Panda Club Serbia
22 мај, 2012, 23:33:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 16
  Štampaj  
Autor Tema: Novi bakutaneri; panda i ja  (Pročitano 7078 puta)
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 16 јун, 2009, 10:38:43 »

Pozdrav svima smile
Ime mi je Branko, živim u Novom mestu (Slo), rođeni Varaždinac. Ništa pohvalno, ali čovjek od nekud mora biti. Po godinama sam mladić sa praksom, što će reći 57 ljeta i pokoja zima između. Prije neki dan me je iznenadio prijatelj sa lijepim poklonom:
Panda 750 Young, motor Fire izvedba 156A4000, godište 1990. Iako je ta panda svoj životni vijek provela u Novoj Gorici, nemalo sam se iznenadio kad sam vidio da praktički nema hrđe, osim ispod akumulatora. Istini za volju, krpu i vodu, da ne govorim o spužvi/sunđeru, nije vidjela zadnjih par godina. Uglavnom je služila za prijevoz materijala umjesto prikolice. Tako je dočekala 170.000 km. Poslije temeljita pranja i čišćenja pokazali su se detalji automobila smile Danas joj ističe registracija, no odjavit ću ju na mjesec dana dok ne sredim auto što je bolje moguće. Pošto smatram da je auto lako vozit, a malo teže zaustavljat, zamjenit ću kočione doboše, pakne, kočione cilindre, diskove, disk pločice i čeljusti, nabavio/naručio sam sve gumene cijevi oko motora, zamjenio sve žarulje koje postoje u autu. Normalno, uz to ide zamjena sviječica, filtera za vodu i ulje, zamjena rashladne tekučine, bremz-ulja, ulja u mjenjaču, zubati remen, vodnu pumpu, ležaj šponera....
Kao nekadašnji vlasnik zastavinih vozila uz ostalo želim imati u rezervi u autu platine, kondenzator i razvodnik paljenja... To obično rikne kad si daleko od doma i u nekoj pustari. Trenutno farbam felgne i čekam gume, jer ove su čelavije od Yull Brinnera smile
« Poslednja izmena: 05 јул, 2009, 14:38:38 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 16 јун, 2009, 10:44:06 »

Želio bih dodati da sam se iznimno obradovao našavši vaš sajt na internetu, jer je pun korisnih informacija, a i društvo je pravo. Već po prvim pregledima rubrika sam našao hrpu korisnih odgovora na pitanja koja su mi se vrzmala po glavi. Hvala svima na Vašem trudu, zaista ste me obradovali i puno mi pomogli   dance1
Nadam se da ćete me dugo trpjet ovdje, jer vas ne napuštam  boast
« Poslednja izmena: 16 јун, 2009, 10:48:31 pandit » Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 16 јун, 2009, 11:10:56 »

Dobrodošao Branko!!!

Tvoja Panda je po mom mišljenju odličan model... Motor od 750ccm je mali, ekonomičan, jeftin za održavanje i pouzdan. Dobro je što je karburatorsko snabdevanje gorivom (jel da?) a paljenje sa platinama pa možeš većinu stvari sam da čačkaš... Pouzdan auto je onaj koji umeš sam da popraviš...

Tu smo pa pitaj šta treba  preved
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
jokicm
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 16 јун, 2009, 13:28:14 »

Pozdrav još jednom, dobro došao Branko.
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 16 јун, 2009, 14:03:23 »

Hvala, društvo smile
Da, to je 750 kubični motor, sa klasičnim platinama i kondenzatorom, baš ono za zekanje i prčkanje,   download Godinama vozim aute po kojima nemam što prčakat stoga nisu zanimljivi, a sve je ovisno o elktronici, pa je bolje ne dirat.
Prva vožnja u Pandi je bila kao da sam se vratio u srednji vijek,  Roll Eyes. Volan nema servo, svaki se šum čuje, ravna stakla, platnena polica sprijeda, sjedala kao iz Sremske Mitovice, jedan omanji brisač, klime nema, hlađenje nula, a pročitao sam da odmrzavanje šoferšajbne zimi je lijepa zanimacija puna iznenađenja. Bude li tako, pošto su zadnje i prednje staklo iste oblike i veličine, nabavit ću još jedno zadnje sa grijačem, pada vidim i taj cirkus.
Inaće mašina lijepo prede, začuđujuće je tiha i u vožnji pod večim gasom, ništa nigdje ne lupa, ne cvili jedino poslije gašenje motora se čuje tipično pandino klokotanje vode u rashladnom sistemu. Pali momentalno, dakle tu nemam što dirat (zasad).
Ima jedna zanimljivost. Zbog želje za vožnjom čim večeg tereta ugrađena je zadnja prema od Pande Van, tako da je zadnji dio poprilično viši nego što bi bilo standardno. Ugrađena je (naknadno) i kuka i to fina njemačka koja se skida, i elektrika joj je odlična (kontakti).
« Poslednja izmena: 15 јул, 2009, 22:40:43 pandit » Sačuvana

rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 16 јун, 2009, 14:04:48 »

