Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 23:26:18 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Dihtung glave-Pandina boljka  (Pročitano 1135 puta)
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 28 мај, 2009, 09:35:20 »

Ima grajanja, nema grejanja. Sve je tako pocelo. Pa pocne da se stvara vazduh u sistemu za hladjenje.

Prvo promenim rashladnu tecnost i naravno eliminisem vazduh.
Ono poce opet da stvara vazduh, cak i da mi izbacuje tecnost iz posude od pritiska.
Promenim temostat, kao mozda on zeza(majstor je hteo sve sumnje da otkloni pre nego sto zakljuci da je dihtung glave) i isljuci mi gasni uredjaj da vidimo da ne zeza zbog gasa.
Kad opet stvara vazduh i mora da mi skine glavu obradi je mozda i posalje na ispitivanje, zatim stavi novi dihtung.

Bas sam se iscimao prethodnih deset dana i naravno iznervirao.

Jel imao neko ovih problema jer majstor mi rece da je sigurno trideset pandi koje je on radio imalo ovaj problem?
Sačuvana
veljap
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 28 мај, 2009, 10:10:11 »

Dadja
ja sam imao isti problem, menjao i termostat i isto je bilo, na kraju se ispostavilo da je problem bio u
poklopcu na ekspanzionoj boci. Pokušaj da zameniš njega, u prodaji je oko 300 din. pa javi šta je bilo.
Pozdrav
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 28 мај, 2009, 10:30:34 »

Hvala na savetu ali auto mi je vec  kod majstora.

A kad sam krenuo na duzu relaciju dvaput mi se palila lampica za tepmeraturu tako da nisam znao sta vise da radim. A ventilator kad mi se ukljuci nikako da se iskljuci i duva hladno tako da je sporo spustao temperaturu iako je bio promenjen termostat i tecnost.
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 28 мај, 2009, 11:08:08 »

Imao je moj ortak problem sa dihtungom. Primetio je da mu curi rashladna tečnost pa mu je majstor predlođio zamenu dihtunga. Zaključak mastora je da je dihtung propao zbog rashladne tečnosti koje je dugo stajala, postala kisela i nagrizla ga. Kasnije su ustanovili da je najveće curenje bilo ustvari na nekom poklopcu na bloku koji se nalazi na mestu gde naleže menjač i koji se ne vidi dok se isti ne skine.
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 28 мај, 2009, 11:24:02 »

Meni ne curi rashladna tecnost nego mi izbija pod prtitskom iz  boce za tecnost  od vazduha koji se stvara u sistemu. I kad otvorim  bocu kad je hladan on pocne da je izbacuje jer se stvorilo mnogo vazduha.  Cim se izbaci vaduh sve radi ok jedan period tj jedno 100-150k km.
Stvarno ne znam sta je u stvari. Pa videce majstor valjda jer mi sesmucilo da idem kod njega vise.
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 28 мај, 2009, 15:55:47 »

Pa onda bi najbolje bilo da probaš ovo što velja kaže - da promeniš čep na ekspanzionoj boci jer ako ne dihtuje moguće je da tu uvlači vazduh u sistem.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 28 мај, 2009, 16:04:36 »

Ovaj moj majstor je rekao da je već na 50tak Pandi i Puntića radio menjanje dihtunga i ravnanje glave... Na mom Panduljku međutim nije bilo tako drastično, malo je jače nabijao pritisak, gubio je vodu i dimio više na auspuhu... Od kako sam zamenio dihtung i poravnao glavu nemam više tih problema, mada je ovaj moj majstor tu izmenjao još i neke gumice...

Koliko ti je tražio za akciju koju si spomenuo?

Više o celoj priči ima i ovde:

http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,33.0.html

http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,105.0.html
« Poslednja izmena: 28 мај, 2009, 16:06:51 gibanitza » Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 29 мај, 2009, 20:58:45 »

Gotov servis.

Promenjen dihtung glave, obradjena glava i promenjen antifriz,ruke = 8500 din.

Bas mi je pokazao kako je dihtung na par mesta napukao.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #8 poslato: 30 мај, 2009, 10:52:56 »

Super si prošao... Meni je majstor uzeo 10 000din ali je usput štelovao ventile i menjao dihtung izduvne grane... Dihtung glave je na tim motorima očito slaba tačka, srećom pa nije neka preterana cifra za popravku...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 10 јун, 2011, 14:33:33 »

Prodje 2 god od poslednje poruke na ovoj temi.
Jel nekom pucao dihtung glave u medjuvremenu?

Ja pitao svog majstora dal da menjam, rece ne treba, to puca kod onih koji ga cepaju 150-160,
vozi normalno i ne brini...

Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 10 јун, 2011, 15:22:57 »

blind laze
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 10 јун, 2011, 19:01:42 »

Menjao sam i ja taj dihtung kod istog mehaničara kod koga je i Giba radio njegov autić. Isto sam platio i stavio mi je neki skuplji a kao trajniji je. ok

E sda. Ja auto ne vozim 150...60 već normalno a kako ge je žabos gario, pojma nemam prankster Dihtung je produvao i sabijao mi pritisak u sistem rashladne tečnosti. Posle zamene, sve je OK, evo već više od 10 hiljada KM. yes
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 16 јун, 2011, 06:33:12 »

I ja predjoh skoro 40 000 bez ikakvih problema nakon promene - pu,pu da ne ureknem. Treba samo da promenim dihtung ventila jer mi pisa ulje na njemu.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: