Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 23:03:08 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Moja borba sa vjetrenjačama  (Pročitano 636 puta)
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« poslato: 11 јануар, 2011, 22:49:16 »

http://www.youtube.com/watch?v=XYzh1k8gUnQ (prvio dio)
http://www.youtube.com/watch?v=z1W7y36Cu9k (drugi dio)
http://www.youtube.com/watch?v=H1FIwD1d1-w&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=elMRqUhgHlA
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
IFA
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 11 јануар, 2011, 23:49:01 »

Poštovani i pre svega,dragi kolega po Pandi ,............................................šta reči?
Voleo bih da je i Tebi dovoljno samo ime,pa da budeš direktor Merkatora ili gradonačelnik Ljubljane.
Ne verujem da Ti je do šale,niti se šalim na ovaj način,izvinjavam se zbog sarkazma,ali Tvoja stvarnost boli do istine i otvara oči baš ispred mraka.
Nama koji u ponuđenom ne vidimo svoj izbor i njihova duga je crna kao ponos.

Eto,tek da se zna da nismo nesposobni za nevedre teme.
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 12 јануар, 2011, 00:12:35 »

Dobri Karabaja, alias Zorane Jankoviću
gledam ovo i ne mogu da ne povučem neke paralele... Kako god okrenem bivša se je juga pretvorila u hrpu Rogatica manjih ili večih, a svima je zajedničko to da su na vlasti primitivci, kojima je vodilo pohlepa i samo pohlepa. Boli njih briga za sve na svijetu osim vlastitih nenasitnih guzica, iako mi se čini da su im guzice punije od glava. Pogledaj gradonačelnika Splita Keruma, Zagreba Bandića, Sanadera, da ne govorim o drugim mjestima i drugim govnarima. Sve su to dojučerašnje golje, poslušnici vrha vlasti, intelektualni invalidi, ali za nakrast zase, e.... tu su svjetski velemajstori, nema im premca.
Gade mi se, a opet što napravit... Ja sam i onako uvijek bio samosvoj, nisam cijenio nijednu vlast , a ove vlasti što sad imamo, sve skupa i tvoju i moju, bih mjenjao za pljesniv burek. A opet, vidiš kako sam koristoljubiv; pljesan je korisnija i vrednija od njih, pa bih u toj trampi odlično prošao. Imam pak neku ludu sreću da mogu živjeti izvan njihova utjecaja, te puno lakše podnosim ova govna u kojima plivamo zbog njih.
Ne mogu ti ničim konkretnim pomoći i to mi je žao, ali ponosan sam da vidim da ima poštenih i ponosnih ljudi kojima ovi govnari ne mogu slomit kičmu.
S dubokim poštovanjem Branko Babić alias Pandit
« Poslednja izmena: 12 јануар, 2011, 01:07:19 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 12 јануар, 2011, 00:40:38 »

Dodao bih da mislim da smo svi mi, ako odmislimo tekovine civilizacije i tehničkog napretka, glede stanja u društvu, siromaštva, stanja privrede i nezaposlenosti, negdje tamo gdje je bila kraljevina juga 1937. godine. Pašići se danas zovu tajkuni, a vlast i tako brine samo za svoj opstoj. Kao da revolucije i radničke klase nikad nije ni bilo. Ne kažem da je to bio savršen sistem i on je imao svojih velikih mana, jajare su se isto uvukle u taj sistem, ali takva obespravljenja i vladavina primitivaca su nas bacila u feudalizam...
Podsvjesno me proganja misao da će opet biti potrebno uhvatit se radikalnih mjera kao kad budemo rušili ove silne Čauseskuje koji se namnožiše preko svake mjere.
Mogao sam ovo mudro odšutjeti i misliti svoje, ali mi ih je pun kufer i nek znaju da mi ne treba puno da postanem "neurozan na vlast", makar Kantom gazio tenkove smile
« Poslednja izmena: 12 јануар, 2011, 14:43:17 pandit » Sačuvana

Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 12 јануар, 2011, 16:35:03 »

Dragi moji prijatelji po pandi i po druženju na forumu,

Nuđeni su meni razni aranžmani i angažmani. Da budem kandidat za načelnika ove ili one partije, portparol pojedinih ustanova i institucija čak i državnog nivoa ali... pod uslovom da se učlanim u njihove stranke. A ja!? Ja neću pa neću! Politički sam junfer u četrdeset trećoj godini i mišljenja sam da ja mogu biti to što su oni (političari) kad god hoću, a da oni ne mogu biti to što ja jesam – NIKAD: nezavisni intelektualac koji misli svojom glavom.
Istina, trenutno sam bez posla ali, ne dangubim ja. U međuvremenu sam u svijetu nauke, iščitavan i pomalo pišem, a uskoro očekujem i poziv za radni angažman. Naime, privatni preduzetnik mi nudi da budem menadžer jednog od najkompletnijih turističkih centara u BiH – Garden city Konjic. Njemu sam se, eto, dopao takav kakav jesam. Kaže da mu je dosta onih koji ga tapšu po ramenu, jer tako nema nikakav korektiv za vlastito mišljenje. Potreban mu je neko ko misli vlastitom glavom i ima mu.a da kaže svoje mišljenje! yes yes yes
P.S. Jeste, zovem se Zoran Janković, a nick Karabaja maznuo sam iz istoimene pjesme "Zabranjenog pušenja" jer sam veliki ljubitelj motora  Wink
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 13 јануар, 2011, 10:48:06 »

Karabaja, šta da ti kažem, ja ovako balav, a da bude pametno? Izgleda ništa, mogu samo da te pitam neka pitanja koja su i mene mučila...

Pošto sam rođen buntovan razumem o čemu govoriš... Razumem i situaciju u Rogatici i bol koji ta situacija stvara u duši jednog normalnog i prosvećenog čoveka, pripadnika rogatičke raje. Ali zar ne misliš da bi možda više korisnih dela za svoje mesto učinio kao pripadnik neke od tih jadnih stranki? Zar ne misliš da bi to mogao smatrati altruističkim činom? Da li bi možda postojala mogućnost da pozitivno utičeš svojim primerom na te goveđe glave iz opštinskih odbora?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 13 јануар, 2011, 11:30:17 »

Karabaja, šta da ti kažem, ja ovako balav, a da bude pametno? Izgleda ništa, mogu samo da te pitam neka pitanja koja su i mene mučila...

Pošto sam rođen buntovan razumem o čemu govoriš... Razumem i situaciju u Rogatici i bol koji ta situacija stvara u duši jednog normalnog i prosvećenog čoveka, pripadnika rogatičke raje. Ali zar ne misliš da bi možda više korisnih dela za svoje mesto učinio kao pripadnik neke od tih jadnih stranki? Zar ne misliš da bi to mogao smatrati altruističkim činom? Da li bi možda postojala mogućnost da pozitivno utičeš svojim primerom na te goveđe glave iz opštinskih odbora?
Da, al onda Don Kihot vise nije Don Kihot, a vetrenjace nisu vetrenjace. Ja u potpunosti podrzavam sve sto je radio, sto radi, i sto ce uraditi, drug nas Karabaja... victory victory victory
Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 13 јануар, 2011, 14:03:49 »

Hijerarhijska skala ljudskih potreba izgleda ovako:

1.   kiseonik,
2.   voda,
3.   hrana,
4.   MOĆ (ne, nije sex, sram vas bilo )
5.   ….

Ovo troje lako je definisati. Četvrto je više, hm.. više filozofski pojam. A i višeznačan je. Najjednostavnija definicija bi bila da je moć sposobnost (snaga) pojedinca da ostvari uticaj na događaje oko njega uprkos otporima. Suštinsko je pitanje, dakle, od čega je satkana ta moć; šta je njeno unutrašnje tkivo, šta je to iz čega ona crpi snagu. I šta je sve – moć. Samo ću pokušati odgovoriti na ovo. Moj pokušaj odgovora je zdravorazumsko promišljanje bez naučnog utemeljenja.

A)   Moć države. Da bi obavljao određene poslove koje pojedinac sam nije u stanju čovjek se udruživao u zajednice. Najpostojanija od njih je – država. Ona služi da organizuje odbranu zajednice, gradi aut-puteve, bolnice, brine se o pojedincima koji to ne mogu sami (a da li je tako u praksi)… Za ovo joj služi vlast. Vlast je manifestacija moći, odnosno oblik ispoljavanja moći u kojem odnos gospodarenja i odnos potčinjenosti ima institucionalnu formu. Regulisan je pravnim normama koje su zaštićene autoritetom društvene organizacije. Nepoštovanje tih normi povlači za sobom sankcije, odnosno silu koja je opet vid ispoljavanja moći. Sila može biti: fizička, psihička i materijalna. Vlast ima (da li bi smjela imati) čak i pravo da nekom oduzme život. Ko je taj koji ima pravo oduzeti život a da ga, istovremeno, ne može i dati!? Pa ma kakav bio povod za to. Od kako postoji vlast ona je zloupotrebljena u svrhu nezakonitog sticanja novca i bogatstva (materijalnog – naravno) onih koji bi trebalo da obavljaju narodne poslove. „Državnik je onaj koji će učiniti sve što je u njegovoj moći za njegov narod; političar je onaj koji očekuje od naroda da učine sve što je u njihovoj moći u korist političara. A mi državnike nemamo a političara imamo i previše!“ Rekao bi Milorad Telebak. Da je to tako potvrđuje i naučno dokazana činjenica da ne postoji država bez korupcije A najočigledniji oblik devijacije vlasti jeste baš korupcija. Da bi se bavio politikom čovjek mora u startu da slaže jer mu nije namjera da čini ono što mu je u opisu radnog mjesta nego da: pribavi sebi što više novca, zaposli svu svoju rodbinu da platu primaju sa budžeta a ništa da ne rade, da pomaže bogatima a ugnjetava sirotinju, da bude „bog“ koji odlučuje ko će ostati bez posla, čija će djeca ostati bez hljeba… Njihova moć od rogatog je i, prema tome – prokleta.
Šta je danas sa mitom o Josipu Brozu Titu; o Slobodanu Miloševiću i gdje su danas njihove porodica i kako žive…
Svo njihovo (ondašnje) bogatstvo ne bih ni pogledao kad bi na drugom tasu vage imao moć da napišem dvije rečenice poput Laze Lazarevića

B)   Moć novca. sam po sebi novac nema vrijednost. On je samo „ime“ za određenu količinu zlata. To znamo svi, jel’ tako! Posjedovanje novca omogućava nam da sebi obezbijedimo materijalne vrijednosti, tj. robe. Nažalost novcem se danas može kupiti mnogo toga što ne bi smjelo na prodaju biti: ugled, poštovanje zajednice… čak i nevinost djevojke danas se može kupiti. Zahvatom koji se zove „himenoplastika“ zakrpi se „ono“ pa bude k’o novo. Novcem se mogu kupiti i drugi ljudi. Da, ljudi se danas prodaju i kupuju, znate to isto tako dobro kao i ja. Nisam mislio na bukvalnu trgovinu već na neorobovlasništvo; misliš, radiš, govoriš, živiš kako kaže onaj ko te plaća. Ljudi ubijaju jedni druge zbog novca. Marka auta koje voziš mjerilo je tvoje lične vrijednosti. Toliko si „sposoban“ i „snalažljiv“. Kad bi nečastivi stao pred svakog pojedinca i rekao mu: „Napiši cifru koju hoćeš, dobićeš je samo mi daj svoju dušu“, šta bi se dogodilo? Šta vi mislite? Ja mislim da bi (prosječan) pojedinac pristao, a nakon izvjesnog vremena, pomislio: „Uhh, je*ote, jesam budala, što ne napisah još deset nula na onu cifru!“ Želja je posjedovati novca i neograničenim količinama i nikom ga ne dati. Jer ako daješ nećeš ga ti imati!
Ali.., ali…, čemu ono novac služi? Da li se parama može (ama) baš sve kupiti??? Mogu li se kupiti: porodica, sreća, ljubav, zdravlje??? Ne! Sve što se može kupiti parama to i ne vrijedi. Ono najvrijednije u životu (uključujući i sam – život) ne može se kupiti parama. DEFINITIVNO – NE!

C)   Moć Boga. U njenu analizu ne bih ulazio. Neko vjeruje neko ne vjeruje u Boga. Punoljetstvom stičemo pravo i obavezu da snosimo odgovornost za ono što mislimo i činimo ali.. mislim da samo veeeelika budala može misliti da je kosmos u haosu; da smo jedina živa bića u svemiru i da je, pri tome, naša pamet vrhunsko mjerilo svega što postoji. Ja vjerujem, ako ni u šta drugo, a ono u kategoriju koju nazivam – kosmička pravda.

D)   Moć prirode. Kompatibilna je sa ovom prethodnom. Da ne kažem da su iste jer izvjesna razlika – postoji. Ima li živog čovjeka da se ne prepadne kad zagrmi? Da ne pogleda u nebo i ne obrati se Bogu bez obzira vjeruje li u njega ili ne. Vidite li ove poplave. U Evropi, kod nas, u Australiji… Gdje je čovjekova moć da to spriječi. Čija je moć veća, malog (a umišljenog) čovjeka ili prirode? Veliki broj nesreća dešava nam se zato što prirodu potčinjavamo sebi umjesto da se ponašamo kao da samo jedan njen mali ali ne i najvažniji dio