Pozdrav Branko i dobrodošao victory
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 16 јун, 2009, 14:44:30 »

Branko dobro ti nama došao, živ bio i autić te poslužio... yes yes
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 16 јун, 2009, 23:01:23 »

Pozdrav,jesi li siguran da su prednje i zadnje staklo istih dimenzija
Sačuvana
zvonet
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Panda pod snijegom

« Odgovor #8 poslato: 16 јун, 2009, 23:16:37 »

Pozdarv Branko i dobrodosao u ovu grupu divnih i nesebicnih ljudi...
Ovo za sajbe grijesis... Dimenzije nisu ni slicne... zajednicko im je da su obje ravne kao uostalom i sva stakla na Pandi...
Za odmrzavanje si djelomicno u pravu;posto ja zivim u Varešu, srednja bosna, planina Zvijezda, grad u dolini na 820mnm, a veci dio zime je temperatura konstantno ispod nule imam prilicno pozitivna iskustva. nakon sto upalim auto na -15do-20"c u 6ujutro, sastruzem led vani i unutra, prvih 5-10min gotovo da ne odledjava ali kad pocne to ti je za cas gotovo... kod tebe ce vjerovatno ici malo sporije jer je manji motor ali rjesis to tako sto jedan dio jelenske koze natopis sredstvom za brisace(zimi) i premazes sajbu takvom krpom...
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 17 јун, 2009, 08:26:15 »

Hvala za informaciju. Nisam provjeravao, samo sam preuzeo tvrdnju drugih da su stakla sprijeda i odostraga iste veličine. Sad znam jer ste mi rekli.
Ali upotrijebit ću jedno staro riješenje: Keramični kalorifer 12 V za automobile.  prankster Ima ih pojeftino u prodavaonama autodijelova.
Ako je auto blizu kuće, upotrijebi se kombinacija: kabel + punjač akumulatora + kalorifer. U suprotnom se taj dodatni grijač upotrebljava tek poslije paljenja mašine. Praktičan je jer brzo zagrijava i cijelu kabinu. To sam nekad, za hladnih zima, znao upotrebljavati na zastavinim autima.
Sad se tu postavlja drugo pitanje: ne vidjeh u pandi el. upaljač za cigarete.... sad ili ga nema, ili sam ja opet previdio nešto. A dobih je sa 2 pepeljare smile To mi je frend smjestio jer sam okorjeli pušač.

Sačuvana

mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #10 poslato: 17 јун, 2009, 11:19:05 »

Pozdrav! Dobrodošao!

Kako se ovde na Forumu malo ko bavi VELIKIM kvarovima (kanda su prilično retki!?) ima podosta materijala, skica i slika oko povezivanja upaljača, muzike, prekidača,...  Ili je to bilo na starom forumu...? Kad dođem kući videću šta imam sačuvano na kompu pa ću okačiti (ponovo, al nije zgoreg).
U međuvremenu (pošto to može da potraje) baci se u pretragu dosada napisanog.
Stari Forum:    http://www.elitemadzone.org/f261-Fiat-Panda-club
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 17 јун, 2009, 20:07:18 »

Hvala, Mirobabe smile
Sačuvana

pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 17 јун, 2009, 20:39:30 »

Gibanitza je bio u pravu: nema priče bez slikica.
Ovako je izgledalo u subotu kad se je Boštjan velikodušno odrekao Pande i poklonio ju meni. Reda radi je pustio suzu i objasnio mi da ako želim produžiti registraciju, moram samo zamjeniti gume... pa kompletne kočnice... pa je popio kavu i dodao da bi trebalo zamjenit ulje, filtere, antifriz i jošjeno desetak stvari. Žena ga je gledala iskosa, a ja sam se pravio da ne vidim njen pogled smile
Sačuvana

pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 17 јун, 2009, 20:59:53 »

nešto sam zafrknuo sa fotkama
otišla samo jedna
kad polušavam ponovno poslati, stalno me upozorava na "grešku" štogod da uradim
ja sam dvonožna greška
Sačuvana

pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 17 јун, 2009, 21:50:21 »

Poslije prvog pranja sam odabrao mjesto za komatiziranje pande.
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 16
  Štampaj  

Prebaci se na: