki uređaj ili instalacija u šlusu pa da ti i novi ne udesi... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #51 poslato: 24 јул, 2010, 22:20:42 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #52 poslato: 24 јул, 2010, 22:22:08 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #53 poslato: 25 јул, 2010, 08:05:03 » |
|
Je je 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bibazoki
|
 |
« Odgovor #54 poslato: 25 јул, 2010, 09:50:19 » |
|
Onda autoelektričar 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
RENO4+PANDA4+4=12
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #55 poslato: 25 јул, 2010, 12:33:48 » |
|
Alo ljudi skinem ovaj bacim metem drugi i ako nesto nebude valjalo kod autoelektricara.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #56 poslato: 25 јул, 2010, 16:28:12 » |
|
Akumulator sam skinuo osmirglo kleme stavio da se puni al izgleda da je rikno ne greje se nema mehurica nece cak ni da zavarnici luk da namesti kad skidam kleme punjaca.Nista moracu kanda da uzmem Vesnu ili Topla jer ovaj Turbo star(50Ah) prvi put vidim 45 je dovoljno kanda.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #57 poslato: 25 јул, 2010, 17:43:06 » |
|
Akumulator sam skinuo osmirglo kleme stavio da se puni al izgleda da je rikno ne greje se nema mehurica nece cak ni da zavarnici luk da namesti kad skidam kleme punjaca.Nista moracu kanda da uzmem Vesnu ili Topla jer ovaj Turbo star(50Ah) prvi put vidim 45 je dovoljno kanda.
kanda ce ti biti dovoljno, al od viska glava ne boli.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #58 poslato: 25 јул, 2010, 17:57:26 » |
|
Od viška Ah neće glava da te boli, ali može da se preoptereti alternator, pa da kvrcnu diode pa da te onda zaboli glava...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
Miljan
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #59 poslato: 26 јул, 2010, 11:25:05 » |
|
Ne moze nikako da preoptereti alternator, kad je prazan akumulator potpuno je svejedno da li je 34Ah ili 120Ah, samo sto ce ovom od 120Ah trebati vise vremena da se napuni. Uvek stavljati najveci koji moze da stane na predvidjeni nosac.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|