E)   Moć znanja. Krug i kružnica nisu isto. To znamo. Pojednostavljeno rečeno: kružnica je linija koju opiše šestar, a krug je površina unutar te linije. Znam da ovo nećete čuti prvi put. Ali kad se govori o znanju ovo je definicija za sva vremena. Zamislite znanje kao jedan krug. Kružnica koja predstavlja neznanje jeste njegova granica. Šta se desi kad povećamo količinu znanja (krug)? Povećaće se i neznanje (kružnica)! I tako u nedogled. Znanje je relativno i povećanjem obima znanja samo povećavamo vlastitu svijest o beskonačnosti znanja koje nam nedostaje. Odnosno o beskonačnosti našeg neznanja. Moj stari, dobri, čiča-Drago, starina bez formalnog obrazovanja a od Boga obdaren nevjerovatnom inteligencijom, davno prije nego ću steći knjišku potvrdu tih njegovih velikih misli ovako mi je objasnio:
„Zorane, čo’ek kad se rodi ništa ne zna. K’o konj. Sve mora da uči. Čitava života uči ali.. džabe mu je. Kad umire jope ništa ne zna, ko magarac!“
 I zaista je to istina.  Svakoga jutra budim se frustriran jer mi nedostaje prijeko potrebno znanje. Danima ga prikupljam ali.. time samo dolazim do zaključka da mi ga nedostaje više nego prethodnih dana. Pravo jedno prokletstvo, zar ne!? Slično kao kod novca samo što su pobude dijametralno suprotne.
Po Platonovoj definiciji znanje je istinito i opravdano vjerovanje. Takođe, obavezuje onoga koji ga posjeduje nije da ga zadrži za sebe nego da ga širi. Besplatno naravno. Ako emituješ Madoninu pjesmu na radio stanici obavezan si da joj platiš tantijeme; na Njutnove zakone možeš da se pozivaš koliko hoćeš, a ništa ne plaćaš; Madona i kad umre njena djeca će naplaćivati autorska prava; Njutnovi potomci nemaju novac od genijalnosti njihovog pretka. Jednima je cilj imati a drugima znati. Između ovo dvoje postoji nepremostiva provalija.
„Da bi bio dobar pjesnik čovjek mora biti – niko“, veli Rajko Petrov Nogo. Ja mislim da čovjek i da bi bio Čovjek mora biti – niko. Ili, što reče jedan moj poznanik iz kategorije „niko“: „Da znaju ove glavešine kako je lijepo biti običan narodni čovjek sve bi dali za to. Ali oni to nikad više ne mogu biti. Nikad!“

Eto-zato, Gibo, neću da bodem političar, već želim da budem – NIKO!!!

P.S. Izvinjavam se ako sam bio preopširan u odgovoru i ako sam davio. Ko kakav političar, ne bilo primjereno, pu, pu, pu…

drinks drinks drinks
« Poslednja izmena: 13 јануар, 2011, 14:10:03 Karabaja42 » Sačuvana

pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 13 јануар, 2011, 14:25:49 »

Eto-zato, Gibo, neću da bodem političar, već želim da budem – NIKO!!!

Bože, pa mi smo klonovi istog razmišljanja  good good
Smatram da je anonimnost privilegija i blagoslov. Da puno ne filozofiram, držim se pravila: Zar se moru pozna da je jučer proš'o brod?
Što se para tiče, dopala mi se ona: Najbolje je u životu imati upravo toliko, da ti nitko nije zavidan i da te nitko te sažaljeva. Što se znanja tiče, najbolje je čitav život biti rado-znao... toliko je znaimljivih stvari, a tako malo vremena.

Da mislim ozbiljno, dokaz je da sam u 40 godina bavljenja fotografijom odbio sve ponude za sudjelovanje na izložbama. Sve što napravim (knjige, katalozi, kalendari....) je izložba moga rada, ostalo bi bilo samo pumpanje sujete.

Živ mi bio, klonu jedan smile
« Poslednja izmena: 13 јануар, 2011, 14:30:47 pandit » Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #9 poslato: 13 јануар, 2011, 15:43:29 »

Karabaja - hvala na objašnjenju! Isterao si mi pomisao bavljenja politikom iz glave za vjek-vjekova!
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #10 poslato: 14 јануар, 2011, 15:39:26 »

http://www.youtube.com/watch?v=gAd0fQZs5UQ

OVO JE DRŽAVA ZA POŽELETI ! 
jester jester jester  cray cray cray cray cray cray cray cray  jester jester jester

'ne sećam se ali je po zakonu....'

Karabajo,  good good good good
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 11 март, 2011, 11:43:33 »

ZAŠTO UVEK KURCU SVIRAM
Ja mislio da napišem ovakvu pjesmu ali... Bora Đorđević me preduhitrio!

Zašto uvek kurcu sviram
zašto uvek mnogo serem
i kada od dva zla biram
uvek veće izaberem

I koji se kurac bunim
i ponovo kurcu sviram
i uvek se uzjogunim
kada mogu da kuliram

Što ispravljam krivu Drinu
okolinu iritiram
marš u pičku materinu
zašto uvek kurcu sviram

Uvek bude neka frka
koji mi je kurac krasni
svaki kurton mene drka
a kurtoni su opasni

Svi mi seru da se stišam
zabole me, baš me briga
i dalje uz vetar pišam
šta će biti, jebem li ga

Ko ih jebe, peder nisam
čuvam dupe i ne želim
da kurčeve svima sisam
i okolo bulju delim
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: