darkosim
Pandista

Van mreže
|
 |
« poslato: 18 мај, 2009, 19:59:45 » |
|
molim vas za nekakve predloge za izradu zadnje police (koji materijal je najbolji,kavi nosaci da budu postavljeni itd.) 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 18 мај, 2009, 22:49:50 » |
|
to sam i ja planirao ovih dana da napravim. ima originalnih na bezaniji po ceni od 3600 din ali bi morala da se seche zbog one sajle ( ko ima van) mislim da su vec ljudi pisali na ovu temu a ima i fotki.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 19 мај, 2009, 07:45:17 » |
|
Ja sam nekad radio u firmi koja se bavi proizvodnjom i izradom raznih stvari od tehničke plastike (plast zupčanici, lajsne, ormari za laboratorije,...........)
Tamo su majstori pravili policu za Yugoa od bele polipropilenske ploče (mlečno belo, kao čaše od jogurta....) Znam da ima i ploča u sivoj boji, možda i crna...
Malo računa: 1 kg PP ploče je cca 300 RSD. Spec težina PP je nešto manje od 1kg/dm3. Dakle, ako je polica dimenzija 12 širina x (3 dubina +1 dva ukrućenja odozdo =4) x0.1 debljina ploče 1cm (sve mere u decimetrima) materijal bi bio težak cca 12x4x0.1=4.8 kg, što je cca 1500 RSD, a završilo bi se sa 2000 RSD (dodatak za pivo za majstora koji bi to isekao i zavario ukrućenja sa donje strane). Dalja obrada tipa presvlačenje, kačenje, .... nosi nove troškove.
Mislim da je već neko pisao da je pravio policu od lesonita, ukrutio je nečim i onda prasvukao.
@Darkosim> Možda bi trebao da razmisliš da prošetaš do Placa i tutneš tamo nekom nešto što upada u budžet da ti je proda van paketa, ako ih uopšte imaju...
Prekrajanje od Yugoa??
Nadam se da j e bilo od pomoći....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 19 мај, 2009, 08:04:38 » |
|
Kod mene je zatečena polica od nekog lesonita za ojačanjima od letvica i presvučena običnim itisonom... Nije Bog-zna-šta, ne može skroz da se podigne, ali radi posao... Koliko bi koštalo da se napravi nemam pojma...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 19 мај, 2009, 09:22:26 » |
|
Lesonit je cca 700 RSD / 1m2
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 19 мај, 2009, 16:42:48 » |
|
Ja sam moju napravio od onog lesonita sa patosa teretne varijante,na brzinu zbog atesta.Nije loše ispala,pa mi se sada ne žuri da menjam,ali nisam zadovoljan.Ono što bih ja hteo je da napravim policu sličnu onoj ''dasci''za peglanje ,onaj okvir od cevi sa sitnom rešetkom,da je okretna 180 stepeni pa da koristim tri položaja prema potrebi i to: vodoravno kao normalna polica oboreno uz naslon zadnjeg sedišta kada se preklopi sedište uspravljeno u ravni sa zadnjim naslonom kada pozadi prepunim gepek da stvari ne stižu putnike na zadnjoj klupi kada kočim. Kada dođe vreme,verovatno ću zamoliti nekog majstora sa foruma za pomoć
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 20 октобар, 2009, 13:33:29 » |
|
Kako je do greške došlo ne se znae al je dokaz da smo ljudi koji rade... Pošto je Yomisan isprobao crtež i rekao da je ok, evo ga opet... Kao autor crteža apelujem na probu sa kartonom, ako uspete da nađete kutiju...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
yomisan
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 25 октобар, 2009, 00:55:05 » |
|
Evo i slika(napokon). Mogla je i bolje da izgleda da sam uzeo neku drugu ivericu ili medijapan. Ovo je ipak probna polica a sledeca ce da bude........
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 25 октобар, 2009, 10:09:52 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 25 октобар, 2009, 12:14:09 » |
|
hmmmm...cekaj malo. kako obaras ovu policu ??
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 25 октобар, 2009, 12:19:36 » |
|
hmmmm...cekaj malo. kako obaras ovu policu ??
Deki,koliko ja vidim, veoma lako. Otkaci naslon , pomeri ga malo napred, spusti polici i ponovo vrati i zabravi naslon.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 25 октобар, 2009, 12:32:56 » |
|
onda je polica fiksirana za zadnje sediste ili ??? nekako tako izgleda..
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 25 октобар, 2009, 12:37:26 » |
|
Nije fiksirana, postoje šarkice...
PS: A vidi klinca napred, što fura kožnjak...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 25 октобар, 2009, 12:39:42 kuntalo »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 25 октобар, 2009, 18:48:37 » |
|
Nije fiksirana, postoje šarkice...
PS: A vidi klinca napred, što fura kožnjak...
Snimio ga iz prve!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
yomisan
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 26 октобар, 2009, 00:49:08 » |
|
Obara se normalno uz sediste a sto se tice klinca(blizanac) i koznjaka (mala rokerica) to mu je na tatu. Ja sam kao tinejdzer bio ljuti roker. Sarke sam izmislio i napravio za pet minuta jer sam je radio na poslu, na kvarno. Sve u svemu nije lose
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|