Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 22:55:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Lampica za ulje se gasi sa zakasnjenjem !  (Pročitano 696 puta)
Peckoni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 17 мај, 2009, 20:50:01 »

U poslednje vreme primecujem da pri startovanju hladnog motora, lampica za ulje se gasi sa zakasnjenjem. Otprilike kad motor kresne lampica gori jos sekundu i po do dve. Zimus sipah Marly Gold mada ne verujem da je viskozitet ulja u pitanju. Pumpa za ulje je pri kraju ili.....
Sačuvana

Don't worry, be happy ! 

A vi kako te?
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 17 мај, 2009, 23:37:11 »

U poslednje vreme primecujem da pri startovanju hladnog motora, lampica za ulje se gasi sa zakasnjenjem. Otprilike kad motor kresne lampica gori jos sekundu i po do dve. Zimus sipah Marly Gold mada ne verujem da je viskozitet ulja u pitanju. Pumpa za ulje je pri kraju ili.....

Ili je to normalno pri hladnom startu motora.......
Nema mesta zabrinutosti.
 pozzz
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 18 мај, 2009, 06:31:34 »

Proveri nivo ulja za svaki slučaj, možda je opao...

Ovo što si napisao je u granicama normale, kao što reče Robi... I kod mene je isto tako i za žutu - gremlin lampicu i za lampicu za pritisak ulja... Problem bi bio da lampica počne da treperi kada je motor zagrejan a ti stojiš u leru , tj. tada se najbolje vidi istrošenost pumpe za ulje ili nekog drugog dela motora (recimo letećih ležajeva) jer je ulje najređe a protok najmanji pa lako može da opadne pritisak...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 24 мај, 2009, 21:24:48 »

Proveri nivo ulja za svaki slučaj, možda je opao...

Ovo što si napisao je u granicama normale, kao što reče Robi... I kod mene je isto tako i za žutu - gremlin lampicu i za lampicu za pritisak ulja... Problem bi bio da lampica počne da treperi kada je motor zagrejan a ti stojiš u leru , tj. tada se najbolje vidi istrošenost pumpe za ulje ili nekog drugog dela motora (recimo letećih ležajeva) jer je ulje najređe a protok najmanji pa lako može da opadne pritisak...

Svaka Ti je Njegoševa, nema se tu šta ni dodati niti oduzeti! good
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #4 poslato: 25 мај, 2009, 06:30:09 »

Fala fala, trudim se...  dirol

Inače dok sam vozio Bubu lampice za ulje i generator su mi služile kao dijagnostika. U zavisnosti od njihovog treperenja (kada, kako, koliko) si mogao da znaš kompletno stanje motora...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: